7 Ağustos 2018 Salı

Atlanmaması gereken noktalardan biri de Selçuk İnan'ın performansıydı


Akhisarspor maçının atlanmaması gereken noktalarından biri de Selçuk İnan'ın performansıydı. 77. dakikada oyuna girdikten sonra takımın çehresini değiştiren isimlerden biri oldu. O eski ara toplarını izler olduk, bunu denemekten asla geri durmadı.

Sonuca gidememek ise hücumcularımızla alakalı. Bunda zeminin payı da var. Gomis, Eren Derdiyok ve Garry Rodrigues'i bu şekilde pozisyona sokmayı başardı. Belhanda'yı çıkarırken Selçuk İnan'a dönmek lazımdı, bence hata bu. 4-4-2'nin göbeği bir an Fernando / Donk kaldı ve bu yapıda üretmek imkansız. Belhanda / Eren Derdiyok değişikliği klişesi yorumum bu yüzden, geçen sezon da aynısı oluyordu.

Selçuk İnan'ın yıllarca "regista" gibi bir role evrilmesini bekledim. Yaşı ve düşen temposu itibariyle orta sahanın en gerisine kendisini atması gerekiyordu. O ise ısrarla 8 olarak kaldı ve hem temposu hem de gücü düştü. Bir de buna "maaşı" temelli taraftar tepkisi eklendiğinde ayağa kalkması çok zor oldu.

Çok kazandığı doğru. Bu rolde bir ismin bu kadar kazanmaması gerektiği de doğru. Değişmeyecek bir şey bu, sezonu böyle tamamlayacak. Haliyle de ne alırız noktasındayım, bu yorumu mevcut üzerinden yapıyorum. Kendisi için en iyi rolü bulmalıyız ve bu rol de son 30 dakikada "regista" gibi oynamasından geçiyor.

Gol ararken pas ve teknik özelliği ön plana çıkar, öndeyken ise top tutması ve saklaması iş görür. 4-3-3'e yakın bir formatımız var, bu formatta 2 orta sahanın arkasında topu kullanan, geriden oyunu kuran isim olabileceğini düşünüyorum. Böylelikle kariyerini uzatabilir ki yaşı 33 oldu. Bana sorarsanız bu pozisyon değişimi adına da geç kaldı.

7 yorum:

  1. Öbür maç yine kötü oynar bence son 2 yıldır böyle. Ahı gitti vahı kaldı adamın.

    YanıtlaSil
  2. Bi de iyi faul aliyor rakibi kandirip kendine celme taktirip. :D
    Sadece frikikleri eski kalitede degil. eskiden eliyle topun yolunu cizmis gibi vuruyodu simdi bakkaldaki plastik toplara vurur gibi vuruyor.

    YanıtlaSil
  3. Bence Selçuk'un attığı toplar Donk'un attıklarının yanında bir şey değil. İnanılmaz dikine paslar attı. Kilit açıyor sanki.En iyi oyjncularımızdan biriydi. Ben Donk konusunda bir tık daha ileri gidiyorum.Ve Fernando'nun yanına Belhanda'yı Belhanda'nın yerine Donk'u çekerim. Belhanda'nın yaptığını fazlasıyla yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk denemiyor, Selçuk İnan sık denedi. Bence farkı oydu.

      Sil
  4. Bu konu hakkında genel bir yorum yapayım. Son yorumları silmek durumunda kaldım. Son yorumu yapan adsız arkadaş haklıydı, "futbol aklından şüphe ederim" yorumu da gayet abartı. Tıpkı diğer fikri savunanların söylediği gibi. Burada eleştiri tonunu doğru ayarlamamız lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir