2 Ağustos 2018 Perşembe

7 numarayı gördüğümüzde ister istemez tüyler ürperiyor


Galatasaray'daki olumsuz 7 numara algısı son yıllarda doğmuş bir şey. Okan Buruk sonrasında 7 numarayı kim alırsa alsın istisnasız başarısız oldu. Çok fazla isim de yok gerçi. Aydın Yılmaz geliyor akıllara, son yıllarda da Yasin Öztekin. 

Galatasaray'da kanat denildiğinde daha çok 11 numara akıllara gelir. Bu da son yıllarda Hasan Şaş gibi isimlerle alakalı. 7 numara ise tüm Dünya'da özeldir, benim için de kanat denildiğinde aklıma gelen ilk numara. 

Bizde ise olumsuz bir tablo var. Bir noktada bu olumsuz algıyı kırmak gerekiyor. Garry Rodrigues de bu algıyı kırabilecek en olası isimlerden. 7 numarayı gördüğümüzde ister istemez tüyler ürperiyor ama bu formanın hakkını vereceğini düşünüyorum. Yakıştı da.

Böylelikle takımda kalmayı da garantiledi. Yaz döneminin ilk zamanlarında, hatta geçen sezonun ortalarından bu yana transferi konuşulsa da bu konuda bir adım atılmadı. Teklif geldi mi gelmedi mi bilmiyorum ama Garry Rodrigues'in amacı ilk zamandan bu yana Galatasaray'da kalmaktı.

Nedeni de Şampiyonlar Ligi. Bu arenada boy göstermek ve kendini kanıtlama peşinde. Geçtiğimiz sezon müthiş bir çıkış yakalamış ve bugüne kadar gördüğümüz en özel kanat performanslarından birini göstermişti. Hele ki Fatih Terim'in göreve gelmesinden sonra bambaşka bir seviyeye çıktı.

İnsan ister istemez korkutuyor. Geçen sezon bir çıta koydu ve bunu aşıp aşamayacağını göreceğiz. Onun adına asıl sınav bu sezon. En kötü ihtimalle çıtayı yine yakalar, Şampiyonlar Ligi'nde de iyi işler yaparsa çok daha büyük kazanırız. Diğer noktada ise oynayabileceği en iyi yer Galatasaray olacak..

2 yorum:

  1. Garry Rodrigues Gomis'le birlikte yükselmişti. Gomis kötü olursa bu sene Garry Rodrigues de düşer mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşer. Önde kendisine duvar olabilecek bir isim bulamazsa tıkanır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir