16 Temmuz 2018 Pazartesi

Yunus Akgün'ün ilerleyen yıllarda tamamen forvete de evrilebileceğini düşünüyorum


Galatasaray'ın "genç / yetenekli yerli" transferi noktasında eleştirildiğini görüyorum. Barış Alıcı örneği var mesela, neden alınmadı deniyor. Ben de diyorum ki Galatasaray'ın elinde potansiyel sahibi önemli isimler var. Bonservis vermek yerine kendi içimize dönmek, bu gençleri kazanmaya çalışmak en sağlıklı adım.

Özellikle de hücum tarafının altını çizerim. Yunus Akgün de o isimlerden biri. 2000 jenerasyonunun uluslararası düzeyde takip edilen en önemli gençlerinden. O da çoğu arkadaşı gibi şanssız sakatlıklar yaşadı ve geçen sezonu bu anlamda iyi geçiremedi. Hatta U18 Milli Takım'ında da olmamasının nedeni bu.

O da boş durmadı ve yaz dönemini iyi geçirdi. Bunun ödülünü de Galatasaray'la birlikte kampta kendisini gösterme şansı bulmasıyla almış oldu. Atalay Babacan ve Recep Gül gibi isimleri kampta göremedik ki bu isimler de çok yetenekli. Yunus Akgün ise Milli Takım'da yer almayıp, yazı da sıkı çalışarak geçirince Recep Gül'ün önüne geçti gibi görünüyor.

Yunus Akgün'ün imajı fazlasıyla Griezmann'a benzetiliyor. Bu tarz benzetmelere karşıyım aslında, anlamsız beklentiler doğuruyor. Yunus Akgün'ün imajı ve oyun tarzı her ne kadar Griezmann'ı andırsa da ayakları yere basmak lazım. Hızlı, patlayıcı ve forvet özelliği olan bir kanat. İlerleyen yıllarda tamamen forvete de evrilebilir, gelişime bir hayli açık.

Elbette herkes gibi geliştirmesi gereken özellikleri var. Güçlenmek anlamında ekstra çalışmalar yaptığını paylaşımlarından görüyoruz. Fizik olarak mutlaka gelişim göstermeli, her genç oyuncu adına geçerli bir durum. Teknik özelliği, hızı, patlayıcı gücü zaten iyi. Biraz daha bitirici olabilir, yeteneklerinin ucu açık. 

Recep Gül biraz daha takım oyuncusu, hatta kenar oyun kurucu gibi. Yunus Akgün ise bireysel anlamda biraz daha yetenekli ve patlayıcı özelliği daha yüksek. Aynı pozisyonlarda gibi görünseler de birbirlerinden farklı tarzları var. Recep Gül'ü de ilerleyen günlerde mutlaka göreceğiz. Şu an Yunus Akgün'e şans geldi ve bunu kullanmaya çalışıyor..

3 yorum:

  1. barış alıcı neden alınmadı denir. çünkü 1. lig tecrübesi olan hazır bir oyuncu. altyapıdan kimi alıp direkt as takımda oynatabilirsin. ajax gibi ikinci bir takımın 1. ligte oynuyorsa al oynat. ama yok işte. o kadar genç sayıyorsun o saydıklarının hepsini toplasan bir barış alıcı yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bütün dediklerine katılıyorum ama son cümle hariç,yunus,rece en az barış alıcı kadar yetenekli

      Sil
    2. Neden alınmadı denmez, 1.5 milyon avro'muz yok çünkü. + olarak adsız arkadaşın dediği gibi en az o potansiyelde ve aynı pozisyonda gençlerimiz var. Neden etmesin, nereden biliyorsun. Denedin mi ki, kestirip atmak bu kadar kolay mı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir