5 Ağustos 2018 Pazar

Forvet hamlesi beklemez oldum, nedeni de Onyekuru'nun varlığı


Herhangi bir forvet hamlesi beklemez oldum. Bunun nedeni de Onyekuru'nun varlığı. Hazırlık maçlarına baktığımızda Gomis'in kenara geldiği ve Eren Derdiyok'un sahada olmadığı maçlarda "sahte 9" düşüncemizi ısrarla yazmıştım. O anlarda hücuma hız katmaya çalışmış ve bana sorarsanız keyif de vermiştik.

Bu oyun tarzında da Muğdat Çelik, Sinan Gümüş ve Onyekuru forvet alternatifleri arasında sayılıyor. Bence de bir forvet ihtiyacı var ama mali koşullar ve yabancı sayısı sorunu göz önüne alınınca da bu transfer "olmazsa olmaz" olmuyor. Özellikle Onyekuru'yu kanattan ziyade forvet olarak izleyeceğiz gibi düşünüyorum.

"Orijinal pozisyonum 9 numara. Akademide oynarken 9 numarada başlamıştım. Hızımı kullanabiliyordum, özellikle final noktasında. Ama çok sayıda teknik adamla çalıştım. Onlar beni bazen sağda ve solda oynattılar.''

Klasik kanat oyuncusu gibi değil. Hızlı ve patlayıcı özelliği var ama bir o kadar da iyi bitirici. Rakip ceza sahası içine çok sık giriyor ve pozisyon kovalıyor. Demek istediğim şu, orada bir forvet gibi yer alıyor. Bu sahte 9 düzenini de bana sorarsanız çok daha sık kullanacağız. Zaman zaman da Gomis / Onyekuru ikilisini izlemek sürpriz olmayacak.

Gomis'in burada duvar olabilmesi ve ön alandaki mücadelesi önemli. Garry Rodrigues'in bu çıkışının en büyük etmenlerinden biri Gomis'di. Onyekuru için de bu geçerli olur, Gomis'den servis aldığında dar alanda iyi işler yapabilen ve bitirici bir futbolcu. Orjinal pozisyonu da burası, tekrar altını çizmek lazım. Onyekuru transfer edilirken kanatlar düşünülerek hareket edilmemiştir, forvet oynayabilme özelliğinin önemi büyük.

Muslera
Linnes Maicon Serdar Nagatomo
Feghouli Fernando Belhanda Garry
Onyekuru Gomis

Akhisar karşısında beklediğim 11 bu mesela. Onyekuru'yu Gomis'in yanında forvet gibi izleriz diye düşünüyorum. Onyekuru'nun 90 dakikayı çıkartamayacağı düşünülürse de Belhanda / Feghouli forvet arkası ve Sinan Gümüş'lü bir sağ kanat oluşur. Bu da hazırlık maçlarında sık sık denenmişti..

2 yorum:

  1. Bizim zaten gol atma sorunumuz yok. Kanatlar skorer olduğu için leblebi gibi gol atabiliyoruz. Savunma hattı da geçen sezon baya katkı verdi hücuma. Bizim esas sıkıntımız defans ve orta sahanın zayıf olması. Bir tane Ujfalusi tarzında stoper, bir tane de Ndiaye gibi tempolu 8 numara alsak şampiyonlar liginde iyi kötü bir şeyler yapabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuna katılıyorum. En azından orta saha ve stoper ihtiyacı kadar büyük değil forvet ihtiyacı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir