3 Haziran 2018 Pazar

GS transfer güncesi #16; Trezeguet


Anadolu'dan alınan yabancı isimler genellikle tutmaz ve bu transferlere de karşıyım. Ama bazı isimler var ki "buradayım" mesajını veriyorlar. Badou Ndiaye öyleydi ve ısrarla transfer edilmesi gerektiğini, seviyesinin çok daha yukarıları olduğunu yazıyordum. Belki maliyetli bir transferdi ama sadece 6 ayda değerini ikiye katlayarak gitti. 

Trezeguet'in de öyle olduğunu düşünüyorum. Çok değerli bir futbolcu ve seviyesi çok daha yukarıda. Kasımpaşa onun bonservisini alarak müthiş bir iş başardı. 5 milyon avro'luk serbest kalma bedeli nedeniyle belki büyük kazanamayacaklar ama 3 milyon avro'luk bir kazanç dahi günün şartlarında kıymetli. Trezeguet'in önünde de bir Dünya Kupası var ki piyasa yapma noktasında büyük avantaj.

Bu transfer adına Garry Rodrigues'e odaklı olduğumuz konuşuluyor. Onun için çok daha ciddi bir ilgi var ve transferi olası bir futbolcu. Şöyle düşünüyorum, onun yerini doldurmak için gitmesini beklememek gerekiyor. Ağustos ayında gitti diyelim, bir anda havuz daralacak ve paramız olmasına rağmen zorlanacağız.

Bruma'nın varlığında Garry Rodrigues transferini düşünün. Bruma'nın sezon sonunda ayrılacağı belliydi ve biz onun yerini sadece 3.5 milyon avro'ya doldurmuş olduk. Trezeguet'i de Garry Rodrigues'in varlığında almak mümkün olmalı. Belki de Garry Rodrigues'i Şampiyonlar Ligi gördükten sonra satacağız ve piyasası daha da büyüyecek. Bence de gidecek ama bu yaz mı olur bilmiyorum. Çok da şartlanmamak gerekiyor.

Trezeguet ve Garry Rodrigues de birbirlerinden farklı iki profil. Garry Rodrigues daha patlayıcı özellikli ve hızlı mesela. Trezeguet ise biraz daha bileklere hakim, teknik özelliğiyle ön plana çıkıyor. Her ikisinde de ortaya çıkan sonuç son tercihler olabiliyor ama Garry Rodrigues o konuda büyük aşama kaydetti. Trezeguet'in yaşı 23, gelişimi adına büyük fırsatı var.

Feghouli'nin merkezde oynayabilme özelliği olduğundan bu iki futbolcu birlikte de oynayabilir. Trezeguet her iki ayağını kullanabiliyor, o noktada biraz Quaresma'yı andırır. 31 maçta 13 gol 7 asistten bahsediyoruz, müthiş bir rakam. Gole de yakın ki rotasyonun seviyesini fazlasıyla yukarıya çeker. Mutlaka gerçekleşmesini düşündüğüm bir transfer.

Umarım bize sözü vardır ve bekler. Uefa kararının açıklanması sonrasında olası planı, bütçeyi görmek gerekiyor. Yabancı sınırı da diğer konu, orada da zorlanacağız. Genel olarak transferde ise 25 yaş altı futbolculara dönmemiz akıllı hareket olacaktır. Takımın yaş ortalaması yüksek sayılır, ayrıca kendi değerlerimizi yaratmak ve ileriye dönük hamleler yapmak gerekiyor..

9 yorum:

  1. trezegueti almak için satmaktan başka çare yok,sattığın kadar al dönemi başlarsa 5 m yi oyuncu satmadan nasıl vereceğiz

    YanıtlaSil
  2. 25 yaş altı oyuncu elbette alalım potansiyeli olan oyuncuyu kaçırmamak gerek ama bu sayı minimum 3 falan olmalı,mancini döneminde gençleşme operasyonu yapacağız demeştik nerede çer çöp varsa topladık takıma

    YanıtlaSil
  3. Rodriguez'in tarz olarak alternatifi Konya'dan Fofana. Yürüyelim bu adama, is var onda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fofana da fena bir futbolcu değil cidden.

      Sil
    2. Gerçekten de iyi bir transfer olur diye düşünüyorum.

      Sil
  4. bu arada terim'in sözleşmesi derhal 2021'e uzatılmalıydı. yapılmadı. yönetime ilk hata yazılır bu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir