12 Ağustos 2018 Pazar

Belki bir kumar ama doğru karar


Ankaragücü karşısında bu tarz bir "kıyım" beklemiyordum. Herkes Feghouli'ye odaklıydı ama ben Belhanda kesilir diye düşünüyordum. Akhisarspor karşısında kötü isimlerdendi Belhanda. Feghouli ise merkeze geçtiğinde Galatasaray'ı hareketlendirmiş ve iyi işler yapmıştı. 

Gomis tarafına ise girmiyorum bile. O konuda bambaşka hadiseler var ve Gomis'in haklı olduğu tek bir taraf yok. Gomis kesilmez diye düşünmem alternatifinin olmamasından ötürü. Bu da en büyük hatalarımızdan biri aslında. Geçen sezon Avrupa'da devam etmediğimiz için bu sorunu pek yaşamadık ama Gomis'e alternatif bulunamaması sezon içinde bizi çok zorlar. 

Fatih Terim'i farklı kılan "cesur" olması. Galatasaray'ın şu an eksik ve sorunlu bir kadrosu var. Kesilen isimlerin de ağırlıklarına baktığımızda kolay hareket değil. Transferde gerekli alternatifleri bulamadık, sadece Onyekuru ile olmaz bu iş. Ayrıca kesilen isimler haricinde de Garry Rodrigues gibi konuşulmayan ama çok kötü durumda olan isimler var.

Belki bir kumar ama doğru karar. Ankaragücü maçını kaybedebilirdik, bu kararın doğru olduğunu değiştirmeyecekti. Sezonun ilk haftasında böyle bir mesaja ihtiyaç vardı. Hazırlık kampı bu anlamda iyi mesajlar vermedi. Akhisarspor karşısında kupa da kaybedilince lige bir şok etkisiyle başlamak gerekiyordu ve Fatih Hoca istediğini aldı.

Futbolcuların verecekleri reaksiyonlara bakacağız. Belhanda ve Feghouli'nin de o reaksiyonu vereceğini düşünüyorum. Ankaragücü karşısında bunu yansıttılar, Fatih Hoca da onlardan kolay vazgeçmez. Belki 1-2 hafta daha yedek otururlar ama mutlaka geri dönerler. 

Gomis'i ise bekleyeceğiz. Hocanın maç sonu açıklamalarına baktığımda çok umutlu değilim. Gomis hazır olmak adına ekstra çalışıyor, paylaşımlarından da mesajlar veriyor. Bunu saha içinde görmemiz gerekecek, eski ateşini yeniden yakması gerekecek. Mutlaka kazanmak istiyoruz, kazanmamız da gerekecek. Yine de bu ikiliye göre işi biraz daha zor olacak..

11 yorum:

  1. gomis geçen sene ki performansını gösterse de yetmez 2 kulvar için, mutlaka sırtı dönük oynayabilen,gezgin bir santrafor şart,feghoulinin kanatta istenileni verememesi,garry nin durumu,sinanın git gel performansı ciddi bir sıkıntı,onyekuru katkı verecektir ama sadece onyekuru yetmez,orta saha ve stoper de eksikler zaten malum,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif lazım, nefeslendirmek gerekiyor. Eren Derdiyok geçen sezon o ışığı veremedi, bu sezon ne olur bilmiyorum. Ankaragücü maçını çok tutmadım ben.

      Sil
  2. Oyuna Selçuk, Belhanda ve Feghouli girince takım kendine geldi ve futbol oynamaya başladı. Bu adamlar her nekadar istenilen performansı sergileyemiyor olsalarda sahada olmaları bile yeterince fark yaratıyor görüşündeyim. Fakat bu seviyeleriyle takım bu sene bizi çok üzer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteleri yüksek çünkü. Ne olursa olsun hücum için kaliteler ve pas oyunu oynamaya çalıştığımız düşünülünce de gerekli isimler.

      Sil
  3. Onu bunu bilmemde fernando belhanda feghouli vs takimda en iyi top yapan topu saklayan adam Selcuk.
    Direnc anlaminda ise Donk. Oyuna hakim olamiyoruz tehlikeli alana top taşıyamıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan bu işi hep iyi yaptı. Kalçayı koyduğunda topu müthiş koruyor ve faulü alıyor.

      Sil
  4. Hocam o degil de zoraki gol attigimiz Akhisar'i rakibimiz evire cevire dövüyor, Fener güzel bir hava yakalamis, Basaksehir hala kuvvetli biz ise Kiminin parasi, kiminin formsuzlugu kiminin kaprisiyle ugrasiyoruz ve acik görülüyor ki ikinci bir planimiz da yok su gidisattan hic mutlu degilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evire çevire dövemedi, 2. yarıda gördük.

      Sil
    2. Yorumu malum ilk yari yazmistim, ikinci yari oyundan düsseler de halen bircok yönden bizden daha iyi durumda olduklarini düsünüyorum. Ayni Akhisar'in kupada bizden fazla bariz gol sansi ve organize atagi vardi. Bugün oynanacak bir Besiktas Galatasaray macinda kimse Galatasaray favoridir demez bana göre.

      Sil
    3. Galatasaray'ın da iyi olduğu birçok nokta var. İlk haftalar bunlar, şimdiden uçuyor / kaçıyor yorumları anlamsız. Beşiktaş için geçen sezon başında neler deniyordu hatırlayın. Bugünü yorumluyorsunuz, sezon bambaşka olacak. Biz iç sahada oynamadık henüz, 2 maçımız da berbat zeminlerdeydi.

      Sil
    4. Ki dün oynayan Beşiktaş'ın da puan kaybı öyle olasıydı ki. Fenerbahçe de öyle, hakemle kazanılan 3 puan. Erken panik olundu maalesef, bu da sezon içinde gelinecek nokta itibariyle üzer.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir