6 Temmuz 2018 Cuma

Bazı hamleler için Ağustos ayı beklenebilir


"Kamp dönemine transferi yetiştirmek istiyoruz" söylemi Türkiye adına en büyük klişelerden biri. Her transfer dönemi başlangıcında bu söylenir ama o transferler bir türlü kampa yetişmezler. Transferin son 1 haftası da büyük bir hareketlilik yaşanıyor, son gününde de o panik haliyle transfer yapmaya çalışılır.

Galatasaray'ın bu anlamda bir acelesi olduğunu düşünmüyorum. Büyük değişimi geçen sezon yaşadık ve iskeleti oluşturduk. Şu an mevcut takım üzerine yapılması gereken bazı kritik hamleler var. 8 numara ve stoper gibi. Bunun yanında da kulübeyi güçlendirmemiz, alternatif üretmemiz gerekiyor. Keşke tüm transferleri ilk etapta bitirebilsek ama acele edip panikle hareket edecek günlerde değiliz.

İlk kamp dönemi sonunda ihtiyaçlar daha net şekilde ortaya çıkacaktır. Ayrıca kadroda kalmalı mı kalmamalı diye düşünülen futbolcular adına da cevaplar bulacağız. 2. kamp döneminde ise Dünya Kupası'nda olan isimlerin geri dönmesiyle birlikte de görüntü daha net ortaya çıkacak. Yeni transferleri 2. kamp dönemine yetiştirmek gerekiyor. Bazı hamleler için ise Ağustos ayı beklenebilir. Nedenini paylaşayım.

Avrupa'nın bazı liglerinin transfer dönemi kapanış tarihleri;

Premier Lig: 9 Ağustos 
Serie A: 18 Ağustos 
Bundesliga: 31 Ağustos 
La Liga: 31 Ağustos 
Ligue 1: 31 Ağustos 
Süper Lig: 31 Ağustos

Premier Lig'de 9 Ağustos, Serie A'da ise 18 Ağustos tarihleri önemli. O tarihten itibaren yeni isim alamıyorlar ama futbolcu satmaya devam edebilirler. Haliyle de kadroda düşünülmeyen isimler adına büyük bir şans olacak. Denayer'den örnek verelim. O tarihe kadar x bir takıma gitmezse kiralama şansımızın yükseldiğini göreceğiz. Bu tarzda birçok isim gündeme girebilir ki buna da sekeni toplamak diyeceğiz.

Eminim ki bunlar düşünülüyor ve plan bellidir. Panik olmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Zaten maddi anlamda şartlarımız belli ve rahat hareket edemiyoruz. Bazı hamleler adına en son ana kadar bile beklenebilir. Kritik pozisyonlar var, onlar adına bugünden hamle yapılmalı. Bunun yanında ani şartlara dayalı fırsat hamleleri de önümüze çıkabilir..

4 yorum:

  1. orta saha ve stoper transferi dediğin gibi hemen yapılmalı, orta saha çok daha acil tabi

    YanıtlaSil
  2. Premier lig için o tarih olması denayer için ciddi bir avantaj bi sene daha kiralayabiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir