17 Ağustos 2018 Cuma

Emre Akbaba'nın en büyük artısı Belhanda'yı rahatlatması olacak


Biraz da teknik / taktik noktaya bakalım. Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu bir adım. Tempo konusu çok daha önemli ve Badou Ndiye ihtiyacı bu anlamda daha öne çıksa da yaratıcılık problemi de olduğunu düşünüyorum. Belhanda için eleştirilen noktalar var, Emre Akbaba bunları tamamlayacak.

Belhanda'yı ağırlıklı olarak 8 numara gibi oynatıyoruz. Bu pozisyonda da rakip ceza sahası çevresinde çok fazla aktif olamıyor. Bundaki temel problem Fernando ve Donk'un teknik özelliği. Bu yapı içinde Belhanda mümkün olduğu kadar orta saha içinde kalmak zorunda. Her ne kadar topla dripling yapabiliyor olsa da çok yalnız.

Badou Ndiaye'nin ayrılığının ardından en büyük sorunu Belhanda yaşamıştı. Olası Badou Ndiaye transferiyle birlikte Belhanda'yı yeniden ön tarafa atabiliriz ama "şut" özelliğinin zayıf olması nedeniyle de bazı sorunlar doğabiliyor. Yaratıcılık konusunda sorun olmasa da forvet özellikli değil ve rakip ceza sahası etrafı ya da içindeki hakimiyeti zayıf kalabiliyor.

Emre Akbaba'nın 8 oynayamayacağını söyleyeyim. Bu adamın yeri 10 numarada, en son çare de sol ayaklı olması itibariyle sağ kanada atılabilir. Rakip ceza sahası çevresinde etkisi büyük ve bitirici özelliğiyle ön plana çıkıyor. Hem şutör bir futbolcu, hem iyi bir bitirici, hem de önündeki forveti iyi kullanıyor. Vagner Love'nin üzerinde etkisi büyüktü, Gomis'le çok daha iyisini yapar.

Belhanda'yı rahatlayacak, bu önemli bir artı. Saha içinde onun girmediği işleri seviyor ve bu tarzda bir futbolcumuz yoktu. Geçen sezonun en büyük sorunlarından biri de o bölgedeki alternatifsizlikti. Aynı anda iyi bir hamle oyuncusu ve o pozisyonda oynayabilen Feghouli'yi de düşünmek lazım. O bölgede kalitemiz çok yükseldi.

Fernando / Belhanda / Emre Akbaba da iç sahada görece kolay maçlar adına iyi bir tercih. 4-3-3'e odaklıyız ama hocanın 4-1-4-1'i de çok sevdiğini biliyoruz. Belhanda ve Emre Akbaba ön alanda mücadele eden, ikili mücadele kazanan futbolcular. İkisi de birbirinin eksik olduğu noktalarda çok iyi.

Badou Ndiaye gibi bir hamlenin ardından Belhanda'yı sol tarafa atmakta önemli bir seçenek. Ankaragücü maçında bunun provası olmuştu ve iyi izlenim vermişti. Nice'da da o pozisyonda oynadığını atlamamak lazım. Biraz daha topa sahip olup, pas yapmamız gereken anlarda da iyi bir opsiyon kazandık. Emre Akbaba'nın varlığı büyük kolaylık sağlayacak..

6 yorum:

  1. Orta saha için N'diaye veya o tarz bir oyuncu transferi gerekiyor. Emre akbaba ile alternatifleri artırmış olduk.

    YanıtlaSil
  2. Emre'nin gelisiyle Fernando kendi yerine dönsün ve Donk 11 baslamasin yeter, bunlar bile cok büyük nimet.

    YanıtlaSil
  3. Hem orta saha hem de rotasyon için iyi bir hamle oldu, kadro derinliği arttı. Şimdi ndiaye+lider stoper alırsak ligde favori konumuna geliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider stoper işi zor görünüyor. Hızlı bir isme bakılıyordur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir