16 Temmuz 2018 Pazartesi

Vitinho & Galatasaray, CSKA Moskova niye bıraksın tarafındayım


Hızlı, kanat özelliği olan ve hareketli bir forvet istediğimiz kesin gibi. Gomis /Eren Derdiyok ikilisi pivot özellikli ve birbirlerini tamamlayamıyorlar. Bu da yeri geldiğinde çift forvete dönememek demek. Ahmed Musa'nın transferini bu noktada çok istiyordum, tam anlamıyla Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu isimdi.

Bir süredir de Ahmed Musa'yı konuşmuyoruz. Dünya Kupası başladığında Galatasaray için olası bir hamleydi. Dünya Kupası'nda kendisi adına iyi bir performans gösterdikten sonra talipleri arttı. Galatasaray'ın transferde esas düşüncesi "kiralama" yöntemi üzerine. X takım Ahmed Musa için bonservis önerdiği an şansımız kalmıyor. Leicester City her ne kadar kendisini düşünmese bile bu kadar kolay da vazgeçmez.

Şu an için Ahmed Musa adına en olası adım CSKA Moskova'ya geri dönmek. CSKA Moskova demişken de Vitinho'nun ismi bir süredir Galatasaray'la yazılıyor. Piyasa değeri yüksek, CSKA Moskova'da da istikrarlı şekilde forma giyen bir isim. Sözleşmesi de 2020'de bitiyor ve neye dayanılarak Galatasaray'la adı anılıyor bilmiyorum.

Geçen sezom 46 maçta 12 gol 9 asisti var. Bunlardan 6'sı Şampiyonlar Ligi maçı ve orada da 2 gol 1 asist sahibi. Ahmed Musa'ya benzer özellikleri olsa da farklılıkları da var. Ahmed Musa kanat özellikli, Vitinho ise hem kanat hem de forvet arkası özellikli. Ahmed Musa kadar hızlı ve patlayıcı değil ama ona oranla teknik özelliği çok daha üst seviyede.

Buradan 2 tane sonuç çıkar. İlki Fatih Hoca'nın ilk paragrafta bahsettiğim forvet özelliği. Onyekuru da forvet özellikli, hızlı bir futbolcu. Transfer edilirken de eminim ki bu forvet özelliği dikkate alındı. Hücumda mümkün olduğunca hareketli isimler arıyoruz. Fatih Hoca'nın elinde de bu hareketli hücumcular sınıf atlıyor. 

2. sonuç ise gol özelliği yüksek bir 10 numara ihtimali. Belhanda'yı ağırlıklı olarak 8 numara gibi oynatıyoruz ve Badou Ndiaye'nin ayrılığı sonrasında da orta saha çizgisine iyice yapışmak durumunda kaldı. Önde oynadığında da pek fazla skor yapabildi diyemem. Bu özelliği pek yok, 8 numara özellikli gibi oynuyor ve Talisca / Guiliano tarzında bir 10 numaramız yok.

Vitinho bu açıdan da kıymetli bir futbolcu. Hem forvet hem de 10 numara adına kıymetli bir isim olur ki yaşı da henüz 24. Tüm bunları düşününce de böyle bir transfere ihtimal veremiyorum. Zaten bonservisini alma durumumuz yok, kiralamayı düşünmemiz halinde de CSKA Moskova niye bıraksın tarafındayım. Transferin olurunu ben bilmiyorum, bilen arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim..

10 yorum:

  1. Sanırım bu sezon daha bol gollü maçlar izleyeceğiz. Hocanın felsefesi hep buydu yediginden en az bir fazla at. Gomis Rodriguez feghouli sinan onyekuru... zevk veren bir takım izleyeceğiz bu sezon

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumu önde tutuyor hoca, hücum edenler kazanacak diyor. İzleyeceğiz :)

      Sil
  2. Şu an için forvet alınmayacak bence.O bölge için Onyekuru düşünülüyor olabilir çünkü forvette de oynayabilen biri.Ayrıca yabancı sayımız da fazla yani şartlar nasıl gelişecek merak ediyorum.Eren'in kolay kolay ayrılacağını da düşünmüyorum ve bu şartlarda yeni bi forvet transferini pek olası görmüyorum.Emre Akbaba gelecek gibi gözüküyor.Forvet transferi bence Eren'in durumuna ve diğer şartlara bağlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınması gerektiğini düşünüyorum, Onyekuru tek başına yeterli olmayacaktır.

      Sil
    2. Ama yabancı sayımız fazla.Stoper ve orta saha alsak yabancı sayımız 15 oluyor.Carole gitse hakkımızı doldurmuş oluyoruz.Ancak Maicon + Carole giderse bu saydığım 3 bölgeye transfer yapabiliriz

      Sil
    3. Fazla da bir yerden ödün verilecek mecburen. Yerli forvet yok.

      Sil
  3. Hoca kendi Taliscasini ariyor olabilir. Vitinho ile Taliscayi benzetiyorum ben. Gizli Forvet/Frikikler/Supriz kosular.
    Olsa guzel olur ancak dogru oldugunu dusunmuyorum. Cunku ne Talisca Ne Vitinho top rakiptyken cok isiran oyuncular degiller. Fatih Hoca kosmuyor diye Felipeyi gondermis bir hoca oldugundan bu haberi menajerinin zam icin uydurdugunu dusunuyorum tipki Laziolu Radu gibi.
    Bence 1.sira suan Emre Akbaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarzları benzer, ikisi de forvet özellikli 10 numaralar. Vitinho'nun farkı forvette ya da kanatlarda da en az 10 numarada olduğu kadar iyi oynaması. Talisca sadece 10'du.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir