6 Ağustos 2018 Pazartesi

Geç kaldık ve transfer konusunda bir şekilde formül üretmek gerekiyor


Fatih Terim'in "aksiyon almalıyız" söyleminin açılımı "transfer". Geç kaldık ve bu konuda bir şekilde formül üretmek gerekiyor. Ben burada bir yönetim başarısızlığı görüyorum. Şu an hemen hemen her konuda Fatih Terim'in gölgesi altına saklandılar diye düşünüyorum. Şu tabloda bir başarısızlık var ve harekete geçilmemesi durumunda da görüntü iyi değil.

Ffp şartlarının zorlu olduğu doğru. Paranız olsa dahi harcayamayacak durumundasınız. Beşiktaş'ta yıllarca bu tabloyu yaşadı ama. Her sezon istisnasız futbolcu satmayı başardılar. Bu başarı başkanın mı, yöneticilerinin mi yoksa doğru menajerlerin mi bilmem ama ffp'yi böylelikle aştılar. Futbolcu satmadan buradan çıkmak imkansız.

Pazarlayabilmek gerekli. Şampiyon olduğumuz günden itibaren söylediğim şuydu, değerini bulan herkes gidebilir. Teklif yok denilse de o şartları sizin oluşturmanız gerekiyor. Şu kadroda da satabileceğiniz, iyi paralar kazanabileceğiniz birçok futbolcu vardı. Normal şartlarda "mevcut kadroyu korumak" başarı sayılabilirdi, maalesef şartlar fazlasıyla anormal.

Şartları çok fazla zorlamayalım da. Bu takımın stoper / orta saha ve forvet gibi sorunları var. Gomis'e alternatif üretmemiz gerekiyor. Hadi bunu mevcut isimler üzerinden geçiştirebilirsin ama orta saha ve stoper konusu olmazsa olmaz. Stoper için Denayer'i bekliyoruz desek, orta saha için ne yapacağız. Badou Ndiaye mi bekleniyor hala.

Donk / Fernando / Belhanda orta sahasıyla olmaz, üretemezsin. Fernando'yu 8 kullanmak onun değerinden düşürmek demek. Geçen sezon bu düzen tuttu, en azından gün kurtarıldı. Bugün ise mevcut düzende Belhanda'nın kötü oynama şansı kalmıyor. Emre Akbaba hamlesi de bu yüzden önemli, rakip ceza sahası etrafında böyle bir yaratıcı futbolcunun arkasında Belhanda'yı rahatlıkla 8 gibi kullanırsın.

Bence tempolu, topu hızla hücuma taşıyacak bir orta saha ihtiyacı olsa da Emre Akbaba tarzına da hayır diyemiyorum. Bir şeyler olmalı artık, aksiyon almalıyız. Savunmada da aynı sorun var. Stoperlerimiz mümkün olduğu kadar orta sahaya yakın ve bu yapıda atlet / hızlı stoper olmazsa olmaz. Denayer'i beklesek bile umarım alternatifler vardır.

Bu dakikadan sonra sürpriz şekilde ayrılan isimler olur mu bilmiyorum. Olması durumunda bambaşka bir yapı beraberinde gelir, farklı şeyler konuşulur. Satılmalı da, artık harekete geçmeliyiz. İpin ucunu kaçırdık tabii, piyasa Mayıs / Haziran ayında çok daha yüksekti. Gün itibariyle ise mevcut isimler kendi değerinden kaybetmeye devam ediyor..

19 yorum:

  1. nagatomoyu bile fatih hoca kendi imkanları ile aldı,geldikleri ilk iş ndiayeyi satmak oldu onun parası ile sonra borç ödedik diyorlar,hocaya bir orta saha bile alamadılar o zaman şimdi de alamıyorlar, özbek yönetimi bunlar kadar acemi ve yetersiz değildi bence,dursun yüzünden kötü gözüktü o yönetim ama bunlarla karşılaştırınca..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özbek yönetiminin savunulur yanı yok, gittikleri iyi oldu..

      Sil
  2. 1 orta sahaya razıyım ya,selçuk bile girince 2.yarı takımı toparladı mesela,güzel toplar attı hücuma,takımın pas yapmasını sağladı,33 yaşında bitik dediğimiz adam bile farklılık yaratıyor yani bir orta saha herşeyi değiştirecek ve mariano nun dönüşü tabi ki önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de razıyım. Emre Akbaba dahi şu an büyük fark yaratabilecek durumda, durumumuz bu.

      Sil
  3. bu yönetim de daha önceki liseli olmayan adnan polat yönetimi gibi mali duruma odaklandı. saha içi yerine daha çok saha dışına ağırlık veriyorlar. adnan polat yönetiminde haldun üstünel gibi tribünden gelme, bitiriciliği yüksek bir yöneticimiz vardı. ama bu yönetimde ne yazık ki öyle bir değer olmadığından şu an transfer anlamında oldukça sırıtıyorlar. durum bu malesef.

    en ihtiyacımız olan mevkiler mezkezdeyken hala daha kanat transferleri konuşuluyor. bir müsibet bin nasihatten iyidir. bu akhisar maçı bizim için müsibetti. eminim bugünden sonra gerekli oyuncular yollanıp onlardan gelecek bonservisle yerlerine scout ekibinin de direktifleri doğrultusunda maaşları çok daha düşük ve yetenekli gençler alınacaktır. dünkü yunus akgün hamlesi bende bunu çağrıştırıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adnan Polat da saha içine çok odaklanmış ve pahalı işler yapmıştı. Bence hatalı karşılaştırma.

      Sil
  4. Defans ve orta saha özellikle de orta saha hic iyi değilken her gün forvet transferi konuşuluyor. Orta saha ismi ise hiç geçmiyor unutuldu nerdeyse. Umarım dünkü yenilgi ders olur. Şampiyonlar liginde zor bir grupta 0 çekmek çok doğal bu tabloda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet de gerekir ama olmazsa olmaz görmüyorum. Gomis'in durumuna göre gelişecek bir olay o.

      Sil
  5. Akhisar her türlü haketti cok daha fazla net pozisyona girdiler ve aci olan Mariano haric belki de eldeki en iyi kadroyla ciktik, CL'de bizi parcalarlar bu gidisle.

    YanıtlaSil
  6. abi lutfen cevap ver. kiralik bir cabuk stoper bulup(mbelki denayer)
    Pontus Wernbloomu ucretsiz
    ve Emre Akbabaya da ortulu odenekten(atimlik kursun senin lafinla) odemek ne kadar zor?
    1-Kiralik stoper
    2-Beles Wernbloom
    3-Emre Akbaba


    1&2 ne kadar zor?
    1 madde icin hic mi clde oynayacak takima stoper kiralayacak takim yok mu?
    2madde desen pontus wernbloomla paok ilgileniyor gs alamaz mi sanki.
    3madde en zoru belki ama alsat dengesi degil kar zarar dengesi var bu sene emreye alip seneye sozlesmesi bitecek adamlarin odenmyecek maasiyla dengeli gostermek ne kadar zor. ( Selcuk 3m aliyor ancak seneye yok. Emrenin bonservis parasinin dengelemesi burdan cikamaz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba'nın bonservisi zor, şu an para harcayamıyoruz. 1-2 bence zor değil, gayet olası. 2 olduktan sonra da stoper hamlesi gerekmeyebilir bile.

      Sil
  7. Dursun Özbek yönetiminin yaptığı hataların cezasını daha çok çekeceğiz. Geçen sezon 42 milyon euro para harcadılar ama kadroda bir tane fark yaratabilecek oyuncu yok. Geçen sezon o para Fatih hocaya verilse şampiyonlar ligine kafa tutacak bir takım kurardı ve FFP'ye maruz kalmazdık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca ile bambaşka bir yapılanma gelirdi..

      Sil
  8. Yapılması gereken belli.Belhanda, Feghouli ve sorunu çözülmezse Gomis satılmalı.Bu 3 futbolcu da 5'er milyon eurodan satılsa kötü bakmam olaya çünkü aldıkları yıllık ücretler aşırı şişkin..3 satıştan minimum 15 milyon euro girdi sağlanırsa Emre, dinamik orta saha, stoper ve 2 santrafor alınabilir.Kiralık alırız illa bonservis vereceğiz diye bi kural yok Emre dışındaki isimlere.Şartlar zorlanır ve alınacak futbolcular 2 yıl kiralanırsa görmek üzere olduğumuz kabusu görmeden tamamlarız sezonu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılmalı diyoruz da zor işte, zaman daraldı. Beklenen fiyatların altına indiğimiz aylar.

      Sil
    2. Ama olmalı yani.Bugün küme düşen osmanlıspor futbolcusunu ispanya ligine pazarlayabiliyorken bizim şampiyon kadrodaki oyuncuları pazarlayamamamız gerçekten ilginç

      Sil
  9. Geçen sezon başı isimler teker teker ekrana düştükçe tranferler gerçekleştikçe çok mutlu olmuştuk,verilen paralar helal olsun kısmında idik neden? çünki , 3-4 yılın kadrosu oluşacaktı,hemen hemen hepsi verilen direktifler sonrası bir planlama dahilinde 1.veya2. sıradaki iyi isimlerdi.Üstüne yapılacak takviye transferleri konuşuyorduk.Şimdi bakıyorum da alınan bazı futbolcuların elden çıkmasının gerekliliği üzerinde yorumlar yapılıp,satılması için umut bağlayıp diğer taraftan satılamazsa bu sezonda verim veremeyecek endişesiyle beklemekteyiz.Kaldı ki kulübeyi zenginleştirme transferleri gerçekleşiyor gibi görünürse de asıl olan şampiyonlar ligi kalitesini kaldıracak isimlerin ihtiyacının var olması, tekrardan sil baştan bir duruma gelinmiş gibi olundu.Hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir temeldi kağıt üzerinde. Yine de Feghouli gibi isimlerin bu tempoda çakılı kalacağını tahmin edemezdik. Fatih Hoca o parayı kullansa belki başka bir yapılanma olurdu, bilinmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir