23 Ağustos 2018 Perşembe

Anthony Modeste & Galatasaray, iş Gomis'e bakıyor


Fatih Hoca'nın "merkez atak oyuncusu" diye tanımlandırdığı pozisyon "santrafor". Şampiyonlar Ligi'nde iki hızlı santrafora dönebileceğini söyledi ve alternatifleri konuşmaya başladık. Stoper diye düşünürken bir anda santrafor, hatta belki sol bek ihtimali dahi belirdi. Olası ayrılıkların farklı ihtimalleri de beraberinde getireceğini belirtelim.

Santrafor konusunda iş Gomis'e bakıyor. Kalacak mı gidecek mi üzerinden düşünüyoruz. Şu tabloda kalacak gibi görünüyor ve kalması halinde transfer edilecek isim alternatif düzeyde olur. Gitmesi durumunda ise mutlaka iddialı bir isim gündeme girer. Modeste de o noktada konuşulacak isimlerden biri. Quanjian ile sözleşmesini fesih etti ve şu an serbest statüde.

Fatih Hoca'nın her dönemi hız ve atletizm çok önemliydi ama bu dönemde daha fazla üzerinde duruyor. Takımda gelişim sağlayan futbolcular ya da transfer hamlelerine bakınca bunu görüyoruz. En ileri uçta da hız ve mücadele arıyor. Bu anlamda Gomis'in tarzı hocaya çok uymuyor. Her ne kadar geçen sezonu müthiş geçirmiş olsa da tablo bu. Ön alanda daha çok mücadele etmesini, takımı oynatmasını beklese de Gomis sahadaysa ona pozisyon hazırlamak zorundasınız.

Modeste, Köln'de müthiş bir çıkış yakalamıştı ve bunun devamında Çin'e gidişi benim adıma hayal kırıklığıydı. O dönem birçok iddialı isim Çin'e gitti ve şu günlerde geri dönmeye başladıklarını görüyoruz. Modeste de Çin'de yapamayan futbolculardan oldu ve sadece 1 sezon içinde sözleşmesini fesih etti.

Modeste, çok daha hızlı ve fizik gücüyle de ön plana çıkabiliyor. "Sarkan forvet" imajı olsa da Köln günlerinde sağladığı gelişim büyüktü. İyi bir bitirici olduğuyla başlamak lazım, havadan veya yerden fark etmiyor, oldukça etkili. Hızı, hareketliliği yüksek, ön alanda biraz daha mücadele bekleyebilirsiniz. Gomis'e oranla farklı özellikleri var, bu anlamda transferini isterdim.

Avrupa'dan önemli talipleri olduğu yazılsa da konuşulan takımlara bakınca Galatasaray'ın da şansı yüksek. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nin açabileceği bir kapı. Gomis'e bakar tabii, onun olası ayrılığı sonrası gündeme girer diye düşünüyorum. Bonservisi olmasa dahi maliyeti var, yüksek yıllık ve imza ücretleri konuşulacaktır. Türkiye'de çok başarılı olacağına inanıyorum, bu tarz santraforların istisnasız başarılı olduğunu görüyoruz..

20 yorum:

  1. terimin açıklamalarına bakılırsa gomis gitmeyecek gibi. ama umarım gider. çünkü 33 yaşında ve şampiyonlar ligi için hızlı bir isim lazım. bu isim de modeste fazlasıyla olur. köln gibi savunma yönü öne çıkan bir kulüpte bile 73 maçta 45 gol atma başarısı gösterdi. bizde daha iyisini yapacağına şüphem yok.

    bunun dışında santrafor transferi konusunda liverpool'un da yoklanması gerektiğini düşünüyorum. hücumda bir yığın oluştu. solanke veya origi ikisinden birini kiralayabiliriz. solanke olmaz da origiyi bu sene galatasarayda denemek isteyebilirler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis gitmezse Modeste gibi bir isim lüks kalır. Beklediğim ismin çapı da Okaka'ya düşer.

      Sil
  2. Gomis ve feghouliyi satip Okaka + Niasse yapardim.kiralik olarak. Modeste iyidir ama okaka daha gercekci ve iyi olur umarim gomis ve feghouli gider...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niasse'yi bırakmazlar. Transfer dönemi bitti ve başka alternatifi yok Everton'un.

      Sil
    2. Wellbeck olabilir mi sence? hızlı forvet adayı kim? Gomis ya da Okaka/Modeste yanına...

      Sil
    3. Welbeck de güçlü bir ihtimal.

      Sil
  3. Yada modeste + niasse. Niasse necati gibi top surebilen orts saha ozellikleri iyi bir hucum oyuncusu. Top yapmada saklamada dribling de faydali olur.

    Modeste de Okaka da olur Gomis kadar gol atamasalar bile en az gomis kadar faydalari olur. Gomis umit karan gibi gucuyle oynuyordu adam gecemez pas yapamaz fizigi ile nispeten top saklar ikili oyun oynayamazdı. Okaka ve modeste nin o anlamda gomisten daha faydali bile olur.

    Feghouli olmasa da olur niasse top tasimaya orta saha forvet koprusu bile olur necati gibi. Ndiaye ve akbaba da belhandanin isini yapar.

    30 a satsak 3 unu acayip rahatlariz.

    YanıtlaSil
  4. Modeste çok iyi bi santrafor ama Çin gibi ülkelere gidip sonra Avrupa'ya geri dönen futbolcular konusunda biraz önyargım oluyor.Bu noktada her ne kadar iyi örnekler olsa da kötü örnekler de var.Burda konu kimya aslında.Modeste bize gelip ligi de sallayabilir.Gelip bize "Keşke daha doğru bir isim alsaydık" da dedirebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi iş çıkaranlar da var. Hiç ön yargıyla bakılacak bir durum değil.

      Sil
    2. Gomisi satıp Modeste'yi alınca sayısal olarak yine eksik oluyoruz Eren de statik santrfor. Feg yerine adam alınmayacak Emre N'Diaye geldi göbeğe. Forvete Gomis giderse 1 değil 2 takviye lazım. Okaka + Modeste ikilisi Eren varken mantıklı gelmiyor.

      Sil
    3. 2 forvet gerekli demem bu yüzden. Gomis'in varlığında dahi bir isim gerekiyordu.

      Sil
  5. Modeste + okaka olur mu hantal mi kalir? Elmander gencliginde 2003-2006 arasi acik oynadi misal o boyla.

    YanıtlaSil
  6. Transfermarkta göre 1 Temmuz 2018 de 29mil€ ya transfer olmuş Çine 1,5 ayda nasıl sözleşmeyi iptal ediyor anlamıyorum hiç olabilir bir transfer gibi durmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır mutlaka bir durum. Drogba da böyle fesih edip gelmişti.

      Sil
    2. Bonservisi 1 temmuzda alındı görünüyor ancak öncesinde kiralık dönemi var. yani Modeste 1 yıldan fazla süredir o takımda. Modeste bir süredir parasını alamıyormuş alacaklarından vazgeçip sözleşmesini feshetmek için FIFA'ya başvurmuş. Olay aşağı yukarı böyle diye duydum :)

      Sil
    3. Drogba'da da böyle bir durum olmuştu ve geçici lisans ile çözüldü. Bildiği olmasa ayrılmaz, hele ki bu profilde bir isim.

      Sil
  7. Feghouli kalip Burak Yilmaz gibi fundamentali zayif top suremeyen pas atamayan golcu gelirse yaziklar olsun. Ustelik ücreti yuksek olur teknik olarak da takimdan kopuk oynuyor necati gibi orta saha ozelligi de yok kanat ozelligi de.Turk olması disinda hicbir mantigi yok

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir