22 Ağustos 2018 Çarşamba

Danny Welbeck & Galatasaray, aksiyon alacağımız anlara geldik


Gomis'in satışı noktasında sıcak saatler içindeyiz ve transferin son virajını alacağımız şu günlerde de bekleyecek zaman yok. Bir an önce alternatifleri konuşmaya başlamalıyız. Hatta o alternatifleri çok daha öncesinden belirlemek gerekiyordu. Gomis'in transferi yeni konuşulan bir konu değil. 1.5 aydır konuşuyoruz.

Akla da ilk Welbeck, Modeste ve Origi gibi isimler geliyor. Gomis sonrası iddialı bir isim gerektiği şart. Hocanın çizdiği profilde de "hız" olmazsa olmaz görünüyor. Welbeck ve Modeste isimlerini bu anlamda daha ön plana çıkarıyorum. Zor transferler tabii. Modeste serbest statüde olsa da yüksek imza ücreti var. Welbeck'i ise Arsenal'den koparmak zor.

Premier Lig'de transfer dönemi bitti. Her ne kadar City ve Chelsea maçlarında kadroya almasalar da Aubameyang ve Lacazetti'nin arkasındaki en önemli forvet alternatifi. Şu an Aubameyang'la devam ediliyor ama kısa zaman içinde bu ikiliyi bir arada izlemeye başlayacağız. O zaman da Welbeck'in alternatif anlamında kıymeti artacak.

Sık sakatlık sorunları yaşasa da Premier Lig'in en önemli forvetlerinden biri. Kalite noktasında Türkiye Ligi'nin çok üzerinde olduğu da kesin. Hızlı, teknik özelliği yüksek, kanatlarda da oynayabilen, ön alana müthiş bir hareketlilik ve enerji katabilecek bir isim. Onyekuru ve Garry Rodrigues gibi isimlerle oluşacak hücum hattında müthiş bir hız patlaması bu.

Sözleşmesinin son yılına girdi. Bu noktada kiralama ihtimali zor görünüyor ama bonservis için Galatasaray'ın ne denli iddialı olabileceği bilinmez. Biraz da Gomis'den gelecek parayla alakalı olacak ama Galatasaray'ın farklı ihtiyaçları da var. Ayrıca Gomis'in varlığında bir forvet gerekiyordu, ayrılığı sonrası iki forvet gerekecek.

Bu isimlerden birinin de Welbeck ya da Modeste gibi bir isim olmasını bekliyorum. Alternatifi de Okaka gibi bir isim olabilir, yedek olarak Eren Derdiyok'a güvenilemez. Transferde fazla bir zaman kalmadı, nasıl aksiyon alacağımızı göreceğiz. Plan vardır diye umuyorum, Gomis'in ayrılığı bugün ortaya çıkmış bir ihtimal değil..

22 yorum:

  1. Modeste zor Okaka + hizli bi kanat/orta saha ozellikli santrfor lazim.

    Stopere hic adam bulamazlarsa chelseaden Çek Kalas'i kiralasınlar. Ortalama bi yabancı stoperde is görür. Ahmet Calik'la olmaz. Rize'ye satilabilir maasi tl cinsinden ve dusuk zaten. G.Birligi'ne kalan borcumuzu ustlensinler yeter bonservis olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okaka + hızlı kanat / orta saha özellikli santrafor kim peki.

      Sil
  2. Welbeck isi zor gibi sozlesme uzatip kiralamayi da oyuncu kabul etmeyebilir seneye boşa düşmek varken. Sonra adamlar senede 60 mac oynuyor kadrolarini neden daraltsınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de zor bir iş. Hele ki Premier Lig'de transfer döneminin kapanmasının ardından.

      Sil
  3. Dedigin gibi iki forvet gerekecek ama ben düzgün bir tane bile alacagimizi sanmiyorum, umarim olmaz ama Mario Gomez'in gidisinden sonraki Besiktas'a evriliyoruz gibi duruyor. Forvet olayi doku olayi, istersen en iyisini al tutmayabiliyor, umarim kariyerli birini getirirler de en azindan belli bir ortalamanin altina düsmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birincisi bu yönetim gercekten kötü bir yönetim su ana kadar yaptiklari temiz bir transfer yok, Emre Akbaba irade koymasaydi o da gelmiyordu mesela o bakimdan flas bir isim getirmelerini beklemiyorum, su saatten sora Fatih Hoca da siradan adam almaz elindekini degerlendirmeye calisir zira hizli ve bitirici forvet zaten bosta kalmadi gibi bir sey. Ikinci olarak transferin kapanmasina cok az bir süre kaldi ve böyle son dakikada gelip basarili olan bir tek Yuto var gerisi skandallarla dolu ve elbette para kisitlamasi. Baskana göre 3 milyon Euro'dan fazla icerdeyiz zaten ve gelen para söylenene göre 6-7 milyon Euro bir para, bu parayla 2 forvet transferi zaten yapilamaz, 2 forvet ve bir de stoper hayatta alinamaz. Umarim yanilirim ama son yasananlara bakarak böyle düsünüyorum.

      Sil
    2. Alabilirsin, o fırsatın var. Beklemek gerekiyor. Yapılabilir, o olmaz bu olmaz dememek gerekecek.

      Sil
    3. Keske yapabilsek hocam ama dedigim gibi ben sizin kadar optimistik olamiyorum yasananlara bakarak.

      Sil
    4. Ben de panik halinde değilim..

      Sil
  4. ingilizler ülkelerini terk etmiyor. bence gelmez. origi olabilir!

    YanıtlaSil
  5. Umut Bozok uygun bonservise dusulebilirse alinmali bence. Eren'i bedelsiz bile olsa satabilirsek.

    Umut Okaka Niasse/Ramirez Everton birini verebilir.

    YanıtlaSil
  6. Arsenal sözleşmesini yenileyip kiralayabilir ancak.Ayrıca Welbeck gelirse ben ilerde Welbeck Onyekuru ikilisini görürüz diye düşünüyorum ve ayrıca Gomis gitti gibi yani diğer forvet transferi için Feghouli ve Belhanda'dan biri daha gitmeli.Şu an onları alabilecek araplar var sadece ve onlarda da transfer bugün bitiyor diye biliyorum.İlerleyen saatlerde göreceğiz neler olacağını ama bu ikiliden birini gönderemezsek santrafor yedeği Eren kalacak bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Welbeck iyi isim ama Onyekuru da yetmeyecek, bir isim daha gerekiyor diye düşünüyorum.

      Sil
  7. Wellbeck olursa Gomis'i aramayız gibi geliyor. Olmazsa da tarz degistirerek hızlı tek forvet veya Eren+ (muğdat veya onyekuru) şeklinde devam edebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Welbeck hız oyuncusu. Hazırlık maçlarında da hücum için "hız" planından bahsetmiştim. O oyunda Muğdat Çelik katkı veriyordu mesela. Welbeck'i düşün bir de.

      Sil
  8. Gomis faydali bi oyuncuydu asil feghouli yi bugun satamazsak ocaka kadar 2m cope aticaz yine. Feghouli yi ne yapip edip ikna (!) etmeliyiz. 4m ustu bonservis senin denebilir. Yeni duzende yeri pek yok. Maasi cok yuksek. Paracinin biri. Yani gitmem diye birsey yok bence. Aksi halde yaslandikca satmamiz daha da zor olacak 4 senelik kontrati var daha. Bugun son gun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli ikna olmuyor gibi görünüyor. Haliyle de saha içinde ne verir ona odaklanacağız :(

      Sil
  9. wilshire'dan haberiniz yok galiba. geldi bi kahve içti gitti. ingilizler ülkeden ayrılmaz. başka seçeneklere bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, bu konuyu değiştirmez ki. Her İngiliz bir değil..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir