4 Temmuz 2018 Çarşamba

Benedikt Höwedes & Galatasaray, ihtimal olabilir mi?


Geçtiğimiz günlerde Schalke'nin gözden çıkarttığı futbolcular üzerine bir yazı yazmıştım. O isimler arasında da en ilgi çeken isimlerden biri Höwedes'di. Avrupa'nın en iyi stoperlerinden biri olsa da piyasası bir anda çakıldı. Geçtiğimiz sezon yaşadığı büyük sakatlıklar ve sadece 3 maça çıkabilmesi piyasasının düşmesinde en büyük etmen.

Schalke 04 de onu Çin'de yapacağı hazırlık kampı kadrosuna almayarak ayrılığı kesinleştirmiş oldu. Juventus'un istediği bir isimdi, gün itibariyle ise Galatasaray adına "ihtimal olabilir mi" diyeceğimiz noktaya geldik. Yaşı henüz 30, belki de en iyi olması gereken zamanlardı. Bundesliga içinden önemli talipleri olabileceğini düşünüyorum, cv'sine baktığımızda çok kıymetli bir futbolcu.

Stoper transferi adına iki tane düşündüğümüz nokta var. Lider stoper ihtiyacı da var, sol stoper adına da ihtiyaç var. Keşke bir futbolcuyla her iki pozisyonu da doldurabilme imkanı olsa derken Höwedes adına düşünmek gerekiyor. Sağ ayaklı olsa da sol stoper oynayabilen, hatta her iyi bekte de oynama özelliği olan bir isim. 2014 Dünya Kupası'nda Lahm sağ bekken Höwedes sol bek gibi kullanılıyordu mesela.

Lider özellikli ve yanında oynayacak ismi yükselteceğini düşünüyorum. Hızlı diyemeyiz, pas aksiyonu da güçlü sayılmaz ama pozisyon bilgisi, hava hakimiyeti ve kesiciliğiyle büyük iş yapar. Geçen sezonu her ne kadar kayıp olsa da 30 yaşın çok geç olduğunu düşünmüyorum. Höwedes'in yeniden ayağa kalkması oldukça olası ve transfer ihtimalinin oluşması durumunda zorlanması gereken bir isim.

Sözleşmesinin bitmesine 2 yıl var. Bu da demek oluyor ki kiralık olarak transfer edilme ihtimali var. Schalke 04'ün hazırlık kampına dahi almaması enteresan geldi. Bu hareketiyle mevcut piyasasını da iyice düşürdüler ve ne olursa olsun "gitsin" gözüyle baktıklarını düşünüyorum. Büyük bonservis bedellerinin gündem olacağını sanmam ve bu transferde kiralama ihtimali oldukça olası.

Höwedes'in transferi Maicon'un ayrılığı anlamına da gelir. Uluslararası tecrübe ve kalitesiyle de çok önde bir stoper. Höwedes / Serdar Aziz gibi bir ikilinin arkasına alınacak hızlı ve atlet bir stoperle (Denayer gibi) iyi bir rotasyon oluşmuş olur. Sol stoperden ziyade "lider özelliğin" altını çizmek istiyorum. Ujfalusi'den bu yana ihtiyacımız var ve Höwedes'in kalite çıtası oldukça yüksek. 

Miranda olmuyorsa Höwedes olsun diyorum. Miranda'yı bu anlamda bir adım daha öne koyarım. Höwedes'in ne olursa olsun geçen sezonu kayıp ve Miranda'ya oranla da biraz daha farklı özellikleri var. Miranda ona göre hız ve pas / teknik konularda ön plana çıkar. Yine lider özelliklidir ve daha garanti bir isim sanki. Höwedes'i ise eski günlerine yaklaştırabilmemiz durumunda farklı şeyler konuşuruz..

4 yorum:

  1. Üzerine düşülmesi gereken bir isim savunma liderliğini üstlenir rahatlıkla

    YanıtlaSil
  2. Bitik. Ama Ulfaluji de bize gelmeden iyice dibi gormustu kumar tuttu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ujfalusi dibi görmemişti. Yaşı itibariyle son kontratı adına ayrıldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir