4 Ağustos 2018 Cumartesi

Galatasaray açısından baktığımda adını koyamayacağım bir değer


En büyük ve iyisi dedim. Zannedersem kimse bu yoruma karşı olmayacaktır. Seversiniz, sevmezsiniz, bunu sizler bileceksiniz. İşin realite noktasında değişmeyecek, inkar edilemeyecek noktalar var. Türkiye'de büyük bir Fatih Terim gerçeği olduğu gibi. 

Geçtiğimiz günlerde yazmıştım. Belki gün itibariyle görev tanımında "Türkiye Futbol Direktörü" yazmıyor ama Türkiye'deki futbolu yönetmeye devam ettiğini söylemiştim. Transferle alakalı söylediği bir sözü gün itibariyle konuşmaya devam ediyoruz ve tartışmaları bitmiyor. 

Akhisar'la oynanacak Süper Kupa maçıyla birlikte Galatasaray'ın başındaki 400. maça çıkacak. Geride kalan 399 maçta da birçok efsane maç ve kupa izledik. 400. maçın da bir başka kupa finali olacak olması fazlasıyla anlamlı. Fatih Hoca'nın Galatasaray'ın başında 18. kupasını kazanmasını bekliyorum.

Galatasaray'ın başında 4 farklı dönemi var. Şöyle düşünün, ya Galatasaray'ın başından hiç ayrılmamış olsaydı. Hoca da bu hayalinden bazen bahseder. Wenger'in Arsenal'e imza attığı tarihte o da Galatasaray'a imza attı. Biri aralıksız yıllarca takımının başında kaldı, diğeri ise birçok kez ayrılmak durumundaydı. 

Şu tabloda dahi 7 lig şampiyonluğu, 1 Uefa Kupası ve toplamda 17 kupa var. Bunu başka bir teknik adamın başarabileceğini düşünmüyorum, en azından biz görmeyiz. Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük teknik direktörü. Galatasaray açısından baktığımda ise adını koyamayacağım bir değer.

En önemlisi de Fatih Hoca'nın her dönemde güncel olması. Günün futbol şartlarına göre en doğru şekilde evrilmesini bildi. Haliyle de her dönemde başarılı olmasını biliyor. Bu sefer bir ayrılık yaşanmamasını ve gittiği yere kadar hocanın devam etmesini dilerim. Bıraktığı noktada dahi umarım onun işaret ettiği, yapıyı devam ettirecek bir isimle ilerleriz. 

8 yorum:

  1. Hoca daha bu kulübe yönetici olarak da hizmet verecek. Belki de başkan olarak..

    YanıtlaSil
  2. Hic ayrılmadan çalışması con zordu Fatih hocanın çünkü hoca hicbir meydan okumaya kayıtsız kalmaz avrupa dediler gitti. İki takım çalıştırmak zordur denildi yaptı ve başarılı oldu. Sene ortasında gelip takım devralmak zordur denildi. Geldi şampiyon oldu. Meydan okumayı rekabeti seven ve bu son döneminde müthiş olgunlasmis bir fatih hoca var. Umarım uzun seneler şimdi kalır artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmadığı, kanıtlayamadığı herhangi bir şey kalmadı.

      Sil
  3. 2024'e kadar hoca kalmalı. sonra başkanlık.
    ayrıca cengiz seçildiği halde 2021'e kadar uzatılmaması saçma. burnuma pis kokular geliyor.

    YanıtlaSil
  4. Son paragraf çok çok doğru.Wenger bu yüzden Arsenal'da başarılı olamadı çünkü güne bir türlü ayak uyduramadı ama Fatih hoca 10 yıl önce de başarılıydı şimdi de.Hatta şimdi daha hırslı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu yüzden de Galatasaray'dan hiç ayrılmasa neler olurdu diye düşünüyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir