3 Ağustos 2018 Cuma

Lukasz Teodorczyk & Galatasaray, Anderlecht'i ikna etmek kolay olmayacak


Eren Derdiyok'un Tudor'la da Fatih Terim'le de çıkış sağlayabileceğine inanıyordum. Tudor'la çıkış yapabileceğini düşünmem Seleznyov kaynaklıydı. Fatih Terim'le ise hocanın bu tarz forvetlerle iyi işler çıkarmasından kaynaklıydı. Mücadele eden, arkasında oynayan isimlere alan açan forvetleri çok sever.

Lukasz Teodorczyk ismi uzun zamandır Galatasaray'a yazılıyor ve hocanın da bu forveti çok istediği söyleniyor. Anderlecht o pozisyona Santini'yi aldı ve Teodorczyk'i gözden çıkardı. 7.5 milyon avro da bonservis bekledikleri söyleniyor. Galatasaray'ın ise bu transferdeki ihtimali her transferde konuştuğumuz gibi "kiralık" üzerine olacak.

1 ya da 1.5 milyon avro'luk kiralama ücreti ve 6 milyon'luk satın alma opsiyonu gibi. Ağustos ayının sonuna kadar başka fırsatlar da doğabilir. Bir yandan erken hareket etmek isteyebiliriz ama maddi tablo bizi fazlasıyla zorluyor. Teodorczyk da zor bir transfer, Anderlecht'i ikna etmek kolay olmayacak.

Teodorczyk, pivot özellikli bir forvet. Hatta tarz olarak biraz Hakan Şükür'e benzettim. Ön alanda mücadele özelliği olan, etrafındaki arkadaşlarına alan açacak, top saklayacak, ceza sahası içinde bazen "bu da kaçar mı" dedirtecek ama bir o kadar etkili olacak bir forvet. 

Eren Derdiyok'un da bunları yapmasını bekliyorduk. Maalesef ayakta dahi kalamaz oldu ve ortada büyük bir hayal kırıklığı var. Teodorczyk ise daha istikrarlı ve Galatasaray'ın gol özelliği yüksek kanatlarını işin içine daha iyi sokabilecek bir isim. 

Geçtiğimiz sezon 40 maçta 15 gol 4 asisti vardı. 2016 / 2017 sezonunda ise zirve dönemini görerek 53 maçta 30 gol 5 asist yaptı. Şu an 27 yaşında ve bana sorarsanız çok daha iyisini yapabilecek kalitede bir isim. Anderlecht günlerini fazlasıyla iyi buluyorum. Geçen sezonu her ne kadar eleştirilse de bir önceki sezonunda gördüğü zirveden kaynaklı oluşan görüntüydü. Bizim için de Gomis adına böyle bir tehlike mevcut. 

Gomis'in de takımda kalacağını düşünüyorum. Bu noktada yapılması gereken onu doğru şekilde alternatif altına almak. Gomis için de pivot özellikli desek bile Teodorczyk'la farklı tarzları var. Her ikisi de ceza sahasında etkili ama Gomis biraz daha hareketli ve fizik olarak güçlü. Teodorczyk'in Gomis için de duvar olabileceğini düşünüyorum. 

2 yorum:

  1. gomisin yerine gelecek oyuncunun daha farklı özellikleri olması gerek,örneğin v.love gibi 9.5 gibi oynayabilen bir santafor olmalı bizim golcüye ihtiyacımız yok zaten gomis var, bizim oynatan santrafora ihtiyacımız var, bu arkadaş da bildiğim kadarıyla gomis gibi ceza sahası içinde iyi bir bitirici ,gelecekse bitiriciliği daha iyi olmalı gomisten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiriciden ziyade daha pivot özellikli, oynatan bir forvet.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir