6 Ağustos 2018 Pazartesi

Belhanda / Eren Derdiyok ezberi


Belhanda maçın kötülerinden, Eren Derdiyok ise iyi isimlerinden. Belhanda / Eren Derdiyok değişikliği ise doğru hamle değil. Galatasaray'da hücum adına iyi anlar 70. dakikadan sonra başladı. Feghouli'nin merkeze geçmesiyle birlikte pozisyonlar bulmaya başladık. Üstelik organize ataklarla.

Belhanda / Eren Derdiyok değişikliği 59. dakikada geldi ve bu hamlenin ardından 4-4-2'ye döndük. Donk / Fernando / Belhanda orta sahasıyla dahi üretemiyorduk, bu değişikliğin ardından orta sahanın ortası Donk / Fernando kaldı. Bu da gol aranan dakikalarda boşa geçen zaman demek. Nasıl organize olmayı bekliyordunuz ki, o forvetlere kim top atacaktı.

Geçen sezon da kaybettiğimiz hemen hemen her maçta bu hamleyi görebilirsiniz. Israrla kenara gelen isim Belhanda oluyordu ve Gomis / Eren Derdiyok ikilisiyle kaos izliyorduk. Belhanda'nın alternatifinin olmaması büyük bir sorun. Kötü performans gösterdiğinde de iyice çaresiz kalıyoruz ve bu tarz hamleler gelmek durumunda kalıyor.

Feghouli'yi merkeze çekmek iyi plandı. Bunu Selçuk İnan'la desteklemekte geç olsa da skoru bulmak için doğru adımlardan biri. Belhanda'nın olası kötü görüntüsüne bu şekilde alternatif üretilebilir. Yetmez tabii, Emre Akbaba mı gelir bilmiyorum ama bu tarzda bir transfere ihtiyaç olacak.

Donk / Fernando / Belhanda üçlüsüyle gemiyi bir şekilde karaya başarıyla yanaştırmıştık. Yeni sezonda böyle devam etmek imkansız. Bu oyun fazlasıyla Belhanda'ya bakıyor ve kötü oynama lüksü yok. Fernando'dan 8 olmuyor, Donk'la da bir yere kadar. Bence Donk iyi bir alternatif, ısrar edilmesi halinde ise sorun olabilir.

Oyundan çıkan ismin Gomis olması gerekiyordu. 120 dakika sahada kalmasının anlamı yoktu. 70. dakikadan itibaren üretmeye başladığımız anlarda kaçırdığı pozisyonlar var. Çok rahat aksiyon alması gerekiyordu ama kafası hiç burada değil. Eren Derdiyok'un ön alandaki hareketli oyunu ve savunmayla mücadele edebilmesi, ayrıca servis özelliği iş gördü. Feghouli ve Garry Rodrigues'in etkisi bu andan itibaren ortaya çıktı.

6 yorum:

  1. hoca nın yerinde olsam ereni gomisin yerine alıp selçuğu belhandanın yerine,onyekuruyu donkun yerine sokup orta sahayı selçuk feghouli fernando yapardım, işte o zaman rahat kazanırdık,fernandoyu sürekli oyundan almamalı hoca kendi yerinde oynatmalı artık, donk sürekli ön planda gibi gözüküyor bu çok sıkıntılı bir olay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha için yaptığı hamleler biraz klişe kaldı. Gerçi bu biraz da alternatifin olmamasından kaynaklı ama her mağlup olduğumuz zaman aynı değişiklikler.

      Sil
  2. Donk, CL'de basari hedefleyen bir takimin ilk 11 oyuncusu olamaz abi, artik kimi alacaklarsa alsinlar ama orta sahaya bir kaliteli cift yonlu oynayabilen adam sart en kisa zamanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk zaten hamle oyuncusu. Orta saha ve stoper için kıymetli, güvenilir alternatif. 11 için bence de düşünülmemeli.

      Sil
  3. Çıkan oyuncu doğru ama gol atmasına rağmen giren oyuncu yanlıştı bence.Henry, Muğdat ve Sinan üçlüsünden biri girip Feghouli ortaya çekilirdi.Feghouli yine etkisiz kalınca da el mecbur Selçuk girerdi ama biz ilk yarıda zaten Gomis'e top atamamışken oraya Eren gibi hantal birinin girmesi yanlıştı.Yine de elinden geleni yapmaya çalıştı yani şaşırttı beni.Ayrıca Selçuk da beni çok şaşırttı savunma arkasına pasları çok denedi ve başarılı da oldu.Gomis'in kafası maçta olsaydı 90 dakikada bitecek maçtı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkan ismin Gomis olması gerekirdi ve hazırlık maçlarında hep değindiğim hız oyununa dönmeliydik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir