14 Ağustos 2018 Salı

Douglas Luiz & Galatasaray, orta saha için yetenek ve dinamizm


Fırsatları kovalayalım söylemim tam da bu yüzden. Ağustos ayında birçok büyük takımın kadrosu hemen hemen belli olur ve gözden çıkaracakları ya da gelişim bekledikleri isimlerin transfer imkanı doğar. Premier Lig'de transfer döneminin erken bitmesi de Galatasaray'ın kullanması gereken bir durum.

"Geliştirici kulüp" olarak diğer büyük takımları ikna etmemiz gerekiyor. Sürekli aynı şeyi yazıyor gibi durabilirim ama transferdeki en önemli planımız bu olmalı. Şampiyonlar Ligi avantajımız var, önemli bir koz. Denayer'de iyi bir sınav verdik, Onyekuru ile bambaşka bir sınava giriyoruz. Douglas Luiz'le de bu hareket devam edebilir.

Guardiola'nın gelecek beklediği isimlerden biri. Geçtiğimiz sezon Girona'da kiralık olarak forma giymişti, bu sezon ise takımda tutmak istese de çalışma izni sorun oldu. Seviye atlaması gerekecek, Denayer'in Celtic, Onyekuru'nun Anderlecht sonrası Galatasaray tercihi gibi. Guardiola bize ne kadar sıcak bakar bilmem de ikna edebilirsek çok iyi transfer olurdu.

Badou Ndiaye'ye çakılı kaldık ya da sürpriz deniyoruz. Medyada başka bir isim dönmüyor çünkü, orta saha ihtimali Badou Ndiaye ve Emre Akbaba üzerinden dönüyor. Galatasaray'ın futbol aklının Onyekuru gibi ters köşeler gerçekleştirmek istediğine inanmak istiyorum. Denayer için bile konuşulabilir, bakarsınız bambaşka bir stoper imza atar.

Douglas Luiz'i üçlü orta sahanın en gerisindeki oyun kurucu gibi kullanmaya çalışsalar da 8 numarayı oynayabilecek tempoya sahip bir isim. Hareketli bir isim, teknik özelliğinin yanında mücadelesiyle de öne çıkar. Badou Ndiaye biraz daha farklı tarz, topla hücuma çıkışlarıyla ön plana çıkıyor ve temposu çok daha yüksek. Douglas Luiz ise biraz daha teknik özelliğiyle ön plana çıksa da oyunun her iki yönünü oynar.

10 numara değil. 8 / 6 arası bir isim ama ağırlıklı olarak oyun kurma özelliğiyle öne çıkar. Fernando / Belhanda arasına bir isim aradığımızı söyleyebilirim ve Badou Ndiaye tarzında bir ismin gerekliliği var. Oyun kurucu noktasında da Emre Akbaba'yı alternatif olarak kabul ettik. Douglas Luiz'in de o araya girebileceğine inanıyorum. Ayrıca Belhanda'nın da durumu bilinmezliğe doğru gidiyor, her an bambaşka bir sürprizle karşılaşabiliriz.

Gelişim göstereceğine inandığım için bu transferi isterim. Orta sahaya yetenek ve dinamizm katardı. Donk'dan beklediğimizin daha iyisini alırız diye düşünüyorum. Fernando'nun yanında oynar, hatta Fernando'yu da kendi pozisyonuna çekerek performansını yükseltir. Fernando'yu 8 numarada kullanmak zorunda kalıyoruz ve böyle bir futbolcudan gerçek anlamda katkı alamıyoruz..

2 yorum:

  1. Emre Akbabaya 3 milyon vereceksek ve Ndiaye gibi birini de alacaksak Belhanda satılır, yedek oyuncuya o kadar para vereceğimizi sanmıyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir