27 Ağustos 2018 Pazartesi

Gary Cahill & Galatasaray, Şampiyonlar Ligi hamlesi olacaktır


Kalan son yabancı hakkını 2. bir forvetten yana kullanırız diye düşünüyordum. Gary Cahill gibi bir ismin gündeme gelmesiyle birlikte fikrim doğal olarak değişti. "Yeni Popescu" arayışlarında yıllar geçirdik ve Ujfalusi haricinde o seviyeye yaklaşabilen bir isim bulamadık. Cahill'in olası transferiyle birlikte o seviyeye yeniden yaklaşmak mümkün olacak.

Sarri'nin onu düşünmediği net. 3 maçtır kadroya alınmıyor ve Newcastle maçındaki yokluğu da Galatasaray'la yaptığı transfer görüşmelerine bağlandı. Premier Lig'de transferin kapanması büyük bir avantaj. Ligde mutlaka talibi çıkar ve hatırı sayılır bonservis geliri kazanırlardı. Şu noktada ise Cahill için müthiş teklifler beklemiyorum. 

Kiralık ihtimali bence yok, sözleşmesinin son yılına giriyor. Ayrıca yüksek bir ücreti olduğunu eklemek lazım, bunu karşılayamayız. Chelsea'nin göstereceği kolaylık bu transferin kaderini belirler. Galatasaray'ın Cahill konusunda ciddi olduğunu düşünmek istiyorum. Lider stoper diyoruz ya, alabileceğiniz en iyi lider stoperlerden biri karşınızda.

Alternatiflere göre partnerler değişir. Burada Rojo ve Indi gibi isimleri konuştuğumuzda sahada olmasını beklediğim isim Maicon'du. Cahill'le ise Serdar Aziz'in forma giymesini beklerim. Ujfalusi / Semih Kaya durumu gibi düşünün, hatta tarz noktasında Popescu / Bülent Korkmaz. Serdar Aziz çok hızlı olmasa da hareketli bir stoper, Cahill ise onu yönlendirebilecek çok önemli bir lider.

Cahill'in hızlı bir stoper olmadığı doğru olsa da ortada Cris durumu yok. Cris, 35 / 36 bandına gelmiş ve köşesine çekilen bir stoperdi. Cahill ise her ne kadar bu sezon itibariyle gözden düşmüş görünse bile henüz 32 yaşında ve iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Tarz itibariyle hızlı olmasa da nerede duracağını çok iyi bilen, pozisyon alma, müdahale zamanlaması kaliteli bir stoper. 

Ujfalusi'nin de aşırı bir hızı yoktu. Orada Semih Kaya'yla açığı kapattık. Ya da Chejdou için de hızlı bir isim diyemeyiz ama Fatih Hoca onu transfer etmişti. Hız / atletizm konusuna çok takıldık, bu da Denayer kaynaklı bir durumdu. Cahill gibi bir kaliteli isimle savunma tarzınız da değişir. Serdar Aziz'i ön plana çıkaracağız ve göreceksiniz ki oynadığı oyun daha da büyüyecek. Cahill çok önemli bir lider.

Ayrıca sert bir stoper. Havadan da oldukça etkili, duran toplarda yine Maicon gibi gol kovalayan bir isim. Ağır kalır, Galatasaray'ın oyun düzenine uymaz gibi yorumlara katılmıyorum. Geçmişte de bunun örnekleri vardı. Seviyeyi yükseltme noktasında Cahill hamlesi önemli. Umarım gerçekleşir, bu Şampiyonlar Ligi hamlesi olacaktır..

11 yorum:

  1. 6 yildir Premier ligin zirvesine oynayan takimin stoperine bizim lig ayarinda degil diyen arkadaslara, biraz yavas gelin de saciniz basiniz dagilmasin derim ancak...Cahill veya ayarinda bir hamle -Modesteyi oldu sayiyorum- savunma,orta saha ve hücum hattinda yarismaci ve alternatifli kadro demektir.Cok sey bekledigim ama hep lakayt takilmayi secen Feghuli bile artik kipirdamak zorunda.Belhanda icin de gecerli.Rakipler hafiften kaosa sürüklenmeye baslamisken iki kaliteli transferle sezonu ve seneye CL yi garantiye alabiliriz.Bu sene gruptan ciksak maliyeti cikarir.O da cilek olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahill öyle böyle fark yaratmaz. Dilediği kadar düşüşte olsun, burada tecrübesi dahi yetecektir.

      Sil
  2. Geleceğini hiç sanmıyorum. Gelirse de yılın hamlesi olur. Lider stoper sıkıntısı kökten çözülür. En büyük zaafımız olan duran toplardan daha az gol yeriz. Muslera hantallaşır. Çünkü eskisi gibi kolay pozisyon vermeyeceğimizden Muslera'ya daha az iş düşer...

    Çok az bir zaman var. Bu zamanda Feghouli'yi yollayıp yerine de bir santrafor transferi alır mıyız diye düşünmeden edemiyorum. Cezayir basınında Terim'in Göztepe maçı sonrası söylemlerine dayanaraktan "Feghouli 10 gün içinde ayrılacak" gibi haberler çıkıyor. Umarım ayrılır ve en büyük eksiğimiz santrafor için transfer yapabiliriz.

    Daha sol bek transferi de deniliyordu. Mevcut şartlara bakıldığında muhtemel odur ki Türk bir isimle anlaşılacak. Kim olabilir ki Türk sol bek? Şu 5 gün transferde kapalı kutu. Ne olacağını yönetimden başka kimse bilmiyor. Basın bile afalladı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişi zor, hala kafamda mali boyutlar var ki karşılamak güç. Türk sol bek Ömer Bayram olur, Umut Meraş olur. Ayar böyle.

      Sil
  3. Yalnız Serdar olarak bakmamak lazım.Yanında oynayacak Ozan'ı dahi yükseltebilecek bir isim.Artık pazartesi gününün içindeyiz ve son güne kalmadan transferi tamamlamalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, Ozan Kabak açısından da katkısı çok büyük olacaktır.

      Sil
  4. Marcos Rojo ve Gary Cahill arasında bir seçim yapmak istersek hangisini seçerdiniz? Elbetteki ikisinin tarzları farklı. Sizce şu an ki kadronun içine hangisi daha iyi gider?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rojo tarz olarak bize daha yakın görünse de Cahill derim ben. Öyle isimler olur ki ona uygun oynarsınız. Cahill de böyle.

      Sil
  5. Bonservis elinde nispeten genc ve isteklerimizi saglayan Diego Reyes i biz niye almadik?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem sakatlıktan dönüşü bir süre alacak. Hem de fark yaratacak bir isim değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir