14 Temmuz 2018 Cumartesi

Bu mali disiplinin bozulmaması dileğiyle, kurtuluşun başka türlüsü olmayacak


Yasin Öztekin'le alakalı bilinen yanlış bir bilgi var. Sözleşmesinde yazan rakam 1.150 milyon avro olsa da imza attığı günün döviz kuruyla sabitti. Bu kur üzerinden de Türk Lirasına çevrilerek parasını alıyordu. Yasin Öztekin'in kazandığı ücrete 1.150 milyon avro olarak bakmamak gerekiyor. Takımın en az kazanan isimlerinden biriydi.

Her sezon ortaya çıkan "yeni sözleşme" muhabbeti de bu yüzden. Alınan doğru kararlardan biri o sözleşmeyi ısrarla vermemek oldu ve 4 sezon boyunca belirlenen rakam üzerinden devam edildi. Bugüne geldiğimizde de kendisiyle yola devam etme gerekliliği kalmadı. Bugün o sözleşme verilse günümüz kuru üzerinden en kötü ihtimalle 1.150 milyon avro'yu alacaktı. 

Yaşı da 31 oldu, uzun bir geleceği yok. Geçen sezon Donk gibi bir etki de bırakmadı ve sadece yerli olması üzerinden devam edilemezdi. Biz de son derece akılcı hareket ederek bu rakamın yakınlarında bir paraya Onyekuru / Muğdat Çelik ikilisini aldık. Biri kiralık, diğerinin ise bonservisi yok. Her ikisi de bana sorarsanız çok daha kıymetli alternatif olacak.

Muğdat Çelik'i kanat olarak düşünmüyorum gerçi. Forvet özelliği çok daha ön planda ve farkını da bu sayede ortaya çıkardı. Galatasaray'da ise kanatlarda da kullanılabilir, önemli olan nokta "patlayıcı özelliği". Onyekuru ise müthiş bir genç yetenek ve sadece 1.2 milyon avro'luk yıllık ücreti var. Garry Rodrigues / Onyekuru rotasyonundan beklentim büyük.

Yasin Öztekin ise şu ana kadar bir kulüp bulamadı. Beşiktaş deniyordu, hatta bunu öne sürerek bizden de yüksek ücret istediği yazıldı ama ilk günden itibaren düşünülmüyordu ki. Beşiktaş'ın da kendisini istediğini düşünmüyorum, bu tarz büyük takımlar zor. Menajeri Ahmet Bulut olduğu için mutlaka iyi bir takım bulacaktır. Bu Avrupa'dan olabilir, Türkiye zor görünüyor.

Donk dışında sözleşmesi biten herkesle yollar ayrıldı ve önemli bir maaş açığı oluştu. Bu sezonun sonunda ise çok daha yüksek maaş alan bazı isimlerin sözleşmesi bitecek ki rahat nefes alacağız. Şu an ortaya koyduğumuz aklı devam ettirmeliyiz. Bu disiplinin bozulmaması dileğiyle. Kurtuluşun başka türlüsü olmayacak..

8 yorum:

  1. Bu adam Galatasaray'da kadroyu derinlestirecek bi rotasyon oyuncusu olduğunu bir türlü kabullenemedi.
    Sürekli olarak takımın yıldızı olduğunu ve sıradışı bi tekniği olduğunu hayal etti. Bu kafada olmasa Fatih Terim'in takımında kalmak için uygun görülen maaşı kabul eder ve takımda kalırdı. Bu yaşında gidebileceği çok takım yok. Türkiye içinde döviz böyle yüksekken kimse ona istediği parayı vermez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru yorum. İlk sezonunun ardından kendisini öyle bir noktaya taşıdı ki ne rolünü, ne maaşını beğenir oldu. Biraz daha ayakları yere bassa devam edebilirdi de.

      Sil
  2. Kendini dev aynasında görüyor.Geçen sezon kendisine bi kaç teklif gelmişti.Keşke o zaman satabilseydik çünkü geçen sezon katkı vermedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif geldi denilse de inanmıyorum geldiğine.

      Sil
  3. Kesinlikle katılıyorum ağzına sağlık vallahi Burak hocam taraftar olarak şaşırmak istemiyoruz transfer ücretleri özelinde makul mantıklı adımlar burada bir marka var bunu hatırlamalı ve buna göre işlevsel bir sistem kurabilimeli gelen bir sene sonra gidebilir dışarıya bu klup muazzam oyuncu olgunlaştıran ve devamlı gözükmeli terim varken ıns gerçekleşir ihtiyacımız bu çok doğru

    YanıtlaSil
  4. Şu takımda A'dan Z'ye 300 bin euro bile inecek adam bulamazsınız. Bu kan emici Selçuk düşünmüyor mu mesela, tamam elimde kontrat var ama bu kontrat imzalanırken ben ne oynuyordum, şu an ne oynuyorum diye. Kendine bakamamışsın, posan çıkmış ki 30 dakika zor ayakta duruyorsun ama maaştan feragat etmek yok.

    Özellikle yerliler çok aç gözlü oluyor. Real Madrid'te oynarken sakatlandığında ''gerekirse paramı almam'' diyen Hamit'in, burada yatarak kazandığı parayı ''rızık'' diye normalleştirdiğini hatırlayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnecek isimler bulurum da öyle bir gelenek oluşturamadık maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir