6 Temmuz 2018 Cuma

Almanya'da Nuri Şahin / Ömer Toprak için haberler olsa da kaynağı Türk basını


Alman basınında Nuri Şahin / Ömer Toprak ikilisi için Galatasaray'ın ilgisi konuşulsa da kaynağının Türk basını olduğunu belirteyim. Bu yüzden de çıkan haberlere çok fazla güvenmemek lazım. Nuri Şahin için de Fatih Hoca'nın bir açıklaması olmuştu. Sonrasında şartlar değişebilir ama şu aşamada gündeme geleceğini pek düşünmüyorum.

Her iki isim için de yazmıştım aslında. Okumayanlar ya da hatırlamak isteyenler için tekrar paylaşalım;


Nuri Şahin'in adını ciddi ciddi anmıştık aslında. Ne zaman ki Fatih Hoca bu transferin gündemde olmadığını söyledi, o vakit konuşmayı bıraktık. Transfer etmek istememiz durumunda Dortmund tarafından bir zorluk çıkmaz. Onlar da değişim içinde ve Favre'nin Nuri Şahin'i düşünmediğini biliyorum. Bonservis konusunda sorun olmaz, iş Nuri Şahin'in yıllık ücreti. O da 2.5 milyon avro'dan başlar.

Tarz anlamında Fatih Hoca'nın oynattığı oyuna pek uymuyor. Nuri Şahin'in pas kalitesi yüksek, lider özellikli bir futbolcu. 4-3-3 gibi bir düzende önünde oynayacak iki tempolu orta sahayla birlikte fark yaratır. Nuri Şahin'i 8 gibi kullanırsak tempo konusunun altı çizilir ve çok hızlı bir futbolcu da değil. Fernando varken lüks diye düşünüyorum. Hele ki bu yıllık ücretlerle de çok akılcı bir iş değil. Fatih Hoca'nın onu istememesi doğal.

Ömer Toprak'ın Dortmund kariyerinin iyi başlamadığı doğru. O da hayal kırıklığı yaratan isimlerden biriydi. Oysa onu uzun zamandır bekliyorlardı ama transferi isteyen asıl isim Tuchel'di. Maliyetli bir isim, taliplerinin de olabileceğini düşünüyorum. Galatasaray adına bu transferi gerçekleştirmenin tek yolu kiralık olur ama Dortmund'un da buna yanaşacağını zannetmiyorum.

Milli Takım performanslarıyla alakalı Türkiye'de "beğenilmeyen" futbolcular. Oysa Bundesliga performansları ve kariyerleriyle bazı şeyleri kanıtladılar diye düşünüyorum. Ömer Toprak hızlı ve lider bir stoperdi. Tam Fatih Hoca'nın kalemi olsa da Milli Takım'da yaşanan malum sorunlardan olayı bir kopukluk olmuştu. Milli Takım ile Galatasaray'ı birbirinden ayırmak gerekiyor. Orada başka düşünülür, burada bambaşka şeyler olur..

2 yorum:

  1. İki oyuncu da gözden düşmüş gibi görünseler de ikisi için birlikte en az 15 milyonu gözden çıkarmamız gerek galiba bu da imkansız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuri Şahin'i alabiliriz, bonservis noktasında bizi zorlamaz. 1.5 - 2 milyon avro, o da en fazla. İş yıllık ücreti ve tarzımıza uymaması. Ömer Toprak ise 10 milyon'un aşağısına çok zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir