18 Ağustos 2018 Cumartesi

Ffp'yle alakalı birçok bilinmeyen konu var


Ffp'yle alakalı birçok bilinmeyen konu var. Kiralık bedellerin ffp kapsamına girip girmediği ya da al / sat dengesindeki açık kaynaklı futbolcuların Avrupa listesine yazılıp yazılamayacağı gibi. Bu konuda tamamen Mustafa Cengiz'in açıklamalarından yola çıkacağım.

Şu an al / sat dengesinde 3.3 milyon avro'luk bir açık olduğunu ve bunu da 31 Mayıs 2019'a kadar denkleştirmeleri gerektiğini söyledi. Cavanda'yı 2.4 miyon, Carole'yi de 750 bin avro karşılığında sattık. Nagatomo 2.5 milyon, Emre Akbaba da 4 milyon avro karşılığında transfer edildi. 

Bu durumda Onyekuru için ödenen 800 bin avro'luk kira bedeli kapsam dışı görünüyor. Tabii her kira ücreti için bu geçerli olmaz. Bazı takımlar kira bedellerine 20 - 30 milyon avro'lar ödüyorlar ve bu tarz bedeller mutlaka ffp kapsamında. 800 bin avro gibi kira bedelleri görmezden geliniyor olabilir, hele ki bu trafiğin içinde.

Başkanın söylediğine göre bu dengeyi 31 Mayıs 2019 tarihi itibariyle tutturmamız gerekiyor. Bu da bize 1 transfer dönemi daha şans tanıyor. Hal böyleyse futbolcuyu Avrupa listesine yazma konusunda sorun yok. Ayrıca satış için de bir an önce, telaşla hareket etmemek gerekiyor. Ocak ayında da birileri gidebilir ya da gelecek yaz döneminde düşünülebilir.

Futbolcu satışı olmazsa olmazımız. Değerini bulan herkes için bu geçerli. Tüm planlar buna göre yapılmalı ve her an x gidebilir üzerine düşünmeliyiz. Süre var gibi görünüyor, haliyle de bazı konular için en azından panikle hareket edilmemeli. Başkanın açıklamalarına bakınca da tablo net şekilde ortaya çıkıyor. Bazı bilinmezliklerin ortadan kalktığını düşünüyorum..

12 yorum:

  1. Dua edelim Gary Rodriguez ŞL de iyi oynasın. Gomis araplara satılamazsa başka satabileceğimiz futbolcu yok. Kallavi maaşlarıyla ve istikrarsız futbollarıyla Belhanda, Feghouli, Tolga, Eren ve Maicon'u bonservisle satmamız çok zor.
    Bu arada başkanın icraatlarını beğenmiyorum. Umut vermiyor bana. Ancak nezaketi ve üslubuna 10 puan. Sorulara cevap verme şekli, karşısındaki kim olursa olsun saygılı ve nazik bir üslup takınması ile çağdaş bir yönetici profili çiziyor bize. Başkanla sohbet etmek, zaman geçirmek isterdim ama kulübün çok büyük sorunları var onlara çare olamaz. Bu zamana kadar verdiği ışık bu yönde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çare olamaz mı ? Adam geldiğinden bu yana mali açıdan oldukça olumlu işler yaptı. En önemlisi de borçları TL'ye çevirerek fazladan zarara girmemizi engelledi. Sportif olarak ne kadar başarılı olur onu bilmem ama mali açıdan bizi düze çıkarır 3 senede. Kısacası Mustafa Cengiz'in artıları eksilerinden daha fazla şu an. Transferlere ödedikleri bonservis ve yıllık ücretler de gayet makul.

      Sil
    2. Konuşulan rakamlar birkaç milyar tl ler bu sorunu ancak kulübü satın alan ultra zenginler çözer başka türlüsü çok zor ben yönetimi beğeniyorum takımın mevcut maliyetine ve borç faizlerine rağmen borcu sabit tutmak bile bence başarıdır umarım başarırlar

      Sil
    3. Başkanın başarıları var, geç de olsa futboldaki hareketlenme iyiye işaret.

      Sil
    4. Yapılanı küçümsemiyorum. Olumlu hamle ama GS’ın devasa problemleri var. Planı, projesi belli kararlı bir başkan lazım. O, Mustafa Başkan değil. Başkan anlık, günlük karar değiştiriyor. Zayıf bir imaj çiziyor. Borçları TL’ye çevirmeye gelince faiz oranı ne oldu bunu bilmiyoruz. Bu operasyonda GS kısa vadeli borçları öteledi. Orası bilinen. Bu elbette olumlu ama tek başına yeterli değil. Kulübe katkı sağlayacak, bizi harekete geçirecek, sinerji yaratıp sponsorları çekecek bir projesi oldu mu? Oyuncu satıp maaşları aşağıya çekecek bir hamlesi oldu mu? Geleceğe yönelik altyapı hamlesi var o da Terim’in eseri. Dikkat et basın toplantılarına, sürekli şikayet ve mazeret. Donk’a niye bu kadar ödedin başkan? Talipler vardı, imza parası ödemedik. Adamın alacağı maks 1 sen verdin 2. Bu sözleşmenin ardından Ocak’ta seyret sen Rodriguez’i. Zam zam diye bağıracak. Öyle ya “ellere var da bana yok mu” diyecek. Emre olayı Alanya başkanı ve FB’ye laf çakıyor. Onlar kendince sana hamle yaptı peki sen? İstediklerini verdin. Mayıs sonuna kadar oyuncu satman lazım. Bu ortada. Ben alıcı kulüp olsam alt limitten yaparım teklifi. Emre transferiyle el mecbur oldu. Ayrıca UEFA anlaşması Ocak’ta belliydi. İlan edilmedi ama belliydi. Oyuncu satman lazım. Yapabildi mi? Çok para kazanıyorlar, İstanbul güzel, gitmiyorlar. Bunu biz söyleyebiliriz, başkan değil. Mazeret üreten değil çözüm getiren en azından çözüm umudu veren başkan lazım.

      Sil
    5. Cengiz'i beğen veya beğenme. Bizde şu an Ali Koç gibi bir aday yok, kimse elini taşın altına koymuyor. Sevmiyorsan bile mecburen 3 sene sabredeceksin.

      Sil
    6. Ne saçma üslubun var senin. Burak beyin yazılarına yorum yapıyor insanlar. Seninle aynı düşünmek zorunda mıyım! Sen emir kipiyle muamele edilmeye alışkın olabilirsin. Ben değilim. Ayrıca katlanmak zorunda değiliz daha iyisini istemek hakkımız.

      Sil
    7. Tartışmaya gerek yok. Eleştirilecek elbette, birçok noksan var çünkü. İyi olduğu noktalar da var, bunların altını çiziyoruz. Ama eleştiri gelmeden de bazı işler hızlanmıyor işte. Beğen ya da beğenme kavramı kötü, eleştiri elbette olacak.

      Sil
  2. Madem süre Mayıs 2019, en az bir stoper ve bir 8 numara riskine girilebilir. Oluşacak toplam fark 10 milyon euro dahi olsa devre arasında satılacak bir oyuncu bizi artıya bile geçirir.Bunun için tek koşul Şampiyonlar liginde 1 ya da 2 oyuncumuzun parlaması. Geçen sezon Cenk Tosun örneğinde olduğu gibi devre arası iyi bir teklifle ffp'ye de uymuş oluruz. Tabi olası bir şampiyonlar ligi başarısızlığında durum tam terse döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riske girersin de Ocak ayında adam satabileceğinin garantisi var mı. Büyük kumara girmezdim.

      Sil
  3. mariano,fernando,serdar dışında herkes satılabilir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir