21 Temmuz 2018 Cumartesi

Garry Rodrigues'in geçen yıl sezon açılışı ve bugünü


Garry Rodrigues'in fiziksel gelişimini bu fotoğraf özetliyor. Soldaki fotoğraf geçen sezonun açılışı. Sağda ise bu sezonun açılışı var. Bu gelişimi de 27 yaşında sağlamasına büyük saygı duyuyorum. Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'ndeki en büyük kozlarımızdan biri olacak.

Scout olayının yaşı yok. 19 - 20 yaşındaki ismi de bulabilirsiniz, 27 - 28 yaşına gelmiş bir ismi de. Burada temel nokta maliyet ve Garry Rodrigues'i transfer ettiğimizde 3.5 milyon avro'luk bonservisi çok eleştirilmişti. Bugün gelinen noktada ise çok daha fazlasını kazanmak mümkün olacak. Bu adam hemen dibimizde Paok forması giyiyordu. Çok uzaklara gitmeye gerek duymadık.

Bruma'nın varlığında Garry Rodrigues'i transfer etmek de diğer başarılı nokta. Gideceği belli bir ismin yerine çok daha düşük maliyete transfer yapıyorsunuz. Önce bu iki ismi birbirlerinin rotasyonu yaptık, devamında Garry Rodrigues'le yola devam ettik. Geldiğimiz noktada da Garry Rodrigues'in Galatasaray'a verdikleri çok daha fazlası.

Bugün de Garry Rodrigues'in transfer ihtimalini konuşuyoruz. İlk dönemlere göre haberlerin şiddeti azalsa da her an böyle bir şey olabilir. Onyekuru'nun kiralanması biraz da bu yüzden. Olası bir Garry Rodrigues ayrılığına karşı açıkta kalmayacağız ve panikle hareket edilmeyecek. Garry Rodrigues'in devam etmesi durumunda da çok sağlam bir kanat rotasyonu oluşturuldu.

Şampiyonlar Ligi'nde olası iyi performansın da Garry Rodrigues transferi üzerindeki etkisi büyük olacak. Cenk Tosun transferi gibi düşünün, o rakamları görmek mümkün. Bugün dahi 12 - 15 milyon avro arası konuşuluyor. Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir performans gelirse 20 milyon avro'nun da üzeri konuşulur. Bu yüzden de takımda kalmasını ve Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermesini önemsiyorum.

Garry Rodrigues / Onyekuru rotasyonuyla da ayrı bir rekabet oluşturuldu. Her iki futbolcunun gelişimi anlamında rekabetin önemi büyük. Garry Rodrigues'in geçen sezonu fazlasıyla özeldi. Özellikle de Fatih Terim sonrasında başka bir seviyeye evrildi. Bu tarz atlet ve hızlı isimlerin hocanın düzeninde kıymeti büyük oluyor. 

2 yorum:

  1. Feghouli'de bi gelişme olmazsa Fatih hoca acımaz oturtur yanına.Bu durumda da Garry sağa geçer, Onyekuru solda oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valencia maçında biraz daha hareketliydi ama yetmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir