23 Ağustos 2018 Perşembe

Hakan Balta gibi karakterlerin Galatasaray forması giymesini diliyorum


Doğuştan bu takımın taraftarı olmak değil, bu formayı giydikten sonra gösterdiğin aidiyettir mesele. Hakan Balta da bunun en önemli örneklerinden biri. Galatasaray'da geçirdiği 10 sezon var ve bu formanın hakkını veren futbolcular diye bir liste yapacaksak üst sıralara onun ismini yazmamız gerekecek.

Kızdığım noktalar da oldu. Geçen sezon takımdan ayrılması gerektiğini düşünüyordum. Çünkü çok ciddi teklifler vardı ve Tudor döneminde düşünülmediği barizdi. Bu duruma kızsam da bugün anlayışla bakabiliyorsun. Sezon sonunda futbolu bırakacak, bu forma altında yılları geçti ve futbolu da Galatasaray'da bırakmak istiyordu. 

Sessiz, sakin bir isimdir ama lider karakterdi. Önce istikrar deriz, aldığı formayı kolay bırakmadı. 10 üzerinden 7'nin altına pek düşmezdi mesela, o çizgisini kolay kolay bozmadı. Sonrasında sol bek olarak temposu sarsıldı, devamında stoper oynamaya başlayarak kariyerini uzatmış oldu. 30'lu yaşlarına gelen çoğu futbolcu için mükemmel bir örnektir.

Stoper performansı da uzun süre bu çizgide devam etti. Sonrasında temposu stoper için de sarsılmaya başlayınca geri çekilmesini bildi ve gün itibariyle futbolu bırakmış oldu. Önemli bir profesyonel, her futbolcunun örnek alması gerekiyor. Bu anlamda Galatasaray'da devam etmesini ve Fatih Hoca'nın ekibine katılmasını çok isterim.


5 Süper Lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa. Bunun dışında sayısız zafer. Galatasaray'da geçen 10 yılı bu şekilde. Muhteşem bir Galatasaray kariyeri değil mi. Son dönemde eleştiriliyor ama yarın Selçuk İnan futbolu bıraktığında daha da fazlası söylenecek. 

Sadece Galatasaray için değil, ülke futbolu adına önemli bir isimdi. Milli Takım'ın da çoğu başarısının altında Hakan Balta imzası var. Fatih Terim'le çalıştığı günlerde ise bambaşka bir Hakan Balta izliyorduk. Stopere geçişi noktasında Mancini isminin de altını çizmek gerekecek. Bu tarz karakterlerin Galatasaray forması giymesini diliyorum.

SC nostalji köşesinde yazdığım yazıyı paylaşarak konuyu kapatalım;

7 yorum:

  1. Çok özleyeceğiz beyefendi oyuncumuz hakan baltayı çoğalması dileğiyle benzer karakterlerin takimimizda

    YanıtlaSil
  2. Keşke Fatih Hoca ikna edilse profesyonel bir menajerin altında görev yapsa kulüpte. Bu olmasa bile Hakan bir Avrupa kulübünde GM olmak için eğitim almalı. Bana göre Hakan Balta, Hamit Altıntop ve Ümit Davala'dan sağlam GM olur. Tugay Kerimoğlu için de aynı görüşteydim ama hatalı tercihleri çok geriye götürdü onu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olmaz. Ama bahsettiğin tarzda bir menajer Fatih Hoca'ya bağlı çalışabilir.

      Sil
  3. Beyefendi bir kişilik ve iyi bir karizması var. Galatasaray'da devam etmeli bir şekilde.

    YanıtlaSil
  4. Son 2 yılı hariç onu iyi hatırlayacağım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir