6 Ağustos 2018 Pazartesi

Galatasaray 5-6 Akhisarspor, moral bozdu


Klasik Akhisar / Galatasaray maçlarından biriydi. Bu sefer Manu takviyeli. Savunmayı öne çıkarıp riskli işler yapıyoruz ve rakip bunun cezasını kesiyor. Maç uzatmaya da gitmeyebilirdi, 1-0'ın ardından Akhisar'ın bulduğu net pozisyonlar var. Zemin yüzünden pas yapmak ve ayakta kalmak zordu. Topa hakim olmaya çalışınca da handikabı bize oldu.

Donk / Fernando / Belhanda orta sahasında Belhanda sahneye çıkmadığında yaratıcı olmak imkansız. Geçen sezon bu orta saha gemiyi başarıyla kenara yanaştırmış olsa bile her zaman o düzen yürümez. Fernando 8 oynayamıyor, bu bilinen bir gerçek. Belhanda da sürekli hata yaptı, işin içine giremedi ve ilk yarıda üretkenlik namına bir şey söyleyemedik.

Geçen sezonun klişelerinden biri de Belhanda / Eren Derdiyok değişikliğiydi. Ben Gomis çıkar diye bekliyordum, biz ise Donk / Fernando orta saha göbekli 4-4-2'ye döndük. Belhanda'nın varlığında bir şey üretemiyorduk maalesef, topu bu ikiliye verdiğimizde geçen dakikalar da boşa gitti. Ne zaman Yunus Akgün sağa geçti ve Feghouli'yi ortaya aldık, işte o zaman Galatasaray adına hücumdan bahsedebildik.

Feghouli iyi oynadı. Linnes / Feghouli kanadı ilk yarıda tutunduğumuz tek daldı ama bu sefer de ceza sahası içine çıkardığımız tüm toplar etkisiz kaldı. Feghouli'yi forvetin arkasına yazınca ceza sahası etrafında üretmeye başladık ve pozisyonlar geldi. Karambol pozisyonlar da değil, Feghouli temelli organize ataklar. Akhisar'ın da hızı kesildi ve Galatasaray baskısını hissetmeye başladılar.

2. yarının bir diğer etkili ismi Nagatomo oldu. Golü de getiren isimdi ve sahada kaldığı her an tüm sahayı tek başına oynamak durumunda kaldı. Riskli bir oyunumuz var ve geride çok açık alan bırakıyoruz. Hem geriye koş, sonra geriden oyunu kur, devamında bindir ve gol ara. Uzatma dakikalarında yorulması ve oyundan çıkması doğal.

Burada hatalı olan Gomis'in 120 dakikayı tamamlaması. Kafa olarak burada değil, kesin olan o. Ön alanda hareketliliği yok, bitiremiyor, çekeyim vurayım davasına tüm vuruşlar alakasız yerlere gitti. Eren Derdiyok'un hareketliliği hücuma etki getirdi, yanında da Sinan Gümüş / Onyekuru ya da Muğdat Çelik üçlüsünden biriyle oyuna hız da katabilirdik. Rakip de düşmüştü, orta sahalar çok rahat geçiliyordu.

Uzatmalarda her iki takımın da bir etkisi yoktu. Penaltılara geldiğimizde ise sanırım hemen hemen herkes Gomis'in o penaltıyı kaçıracağından emindi. Kendi mi geldi, 5. penaltıyı ona mı verdiler bilmiyorum ama asıl hatalı nokta 120 dakika sahada olmasıydı. Galatasaray'ın bir finalde kupa kaybetmesi pek alışık olmadığımız durum. Moral bozdu..

18 yorum:

  1. Maçın en iyisi nagatomo,2.yari ile birlikte serdar ve maiconu beğendim onun dışında Muslera dahi herkes kötüydü,ilk yeri feghouli fena değildi,bu arada mariano GS nin en önemli oyuncusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıda da Feghouli iyiydi. Mariano için katılırım, geriden oyun kurmanın anahtarı onda ve sahada olduğunda oyun aklımız yükseliyor.

      Sil
    2. feghouliyi bu saatten sonra 10 numara kullanacak bence hoca çünkü artık kanatta oynayacak durumda değil,oyun görüşü,bileklerine hakim olması,tekniği,pasörlüğü,şu atabilmesi ve 2.forvet koşuları yapabildiği için 10 numara da oynar bence

      Sil
    3. Ben de aynı düşünüyorum. Kanat için temposu sorun maalesef.

      Sil
  2. Var ama sana yok neyse artık Türk futbol sisteminin zaafı zaafları kime dohru daha çok konuşulur olucak ıns oda bi aşama bence örneğin bugün final maçında düşen oyuncu sari kırmızı hariç hangi renk olursa olsun kart kırmızı olur ve herkes de doğru karar diye yorum yapardı geçelim harici şu ki donk fernando selcuk orta 3 lu için hemen hemen aynı rolde bencede yeterli olmayan 2 rolü ne yapacağız merak ediyorum savunman kötüdür yersin ok ama yüzde 75 top sendeyken hücum edemiyorsan sorunu savunmada değil hücumda aramadığın hata!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onun altını çizdim. O orta saha yapısında üretmek imkansız, hele ki Belhanda da kötüyse.

      Sil
  3. yunusun girmesine sevindim ama tek orta saha donku bırakıp onu almasını anlayamadım, en azından Onyekuruyu alabilirdi, yine de Yunusun güven kazanması kazanç oldu bizim adımıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Gomis'i çok daha öncesinden çıkarır ve Eren'in yanında Onyekuru ya da Sinan'ı düşünürdüm.

      Sil
  4. CL üst tur beklentisi sifirlandi.Gomis,Belhanda,Feghuli ritm seviyeleri halen aynı duyarsiz bölgede..Uefa anlasmasi köklü bir değişimi imkansiz kılıyor.4 yıldız degil 3 yıldız konforuna hazır olalım.Takip eden üc sezonda CL katilabildigimiz her yıl basarili sayılır.Sampiyonluk lafına uzagim çünkü Sinyor Terim de zihnen degisim icinde, eski odaklanma hızından uzak,bir nevi yas arttikca görülen katarakt gibi bakiyor ama herseyi flu görüyor netlestiremiyor, eski egosu da kırılmısken yaninda ki isimler biraz daha bastirmali göremedigi seyi anlatmali artik..Genclesmek tabi ki zaruri hatta bu maddi sartlar altinda bir firsat ancak adi gecen isimlerden izleyip te 11 e koyariz dedigim kimse yok bu kumastan iyi elbise olur dedigim kimse yok, Arsenalin aldigi genc orta saha var izlediginde farki anliyorsun...Daha kucuk yas gruplarina odaklanmak faydali olur bence..Terim yonetime acele edin mesaji verdi bakalim transfer nasil gelisecek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün doğmadan neler doğar. Yarın ne olacağını bilmiyorum, belki bir değişim gelir. Mevcut yapı üzerinden yorumuna katılıyorum.

      Sil
  5. üretkenliği tamamen 0. Bizim dizilişimizdeki bir takım sahaya üç tane hücumla alakası olmayan orta saha ile çıkamaz, en azından birinin hücumu yönlendiren, gerektiğinde şapka çıkartan, tehdit olan oyuncu olması lazım. Bu orta saha düzeni ile devam edilirse, Galatasaray ligi geçen seneye göre çok daha az gol atarak bitirir.

    Acaba hazır Linnes bu kadar iyiyken, Mariano'yu döndüğünde sağ açık olarak kullanma gibi bir düşüncesi olur mu Terim'in? Feghouli yerine kim oynasa daha iyi olacağını düşünüyorum. Belhanda içinse yapılacak bir şey yok, en iyi ihtimalle 8 numaraya çekilir bu sefer önünde kimin oynayacağı tartışılır.

    Takım şu an berbat ama yine de 1 ay içersinde az çok toparlanacağımızı düşünüyorum. İş ki bir kaynak yaratılsın, 1-2 takviye daha yapılsın bu takıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'yu orta saha alternatifi dahi düşünebiliriz aslında. Beşiktaş, Adriano ile bunu denemeye başladı. Ya da Guardiola'nın Lahm ve Alaba hamleleri gibi. Dediğin gibi de olabilir, bence ciddi alternatif.

      Sil
  6. Feghouli'nin zaten katkı vermeyeceği çoğunluk tarafından anlaşıldı da "kimine göre mükemmel 8 numara oynar" denilen Belhanda isimli futbolcunun sorumsuzluğu ve kısıtlı yetenekleri ne zaman fark edilecek? Şampiyonlar ligi maçlarını da bekleyelim de herkes anlamış olur o zaman.( Tabi o zaman da yanında oynayan futbolcularda hata aranmazsa) Bu kadro CL'de iş yapmaz yapamaz. Hele orda da ligde olduğu gibi hücum falan oynamaya kalkarsak çok fena sonuçlar çıkabilir. Çözüm ne diye düşünürsek buluruz da para olmadığı sürece çözüm ne ise yarar. Şu an satış yapmak zorunda olduğumuz için hangi oyuncuya değerinin üstünde teklif gelirse satilmali dicem de hiçkimseye resmi teklif yok. Büyük takımda ne vereceği muamma olsa da o tarz bir oyuncuya ihtiyaçtan Emre Akbaba alinmali, Belhanda degil gerçek bir 8 numara ve Maicon'u yedek bırakacak bir stoper kiralanmalı. Insani en cok üzen de maaşlar.. Bu oyunculara neden teklif gelmiyor yada bu arkadaşların neden ayrilmaya niyeti yok sorularının cevabi belki de bu meblağlardır..feghouli 3.850 m. Euro artı maç başılar ve primler. Belhanda 3.350 m. Euro artı maç başılar ve primler.. tolga 2 m. Euro artılar.. selçuk 2.95 m. Euro artı maç başılar.. eren 2.15 m. Euro artılar.. bu sözleşmeleri yapan kisiler şunu bilmeliler ki orası kendi şirketleri değil ve onlar milyonlarca Galatasaraylınin temsilcisi.. Bu arada geçen sene şampiyonlukta büyük rol oynayan rodriugez'in maaşının Feghouli'nin neredeyse 3te biri m( 1.35 m. Euro) olduğunu da hatırlatayım. Sinan Gümüş de sadece 650 bin euro alıyor.( Tutarlar da hata varsa düzeltin lütfen)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadro bence de Cl'de iş görmez ama beklenen 2-3 hamlenin gerçekleşmesi halinde bazı taşların oturabileceğini düşünüyorum.

      Sil
  7. VAR olayı çok kötü başladı maalesef.bu kadar açık pozisyonda nasıl kırmızı kart çıkmadı enteresan.tartışılan şeyde saçma maçtan sonra.yetişir mi yetişmez mi diye soruyorlar.virsayevic için.bu soru doğru değil ki aga.oyuncular yanyana değil ki.biri öne geçmiş arkadaki yetişir mi diye soruyoruz.rodriguez rakiplerinden kopmuş gidiyor.oyuncular yanyana değil ki.top ta taça doğru gitmiyor.güzel önüne almış.
    hala yetişir mi yetişmez mi diye soruyorlar.böyle saçma soru mu olur.garry en öne geçmiş arkadaki yetişir mi diye soruluyor.

    bu kadar net pozisyonda nasıl kırmızı kart çıkmaz akıl alır gibi değil ve bence bu fazla tartışılmadı nedense.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skandal bir durum bu. Var ile de eyyam yapılabileceği kafadan gösterilmiş oldu. Yani ortada bir adalet olmayacak.

      Sil
  8. Gomis'in gönderilip, yeni bir forvetin getirilmesini risk olarak görüyordum ama görünüşe göre gönderilmemesi şu saatten sonra daha büyük bir risk olacak. Yerine kumaşı iyi, sağlam bir forvet alınırsa takıma canlılık gelir. Zaman sıkıntı, fakat en son hatırladığım forvet olarak Baros bu şekilde çok geç alınmıştı ve bizde kamp görmemişti. Fakat o sezon bile oldukça fazla katkı verdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risk görmüyorum, yeter ki hocanın düzenine uyacak bir forvet olsun. Biraz daha mücadele edecek, top tutacak, sırtı dönük oynayabilecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir