24 Ağustos 2018 Cuma

Maicon & Al Hilal, garip bir hikaye


Gomis'in 6 milyon avro'ya gidişini anlayamıyorum ama yine de sineye çekeyim. Yaş diyelim, gitmek istiyordu diyelim, tonla bahane uydururuz. Maicon işi ise sürpriz ve mantığıma oturmuyor. Mantığına oturan çıkar mı onu da bilmiyorum.

Arabistan'a futbolcu kiralıyoruz, bunun ötesi yok. Transferin son saatlerine girdiğinizde panik olursunuz ve her yere saldırır, olmadık rakamları gözden çıkarırsınız. Ki bahsettiğim ülke Suudi Arabistan. 

Biz ise son dakika oraya futbolcu kiralıyoruz. Giden isim de Maicon, beğenmesen dahi gün itibariyle omurganın en sağlam futbolcularından biri. Sezona iyi girmiş, fizik olarak toparlamış, geçen sezonun yorgunluğunu üzerinden atmış dediğimiz bir futbolcu.

Transferin bitmesine birkaç gün kala bu futbolcuyu "kiralık" olarak da olsa gözden çıkarıyorsanız kumar oynadığınızı söylerim. Yeni hamleler için nakit akışı mı bekleniyordu da Gomis ve Maicon bu rakamlara gitti diye sormak lazım. Bunun da cevabı zaman. 

Beğenilmeyecek, eleştirilecek, hatta Şampiyonlar Ligi denildiğinde düşündürecek özellikleri olsa da abartılan kadar kötü bir stoper değildi. Sezona da iyi girdiğini tekrar yazayım. Geçen sezon sezon devam ederken geldi ve nefes alacak zaman bulamadı.

Bu sezon için Maicon'dan yana ümitliydim. Daha odaklanmış, ayakları yere basan bir stoper oldu. Artıları da var, geriden oyun kurması, duran top kullanması ya da ceza sahası içindeki gol etkisi. Kullanılması halinde farklı ve iyi stoperdi. Geçen sezon bunu kısmen yaşadık, bu sezon için ise geliyor diyordum.

Umarım planımız bellidir. Maicon gittiğine göre yeni stoperle anlaşılmıştır diye ümit ediyorum. Şu günlerde fark yaratacak bir stoper bulmak zor olacak. Madem Maicon gitti, en azından hocanın tarzına uyacak bir alternatif gelmeli. Biz ise Denayer'i alamadığımız günler içinden geçiyoruz. İşin taktik / teknik detayına yine ayrıca gireriz.

Edit: Transferin Al Hilal kaynakli evrak gecikmesi nedeniyle iptal olduğu söyleniyor. Detaylar ortaya çıkar, üzerine konuşuruz..

16 yorum:

  1. 1 hafta öncesi itibariyle bir kaç nokta transfere ihtiyacı olan en güçlü rakibi Beşiktaştan daha sağlam iskeletli bir takımımız varken şu anda neredeyse Fenerbahçe kadar omurgasız bir takıma dönüştük. Taraftar olarak endişeli olmamız çok normal çünkü bu risk dediğin gibi hiç anlamlı gelmiyor. İnşallah bundan sonrası hocanın 2. Değil 3.dönem transferlerine benzer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omurgadan 2 önemli parça gitti. En azından Maicon diyeyim, hadi Gomis'i bekliyorduk. Onlara rağmen hamle lazımdı, şimdi çok daha fazlasını zorlayacağız.

      Sil
  2. araplara oyuncu satıp para kazanamayan tek kulübüz sanırım.o zaman niye oyuncu satıyorsun aga.gomis maicon belli seviye oyuncular ve beleşe gidiyor.3 milyon 6 milyon bu piyasada beleş fiyatlardır.herhalde bu yönetim transfer piyasasının son 2 yılda nasıl yükseldiğinden bi haberler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralamanın mantığı yok, hala oturmuyor kafamda.

      Sil
  3. kulüpleri öyle yada böyle soyuyorlar hocam.ya düşük göstererek yada yüksek göstererek.fener 2 oyuncuyu 22 milyon avroya satıyor biz ise 9 milyon avroya ve şampiyon olan oyuncular bunlar.kulüpler acilen satılmalı.net

    YanıtlaSil
  4. Cok yanlis hamle, kimse kiraladik tapusu bizde demesin oradaki rahatliga alisan adam geri geldiginde de düzelmez kolay kolay, 3 milyona adami kaybettik resmen Ahmetle oynariz artik, sacmalik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım zorunlu satın alma opyisonu vardır. Diğer türlü aşırı mantıksız hamle.

      Sil
  5. herhangi bir başarısızlıkta fatura kesinlikle yönetime çıkar ve kongre kararı çıkar yakın gelecekte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an büyük bir kumar oynanıyor. Umarım alt metin oluşturulmuştur.

      Sil
  6. Donk ve ahmetle mi geçicez stoperi. Ikisi de sakarlik konusunda Maicon'dan beter?

    Olumlu taraf en az bi tane kesin gozuyle bakilan istenen stoper var ki maicon gozden çıkarıldı duz mantik? Galatasaray ama burası amatörce yönetilen bir camia hepsi oyle Turgay Kıran muhalefet misal onlarda amatorlukte taviz vermiyor.

    Ozellestirme yapanlar en cok para eden isleyen kurumlardan baslar ya bizde feghouli belhanda varken gomis maicondan başlıyoruz muslera ve fernandoyu da kiralayalim da ferahlayalim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon kaldığına göre bu yorumlar ortada kaldı :)

      Sil
  7. Şimdi bu adam son dakika gözden çıkarıldığını düşünerek küsmez takıma inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ona takılıyorum, umarım odak sorunu yaşamaz.

      Sil
  8. Umarım bu saatten sonra konsantrasyonu dağılmaz.Zaten dağılmaya müsait biri.Üstüne böyle garip bi durum yaşaması hiç iyi olmadı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir