13 Ağustos 2018 Pazartesi

Birhan Vatansever Galatasaray'da


Galatasaray altyapısında oynadığı dönemde beklenti duyduğum gençlerin başında geliyordu. Bergama Belediye'ye kiralandığı dönemde de forma giyme şansı bulmuş, istikrarlı bir görüntü sergilemişti. Genç futbolcuları kiralarken oynayabilecekleri takıma göndermek önemli. Daha üst liglerde yarışmacı takımların bu tarz gençlere pek şans vermediğini görüyoruz.

2015 / 2016 sezonunda Bergama Belediye'ye kiralandığında 18 yaşındaydı ve önemli bir tecrübe kazandı. 2016 / 2017 sezonunu ise Galatasaray'da geçirdi ve sadece 3 Türkiye Kupası maçında forma bulabildi. Kazandığı o tecrübenin ardından daha fazla forma giymesini bekliyordum aslında. Özellikle de Riekerink'den kaynaklı yayılan "gençlik" vurgusunda. 

Geçen sezonu ise Bandırmaspor'da geçirdi. Güzel bir anlaşma yaptığımızı düşünüyorum. 500 bin tl'ye geri satın alma maddemiz var ya da Bandırmaspor onu x takıma satarsa da yüzde 50'lik payımız var. Bu süre zarfında da gelişme kaydettiğini düşünüyorum. Toplamda 35 maça çıktı ve 4 golü var. 2. Lig de olsa yarışmacı bir takımda bu istikrarı gösterdi.

Gün itibariyle Galatasaray'a geri döndü. 21 yaşında ve iyi bir potansiyel. Altyapı kontenjanı noktasında da elimizi bir hayli rahatlatır. Oyun tarzı Selçuk İnan'ı andırıyor. Defansif orta saha olsa da teknik özellikleriyle ön plana çıkıyor. Geriden oyunu kuracak, pas ve teknik seviyesiyle potansiyel gösteren bir futbolcu. Fizik anlamında da güçlendi ve Fatih Hoca'nın elinin değmesi durumunda farklı bir futbolcu izleyebiliriz.

Galatasaray'da Tolga Ciğerci yerine bir yerli isim arandığını düşünüyorum. Yabancı bir 8 numara mutlaka alınacaktır ve o da ya Badou Ndiaye ya da o tarzda bir isim olur. Tolga Ciğerci yerine düşünülen yerli alternatiflerden biri de Birhan Vatansever gibi duruyor. Altyapı kontenjanını da düşünerek Birhan Vatansever ismi mantıksız görünmüyor.

İyi bir gençti çünkü. Kadrodan gitmesini beklemiyordum ama futbolcu ısrarla oynamayı tercih etti. Bergama Belediye tercihi de, Bandırmaspor'a gidişi de bunu gösteriyor. Yeni dönemde de elimizdeki bazı gençleri tecrübelendirmek adına bu tarz değerlendirilebilir. Benim merakla beklediğim isimlerden biri..

6 yorum:

  1. diğer gençlerimizi de böyle takımlara göndermek gerekiyor,mutlaka oynamaları lazım

    YanıtlaSil
  2. mesela diğer kampa gelen gençlere bakıyorum; önlerinde yeni sezona hazırlık için koskoca 1 buçuk ay vardı. fizik olarak hiçbirisi hazır değil gibi.

    YanıtlaSil
  3. Medya'ya servis edilen Sabri ile yeni sozlesme imzalayacagiz UEFA icin altyapidan yetismis oyuncu eksigimiz var gibi haberlerde boylece son bulur umarim. Gecen sene ki sampiyonluk o bu hepsi kiymetli fakat Fatih hocamin en buyuk basarisi uzun vadede bu genclerin sirtindan gelecektir. Ben buna inaniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek yoktu ki. Alttan takviyeler oldu ve altyapı kontenjanı sorunu yoktu. Birhan gelmeseydi de yoktu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir