3 Ağustos 2018 Cuma

Ahmed Musa Al Nassr’da


Transferde Dünya Kupası çok büyük bir kumar. Olmadık bir isim inanılmaz bir piyasa yapabilir ya da değerini aynı oranda düşürebilir. Ahmed Musa da Dünya Kupası öncesinde değerini koruyamayan ve düşüş içinde olan bir futbolcuydu.

Geçen sezonun 2. yarısını CSKA Moskova'da kiralık olarak geçirmiş ve sezon bitimi itibariyle de CSKA Moskova'nın opsiyonunu kullanmayacağını açıklamıştı. Leicester City performansına girmiyorum bile, ortada herhangi bir performans yok. Bonservisi için de 19.5 milyon avro vermişlerdi.

Dünya Kupası'nda harikalar yarattığı İzlanda maçının ardından Ahmed Musa'nın büyüyen piyasasını izledik durduk. Opsiyonu kullanmayacağını açıklayan CSKA Moskova bir anda bu transferi gerçekleştirmek istedi. O andan itibaren ise Leicester City kiralama tekliflerini bir kenara bırakarak bonservis bekledi.

Galatasaray'ın da amacı "kiralama" üzerineydi. Dünya Kupası öncesi olası bir hamleydi, hatta garanti gören bile oldu. O tarihte transferi için davranmamız gerekiyordu, Dünya Kupası'nı beklemek bizim adımıza kumar oldu ve kaybettik. Hem talipleri arttı, hem kulübünün beklentisi yükseldi, hem de Ahmed Musa'nın gözü açıldı.

Gün itibariyle de Suudi Arabistan'ın Al Nasr kulübü kendisi için 25 milyon avro bonservis bedeli verdi. Kendisinin yıllık ücreti de 10 milyon avro'nun aşağısında olmayacaktır. Yaşı 25 olsa da böyle bir paraya sırt dönmesi çok zordu. 

Galataasray'da iş yapabileceğini düşünmemden ötürü üzülüyorum. Tam Fatih Hoca'nın kalemiydi ve oynadığımız hazırlık maçlarının ardından da onun tarzına uygun bir forvet yapımız oluştu. Hızlı, atlet, sahte 9 özelliği olan, rakip savunma arkasına koşturabileceğimiz bir isimdi.

İşin bir tarafı daha var. Al Nasr'ın Gomis adına da teklifi vardı ve 7.5 milyon avro önerdiler. Bizim ise 10 milyon avro beklediğimiz yazılıyordu ve transferin buradan kaynaklı iptal olduğu söylendi. Gomis de paylaşımlarıyla mutlu olduğunu belirtmeye başladı. Bu noktadan sonra takımda kalacağını düşünmeye başladım..

2 yorum:

  1. amaç bonservisi elinde oyuncuları ve kiralık oyuncuları almak ama oyuncular tek tek başka kulüplere gidiyor nasıl iş bu anlamadım,son günü bekleyeceğiz diyoruz da piyasada oyuncu kalmayacak, onlardan sekenleri toplayacağız diyoruz ama başkaları da öyle düşünüyor yani büyük risk son günleri falan beklemek,biz bu kafayla son günlerde sekenleri de kaptırırız,bu yönetim için farklı düşünmeye başladım son 1 aydır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasada futbolcu daima kalır, o konuda sorun olacağını düşünmüyorum. Ama kim kalır bilinmez, biraz sürprize bakacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir