18 Ağustos 2018 Cumartesi

Claudio Marchisio & Galatasaray, burada herhangi bir kıyas yapılamaz


Ağustos ayının fırsatlarla dolu olması tam da bu yüzden. Bir anda Juventus'un Marchisio'yu serbest bıraktığı haberi karşınıza çıkabiliyor. Juventus'tan neden ayrıldığı konusunda bir fikrim yok.  Juventus altyapısından çıkmış ve kiralık olarak forma giydiği Empoli günleri haricinde de tüm kariyerini Juventus formasıyla geçirmiş bir isim.

Sakatlık geçmişi kabarık bir isim, sorun anlamında bunu yazabiliriz. Bunun dışında kalitesiyle alakalı bir şey söylemeye gerek yok. Hala Avrupa'nın en özel orta sahalarından biri. 4-3-3 içinde gerek "regista", gerek orta sahanın içinde oyun kurucu olarak farkını ortaya koyar. Tempolu, oyunun iki yönünü oynayabilen, pas ve teknik özelliğiyle de fark yaratan bir isim.

Galatasaray'ın bu noktada gündemine girer mi bilmiyorum. Emre Akbaba transferi geldi, ufukta olan Badou Ndiaye hamlesi de var derken orta sahada bolluk oluştu. 8 numara gibi düşünülen Belhanda'yı da işin içine katarsak dolu bir rotasyon var. Marchisio'yu elbette ne Belhanda ne de Badou Ndiaye'yle kıyaslayamam ama yabancı sayısı ve orta saha rotasyonunu düşünerek zor görürüm.

Galatasaray'ın şu an eksik parçası orta sahasında Badou Ndiaye gibi bir tempo silahı. O da olacak gibi görünüyor. Emre Akbaba'yla birlikte yaratıcılık sorunu aşıldı ve Belhanda'yı da rahatlatan bir hamle oldu. Marchisio'yu düşünmek için Belhanda'yı gözden çıkarmak gerektiğini düşünüyorum. Marchisio'nun kalitesi mutlaka takımı düşünülenden daha başka bir noktaya getirirdi. Burada herhangi bir kıyas asla yapılamaz.

Gerçi buralara düşeceğini sanmıyorum. İtalya Ligi'nde kalacak olsa Juventus serbest bırakmazdı ama Avrupa'nın bütün büyük liglerinde de rahatlıkla boy gösterir ve talip bulur. PSG ve Bayern Münih'in adı geçiyordu mesela, böyle bir yarışta da Türkiye'de herhangi bir takımın şansı olmaz. Haliyle de Marchisio bir hayal olarak kalır.

Bu tarz sürpriz diye adlandıracağımız fırsatlar önümüze gelmeye devam edecek. Transfer döneminin son virajını aldığımız şu zamanlarda hareketlilik daha da artacaktır. Eğer bir ayrılık olmazsa transferde atılacak 2 adım daha kaldı. Orta saha ve stoper ile bu iş biter diye düşünüyorum. Yerli sol bek, yedek kaleci ya da forvet gibi alternatifler ise zor. Forvet olayının zor olması da yabancı sayısıyla alakalı..

4 yorum:

  1. Senin de belirttigin gibi Belhanda yerine olursa muhtesem olur, diger sekilde su anki yapilanmada biraz lüks görünüyor ama alinirsa her türlü seviye atlatir ve bizi CL gruplarda söz sahibi dahi yapar.

    YanıtlaSil
  2. yazın başında sol beke yusuf aceri alsak diye düşünüyordum. santrafor için de afrika ve güney amerikadan genç isimler vardı kafamda. şimdi ise orta saha alsak yeter diyorum. stoperi bile geçtim nerdeyse. bunda yönetimin işi ağırdan alışı etkili oldu. çünkü transfer sezonu bitmesine az bir süre kaldı satacağız alacağız şeklinde açıklamalar yapılıyor. kalan zamanda yapılacak hamleler yönetime olan güven konusunda netlik kazandıracak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Acer'in de fiziğiyle alakalı sorun var, bu yüzden güvenemiyorum. Hala da aşama kaydedememesi malum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir