5 Temmuz 2018 Perşembe

Burada hata Tolga Ciğerci'nin değil, ona bu imkan ve ödünü verenlerde


Burada hata Tolga Ciğerci'nin değil. Ona bu imkan ve ödünü verenleri konuşmamız gerekiyor. Aldığı 2 milyon avro'luk yıllık ücreti geçtim (hiç içimden gelmese de), "herhangi bir sakatlığı öne sürmesi durumunda idmana çıkmaz" maddesini kabul etmeyi aşamıyorum. Neymar'ın sözleşmesinde belki böyle bir madde vardır, biz ise bu ödünü Tolga Ciğerci'ye veriyoruz.

Kötü bir futbolcu olduğuna inanmıyorum. Tudor döneminde yapabileceklerini de kanıtladı. Kendisini iyi hissettiği bir teknik adamın elinde bambaşka performanslar da gösterebilir. Sol açıkta gösterdiği etki beklenmiyordu ki geçen sezonun ilk yarısında etkisi büyük oldu. Kötü futbolcu demiyorum ama şu yaptıklarını da herhangi bir futbolcudan görmedim.

Fatih Terim'le kimyasının tutmadığı bir gerçek. Hocanın kesip attığı bir isim olmadı bu arada, şans da verdi. Tolga Ciğerci'yi orta sahaya çektiğinde etkisi düştü, olay biraz da bu. Hoca haklı, kanatlarda bu tarzda orta saha özelliği bir ismi kullanmayı sevmiyor. Tolga Ciğerci ise çalışmak yerine küsmeyi tercih etti gibi görünüyor.

Geçtiğimiz sezonun son haftalarında sakatlığını öne sürerek idmanlara çıkmıyordu. Kulüp doktoru "oynayabilir" raporu vermesine rağmen sözleşmesindeki maddeye güvenerek bunu yaptı. Bir yarış içindeyiz ve kırılma anlarına gelmişiz. Herkes müthiş bir aidiyet ve sorumluluk gösterirken Tolga Ciğerci kaçmayı tercih etti. Fatih Hoca da doğal olarak kesti onu, aidiyeti olmayan bir ismi neden tutsun ki.

Şimdi de bir şey değişmedi. Sezonu açalı günler olsa da Tolga Ciğerci "ayak baş parmağındaki sakatlığı" öne sürerek idmanlara çıkmıyor. Tolga Ciğerci'nin idmanlarda yer almaması bir haber niteliği taşımaz oldu. Konu sakat olmak değil, bağları kopartmak. Haliyle de Fatih Hoca onu kampa almayacak, geri dönse dahi takımla çalışmayacağını düşünüyorum. Ne kadar iyi futbolcu olursan ol, Galatasaray gibi bir kulüpte böyle davranmaya hakkın yok.

Takımdan ayrılması olası olsa da 2 milyon avro'luk yıllık ücreti eli kolu bağlıyor. 1 sezonluk sözleşmesi kaldı, gitmesinin tek yolu da uzun vadeli bir sözleşme. Takas için adı geçiyor ama bu paraları x bir Anadolu kulübünün vermesi imkansız. Maaşının üzerini tamamlayacağız gibi görünüyor, her anlamda zarar..

9 yorum:

  1. "herhangi bir sakatlığı öne sürmesi durumunda idmana çıkmaz"

    Şu madde bile Dursun Özbek ve yönetiminin ne kadar art niyetli olduğunu gösteriyor. Hiçbir zaman Galatasaray menfaatlerini ve iyiliğini düşünmediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dursun Ozbek yonetiminin tek amaci Galatasaray tasinmazlarini siyasi iktidara peskes cekmekti ve bunu da basardilar. Ne Florya ne de Riva kaldi bahsedilen karlarin da yalan oldugu resmen aciklandi. Bunlari tartismaya gerek bile yok, sportif faaliyetler onlar icin sadece goz boyamadan ibaretti.

      Sil
    2. Neymar örneğini bu yüzden verdim. Bu tarz yıldızların sözleşmesinde böyle bir madde olacağına inanmıyorum ki bahsettiğimiz isim Tolga Ciğerci.

      Sil
  2. 1 yıllık sözleşmesi kalması kulüp için bir avantaj.çünkü eğer 1 sezon kadro dışı kalırsa serbest kaldığında hem kulüp bulması zorlaşır bulsa bile çok düşük maaşa imza atmak zorunda kalır.oyuncu ve manageri bunu düşünüyor şu anda.
    kulüpler genelde oyuncu transfer edersen ve sözleşme yaparken son sezon ne yapmış ona bakıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an da zor. Her koşulda 1 yıl o maaşı verecek gibiyiz. Gerçi bugün "5 idmana daha çıkmazsa ücretsiz fesih" hakkından bahsediliyordu. Bekleyelim bakalım.

      Sil
  3. tolga ciğerci - ozan tufan takası mükemmel olurdu keşke bi yoklasak.

    YanıtlaSil
  4. Sanki Gerrard'ı transfer ediyoruz orta sahaya. Bunun parasını Dursun Özbek cebinden versin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir