24 Ağustos 2018 Cuma

Günün şartlarını konuşmakla dünü yorumlamak bambaşka konular


Bir sezonda en çok gol atmış yabancı futbolcudan bahsediyoruz. Geçtiği isim de ülkenin en büyük efsanelerinden biri olan "Alex de Souza". Ligde atmış olduğu 29 gole bugüne kadar ulaşabilmiş bir yabancı futbolcu yok. Haliyle de göstermiş olduğu performansı "küçültme" eğilimine giremem. Maalesef ki o performansı yok gören arkadaşlar var.

Bir de işin bundan sonrası var. İçinde bulunduğumuz sezon için düşünceler bambaşka. Günün şartlarını konuşmakla dünü yorumlamak bambaşka konular ve ikisini karıştırmamak gerekiyor. Sezon sonu kazanılan şampiyonluğun ardından bugüne kadar geldiğimiz süreçte kopan, en azından büyük hasar alan bir bağ var. Bunun da bir daha düzelemeyeceğine inanıyordum.

Bir diğer konu da ffp çerçevesinde gelecek iyi teklifleri reddetme lüksümüzün olmaması. Gomis her ne kadar "gol" garantili bir forvet olsa da (en azından lig için) yaşı 33 ve teklif ciddi. Aldığı rakam, bonservis, yaş ve bugün geldiğimiz nokta ekseninde bu satışın doğru olduğuna inanıyorum. Gomis'in performansı geçen sezonla kıyaslanacaktı ve o çıtayı yakalamak oldukça zor. Yeni gelecek isim için de bu geçerli.

Fatih Hoca'nın ortaya koymak istediği tarz önemli. Geçen sezon da yazdım, Gomis'in Fatih Hoca'nın kafasındaki tarza uyduğunu düşünmüyorum. Gomis bir yaratıcı forvet ve ona pozisyon hazırladığınız sürece aksiyonun içinde. İç sahada oynadığımız Beşiktaş maçı haricinde de kafasındaki oyun yapısına uyduğunu söyleyemem. Kalitesine, yaptıklarına asla sözüm olamaz ama hocanın da farklı istekleri var.

Ön alanda biraz daha mücadele ve hareket istiyor. Özellikle de "hız" olmazsa olmazı. Çıkan isimlerin ortak özelliği de böyle. Haliyle de bu oyun içinde Gomis'in pek yeri kalmıyor. Ya da Gomis elinizdeyse kendi oyununuzdan ödün vermek zorundasınız. Fatih Hoca'nın da bu noktada düşüncesi Gomis'le yolları ayırmak oldu. Tabii bunda yaşanan sürecin de büyük önemi var.

Belki de ona alternatif yaratıp yoluna devam edecekti. Geçen sezonu neredeyse tek başına oynadı ve o alternatifsizliğin de bazı dönemlerde Gomis'in performansını dalgalandırdığını gördük. Tek başına iyi iş çıkardığını gördük, son ana kadar nefesi yetti. Bu yüzden de unutulmayacak bir performans diyorum. İşin bir de takıma aidiyet, saha içindeki heyecan gibi noktaları var. Gomis gibi bir figüre uzun zamandır hasrettik.

Yine yazıyorum, unutulmayacak bir futbolcu. Ayrılığı da bir o kadar doğal. Bu noktadan sonra yolu açık olsun demek ve yaptıklarını her fırsatta anımsatmak gerek. Önemli bir çıta bıraktı ve o çıtaya da herhangi bir futbolcunun ulaşması kolay olmayacak. Galatasaray'ın yeni alacağı forvetin tarzını iyi anlatmak gerekecek. 29 gol üzerinden yapılacak yorum herkes için handikap yaratır..

8 yorum:

  1. Baktigim sayilar dogru ise Gomisin Terimden once attigi gol sayisi ile sonrasi attigi gol sayisinda ligden dusen Karabuk macini hesaba almaz isek yari yariya fark var...FB,Bjk,Ts ye golü yok.Terim döneminde hizli oyuncular gol katkisini artirdi Garry gibi.Gomisi kucumsemiyorum sadece Terim anlayisi ile cok uyumlu oldugunu dusunmuyorum. Fizikli,hizli, havadan da etkili forvet beklentim var.Görecegiz bakalim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarz olarak uymadığı kesin. Hoca daha hareket, ön alanda baskı istiyor.

      Sil
  2. Her ne olursa olsun müthiş bir ruh katmıştı takıma geçen sene... Yönetim ve ne yazık ki Fatih Hoca bu süreci iyi yönetemedi. Taraftar Gomis'ten soğumak üzereydi ve sene içindeki olası kötü gidişatta Gomis elde patlayabilirdi. Bunu düşündükleri için yok pahasına sattılar adamı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Bunun için de güzel bir teşekkür gerekiyordu ki ettik diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Modeste olmuyormus galiba diger baslikta da dedigim gibi ortalama uzeri tek forvete raziyim ama bu gidisle kaliteli bir forvet bile alamayacagiz gibi gorunuyor. Zaten kalburüstü hemen oynatacagimiz pek kimse kalmadi su an gelebilecek, yine bir transfer sezonu klasigi yasayacagiz galiba, umarim yanilirim da düzgün birisi gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli ki planlar belli, hoca kendinden emin konuştu.

      Sil
    2. Umarim oyledir su an psikolojik ustunluk ciddi anlamda bizde, eger kalitesi yuksek bir santrafor alabilirsek ligi rahat götürürüz ve CLden gelecek parayla seneye rakiplerle arayi acariz, hani o 10 küsür yil once izin vermediler dedigimiz olay gerceklesir belki de, zaten gerceklesirse Fatih Hoca ile gerceklesir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir