3 Ağustos 2018 Cuma

Leandro Castan & Galatasaray, sol ayaklı olması üzerinden "olsun" diyemem


Roma'nın Castan'ı serbest bıraktığını açıklamasıyla birlikte "acaba" otomatik olarak söyleniyor. Stoper ihtiyacımız malumunuz ve parasızlığı da göz önüne alınca bu tarz hamlelerin ihtimali konuşulur. Sadece Galatasaray da değil, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta stoper arıyor. Onlar adına da haberler çıkabilir.

Sol ayaklı stoper bulmanın zor olduğu zamanlardayız. Asıl değeri de sol ayaklı olmasından kaynaklı. 31 yaşında olsa da az çok ne alabileceğinizi bildiğiniz bir isim. Burada asıl sorulacak soru Galatasaray'ın hangi tarz stoper istediği yönünde olacak. Sol stoper ihtiyacı büyük olsa da hız çok önemli. Maicon'un en çok eleştirilme nedeni bu.

Castan'ın da çok hızlı olduğunu söyleyemem. Top kapma özelliği yüksek, güçlü, agresif ve dayanıklı. Geriden oyun kurma becerisi de çok yüksek değil. Maicon'a göre farkı sol ayaklı olmasından ötürü. Roma formasıyla uzun bir geçmişi olsa da son 2 yılda Torino ve Cagliari gibi takımlarda kiralık olarak forma giydi. 

Haliyle de sadece sol ayaklı olması üzerinden "bu transfer olsun" diyemem. Belki Maicon olmamış olsa düşünülür ama ihtimal varsa yine daha iyi bir profil aranırdı. Galatasaray'ın savunmada hız ve atletizme ihtiyacı var. Bu anlamda Denayer'in ismini daha sık anacağız ve transferi için beklemeye devam edeceğiz.

Maicon'un da ayrılacağını düşünmüyorum. Geçen gün de yazdım, kötü bir stoper olduğunu düşünmüyorum ama hocanın tarzına da uymuyor. Yapabildiği birçok farklı iş var, hatta daha kapalı oynayan takımlarda harikalar da yaratabilir. Galatasaray ise savunmasını mümkün olduğu kadar ön alanda kurmak istiyor. Haliyle de Maicon zorlanıyor.

Bu oyunda Castan da fazlasıyla zorlanır. Bizim yaptığımız hata Maicon'u çok değersiz görmemiz ve hangi ismin adı çıkarsa çıksın "Maicon'dan iyidir" mantığı gütmemiz. Oysa konuşulan isimlerin profiline daha iyi bakmak lazım. Anderlecht'li Kara için de bu geçerli, hatta o daha da ağır ve hamlesiz bir isim..

8 yorum:

  1. Abi stoperden once box to box lazim takima. Saglam bir ortasaha yapimiz olursa stoperlerimizin de defosu o kadar ortaya cikmaz ve onlarin da performansini artar. Atimlik kursunumuzu ortasahada harcamak daha mantikli geliyor.
    Pontus Wernbloom olabilir. Paok iddaalarini dogrulamis menajeri.
    Paok gorusuyorsa biz hayli hayli alabiliriz. Ha daha baska isim varsa bilmiyorum ancak bu takima stoperden once pres gucu olan ve top yetenegide orta olan bir adam lazim. Wernbloom buna uyuyor. Olmazsa ebenezer ofori vardi onun tarzi birini alip degerlendirmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper gerekliliği de büyük, o daha derin, bu daha derin diye düşünmüyorum.

      Sil
  2. Öncelikle castan maicon'dan daha iyi bir stoper(italya ligi premier ligle beraber ilgi alanım) ama yeterli mi derseniz sizinle aynı fikirdeyim yetersiz. Maicon hücum futbolu oynatmayı seven hiçbir büyük takım teknik direktörünün isteyeceği bir oyuncu olamaz. Simeone'nin takımı olsa Denayer gelmesin maicon kalsin derdim ama şu an için birçok maçta muhtemel olarak ciddi hatalar yapacak olmasına rağmen Denayer kiralanmalı diyorum.( Keşke her ikisi de olmasa da Serdar'la beraber her açıdan çok guvenecegimiz bir stoper kiralayabilsek) Emre Akbaba ve stoper artık halledilse de daha umutlu baksak özellikle şampiyonlar ligine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Castan'ın düşüşü çok keskin oldu. Bunda sakatlıkların da etkisi var.

      Sil
  3. Serdar kadar hızlı da olsa yeter yeni gelecek stoperin,denayer ısrarı bana göre büyük risk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence risk değil, oyun yapımızda önemli bir isim.

      Sil
  4. Ben 15 Ağustos'a kadar transfer yapacağımızı düşünmüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyip görelim. Ben her an bir sürpriz bekliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir