23 Ağustos 2018 Perşembe

Bafetimbi Gomis Al Hilal'de


Yaşanan süreçte Galatasaray'ı haksız görmüyorum. Hatta bu süreci iyi bile yönettik. Geçen sezon gösterdiği müthiş performansın ardından "zam" talebinin altı dolu hiçbir yanı yok. Eski yönetim söz vermiş, beklentisi varmış gibi durumlar bugünü bağlamıyor. Bugün bambaşka insanlar, çok farklı bir anlayış var.

Kötü performansın ardından da kulüp "sözleşme indirimi" talep etsin o zaman. Bugün Galatasaray'da çılgın ücretler ödeniyor ve aldığını hak etmeyen birçok isim sayarım. Gomis, kazandığı parayı son damlasına kadar hak eden isimlerden. Yüksek de bir ücreti var ve ülkenin gerçekleri malum. Burada kalmak isteyen futbolcu mevcut şartlarda devam ederdi. 

Gomis'in Galatasaray'ı kafasında bitirdiğine inanıyorum. Koca bir yaz dönemi mutsuz gezdi. Hazırlık kampını hepimiz izledik, Gomis'in ruh hali ortadaydı. Sezon açılışı da malum, görüntü iyi değildi. Bu bağ koptuktan sonra toparlanmak zor. Çok daha öncesinden gerçekleşmesi gereken bir transferdi. Niye gitti diyemem, son güne de kalsa gerekli bir satış.

Her ne olursa olsun biz Galatasaraylıların unutmayacağı bir futbolcu. Geçenlerde Jardel mi Gomis mi muhabbeti vardı. Kalite ve icraat noktasında elbette Jardel, kıyaslayamam bile. Buna rağmen Gomis'i daha çok seviyorum. Kewell'ı sevdiğim gibi. Kewell'dan da daha iyi iş çıkarmış kanat oyuncuları saymam dahi ona olan sevgimi değiştirmez.

Galatasaray için önemli bir renkti diyelim. Uzun süredir başarısız olmuş ve kendisine "simge" futbolcu bulamayan bir takım için getirdiği hava büyüktü. Çok daha güzel şartlarda ayrılmak istesem de bu takım için yaptıkları asla unutulmayacak. 33 yaşında, bonservis getirerek takımdan ayrılıyor. Onun için en iyisi olsun isterim.

İşin teknik, maddi ya da bundan sonra ne yapacağız gibi boyutlarına daha detaylı bakarız. Bu yazıyla birlikte Gomis'i uğurlamış olalım. Üzücü bir ayrılık olsa da günün gereklilikleri malum. Acilen aksiyon almalı ve önümüze bakmalıyız. Asıl iş bundan sonra başlıyor, Gomis'in ayrılığı kalan günler adına bir başlangıç..

26 yorum:

  1. "yaşım 33, çok sevildiğim bir yerdeyim" demek yerine zam diye tutturdu. oysa maaşı az değildi. durumu bu hale kendisi getirdi. üzülmüyorum. güle güle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşanan olaylarda Gomis'i haklı göreceğim tek konu yok.

      Sil
  2. Oyuncu satmak zorundaydık. 3-4 ay önce satılacak ismin Gomis olması düşünülemezdi bile. Ancak para konusunu o kadar gözümüze soktu ve memnuniyetsizliğini o denli belli etti ki; bu ilişkinin sürmeyeceği görüldü. Satışından memnunum ancak de Souza’nın 12 ettiği bir ligde Gomis gibi tabelayı değiştiren bir ismin 6’ya gitmesi yönetimimiz açısından eksi puan. Terim’in yıllar süren alışkanlığından vazgeçip profesyonel bir GM ile çalışmaya sıcak bakması gerekliliği bu transferle bir kez daha görüldü. FB Fernandao, Giluiano ve Souza’dan 25 milyon avro aldı. Dirar’ı da satmışlar. Bunlar GM başarısı. Albayrak candan bir taraftar, futbolcuya bir abi, bir baba ama futbolun endüstri olduğu günümüzde bütün yetkileri elinde toplayacak isim değil. Bunlar geleceğe yönelik zorunluluklar. Bakalım bugüne ne yapacak yönetim. 6 az ama Araplara satamasak elde kalacaktı. Gomis’in yerinin kimle(bana göre kimlerle) dolacağı bu transferi daha sağlıklı değerlendirmemize imkan sağlayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 2 aydır düşünüyordum, yeni bir şey değil bence.

      Sil
  3. Okaka'yı kira gitsin ya neyi bekliyoruz ?!?

    Modeste para icin gelecek imza parasi vs. baska talibi de var olursa onu da alırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okaka yetmez, Gomis sonrası olmaz. Ancak Modeste gibi bir ismin alternatifi olabilir.

      Sil
  4. Guilano ve souza yaşları genç olduğu için O kadsr para etti. Guilanonun hala brezilya milli takımına seçilme ihtimali var gomisi bütün gs taraftarı seviyor ama bu sene iyi performams gostermezse seneye elimizde kalacaktı. Ki fatih terim ful hızlı bir takım kurmak istiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon da 29 yaşında mesela, kiralık gidiyor. Ben katılmıyorum..

      Sil
  5. tek kelime ile rezalet bir satış.olayın maddi yani daha da rezalet.bonservis piyasası uçmuş durumda aga.ne 6 milyonu.akıl alır gibi değil.tosiç 5 milyon avroya gitti.33 yaşında.

    yaş olayı zaten bitti aga.33 yaşındaki ronaldo ya 120 milyon avro verdiler.34 yaşındaki le bron 4 yıllık uzun kontrakt aldı.33 yaş bitik bir yaş değil artık günümüzde.50 tane sana örnek gösteririm 30 yaş üstü yüksek bonservis veriliyor artık.

    vede araplara satıyorsun 29 gol atmış oyuncuyu.bu nasıl iş aga.hala aklım mantığım almıyor bu bonservise.galatasaray tarihinin en kötü satışı .başka yerde şu satış olsa orda yönetim mönetim kalmaz.29 gol atmış oyuncuyu beleşe satıyorsun.6 milyon demek beleş fiyat.bu taraftar başarı gelmezse direk yönetim istifa sesleri yükselir.

    YanıtlaSil
  6. yok aga kulüpler acilen satılmalı.yönetim iyi başladı çok kötü devam ediyor.3 büyük arasında en kötü yönetim galatasarayda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profesyoneller yönetmeli, buna katılıyorum. İnsan sahibi olduğunun kötülüğünü istemez.

      Sil
    2. bu fikre asla karşı değilim. ama arsenal e dönüşmek istemem. rakamlara bakınca geliri iyi olan ancak 0 kupa kazanan bi takım olamayız. bu yüzden tartışmalı bir durum.

      Sil
    3. aynen hocam.kulüplerin sahibi olmadığı için böyle düşük bir fiyata zirve yapmış oyuncu satılabiliyor.uğur melekeye göre geçen sezon ligin en değerli oyuncusu idi teknik anlamda.önce gomisi medya vasıtası ile taraftarın gözünde tukaka yaptı yönetim(danışıklı dövüş idi satmak için)sonra da 6 ya yani beleşe yolladılar.

      Sil
    4. Burada Galatasaray'ın ismi ve marka kimliği ön planda. Türkiye'deki önemi ya da. Arsenal farklı, biz bambaşka. Buradaki taraftar refleksi başka yerde yok.

      Sil
  7. Transfer sezonunun son bölümünde böylesi hamleler yapmak için belirli planınız olmalı.Ben yönetimin bir planı olduğunu düşünüyorum.Emre açıklandığı gün Albayrak tarafından başka isimlerde var denildi ancak açıklama yapılmadı.Sanırım bu hamleleri beklediler. Eğer bir planlama yoksa yönetimin imajı çok ciddi sarsılır. Alacakları isimler tamamsa fazla uzatmadan açıklamaları gerekir yoksa dedikodu kazanı kaynar,beklentiler tavan yapar, taraftar sezon başından heyecanını kaybedebilir. Gomis ve Maicon'a şaşırmıyorum çünkü Terim istemediğini açıkça belli etti. Gelenleri bir görelim ondan sonra ayrıntılı kafa yorarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Umarım bir planımız vardır ve alt metni doldurmuşuzdur. Başka türlüsü olmayacak, büyük risk.

      Sil
  8. Galatasaray ve plan demek 😊 bizim planlar bile cocuksu dayanaklari saglam olmayan planlardir. Terim de dahil buna. En basiti tv de aciklama yapiyosun p.tesi salı diye ve puruz cikiyor N'Diaye'de kimse puruz yok gecikme sundan diyemedi hala da diyemiyorlar.

    Maicon'u itin seyine sokuyosun sanki stoperden cok anliyoruzda eskiden teknik ama yetersiz agir sakar stoper takintisi vardı cris chedjou vs. Maicon'u kiralık gonderip daha kotusu gelebilir Dany de hızlıydı ne oldu? Illa bi ozellige takilmamak lazim.

    Satista da alista da planda da beceri vasat eskiden beri Faruk Suren dahil 20 yildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pozitifi düşünmek durumundayım, olası iyi senaryoyu, en azından temennimi yazıyorum.

      Sil
  9. Geçen sezonun son maçına kadar olan her an için teşekkürü hak ediyor o Gomis asla gitmesin derdim. Sonrasında gördüğüm Gomis için ise satıldığı iyi oldu diyorum. Paranın bu kadar az olması ise yönetime sorulmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ayrılığı düşünmüyordum. Süreç çok anlamsız yerlere geldi ve bağ zedelendi.

      Sil
  10. 6 milyon az gözükse de bence 33 yaşındaki adam için fena sayılmaz. Tabi maaş faktörü de var. Geçen sene 2.5 milyon euro ödemiştik, 3.5 milyon euro kardayız. Tabi kur farkını da hesaba katınca daha büyük bir kar oranı ortaya çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstersek olumlu birçok yan buluruz. Rakam az, bu gerçek değişmiyor.

      Sil
  11. Fatih hoca mutlaka duruma göre çok önceden plan hazırlamıştır da önemli olan şu an güven vermeyen yönetimin bu planı gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir