16 Ağustos 2018 Perşembe

Okaka'nın Galatasaray gündemine bir şekilde gireceğinden emindim


Okaka'nın Galatasaray gündemine bir şekilde gireceğinden emindim. Yazılan haberlere de bakınca yeniden konuşulmaya başlanmış. Bildiğiniz gibi Ocak ayında da gündeme gelmiş ama transferin son günü olması itibariyle gerçekleşmemişti. Zaman azdı ve pazarlık noktasında elimiz çok güçlü değildi. 

Fatih Hoca'nın takip ettiği, beğendiği forvetlerden biri. Yeniden gündeme gelmesini buna bağlıyorum. Watford'da devam etme durumu yok gibi görünüyor, Premier Lig günleri de onun adına hayal kırıklığı oldu. Geçtiğimiz günlerde Bursaspor'un da gündemine gelmiş ve kulüp başkanları ABD Ligi'ne gideceğini söylemişti. O durumu da araştırmak lazım.

Özellik itibariyle tam bu ligin forveti. Ocak ayında da çok istemiştim ve transfer gerçekleşmediğinde de hayal kırıklığına uğramıştım. Eren Derdiyok'a güvenmiyorum çünkü. Hem sakatlıklarla alakalı çok uğraşan bir futbolcu, hem de istenen istikrarı gösteremiyor. Ön alanda hareket, daha fazla mücadele bekliyoruz. Gomis'in alternatifi bu özellikleri taşımalı.

Gomis de çok fazla oynatan bir forvet değil. Ankaragücü maçında Eren Derdiyok'un 16 - 17 tane kısa pas hatası vardı. Ön tarafta çok da çalıştığını görmedim. Biraz daha fizik gücüyle öne çıkacak, ağırlıklı olarak takımı oynatacak, hızlı ve hareketli bir isim arıyoruz. Okaka'yı bitirici özelliği itibariyle eleştirebiliriz ama fiziksel özellikleriyle öne çıkar.

Gomis'in varlığında gol sorunu yaşamıyorsunuz. Galatasaray'ın genel olarak da böyle bir sorunu yok. Alternatif üretmeliyiz, ön alanda mücadele aradığımız ya da topu tutmamız gereken zamanlarda alternatif olabilecek bir isme ihtiyacımız var. Okaka bu profile uyuyor. 29 yaşında, tecrübeli, güç ve mücadele noktasında iş çıkartacak bir isim.

Asıl konuya gelirsek. Çıkan haberlerde "Gomis'in olası ayrılığı" üzerine Okaka'ya yeşil ışık yakıldığı söyleniyor. Okaka ise benim için iyi bir alternatif ama Gomis'in arkasına, yerine değil. Böyle bir değişim kalite düşüşü anlamına gelir ve sorun yaşarız. Haliyle de yukarıda söylediğim hiçbir şeyin bir önemi kalmaz.

Gomis'in varlığında transfere karar vermemiz halinde de ortaya yabancı sınırı sorunu çıkıyor. Orta saha / stoper diyoruz daha, Carole'nin gitmesi halinde 2 hak boşa çıkacak ve bu durumda forvete yine yer kalmıyor. Haliyle de sıkıntılı bir konu, beklemek lazım..

8 yorum:

  1. Okaka tamamlayici olur ancak ana forvet diye alinirsa gecen sene Fenerbahce'nin durumuna dusulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe'nin geçen sezon aldığı isimler iddialıydı.

      Sil
  2. Okaka golcü falan değil.

    YanıtlaSil
  3. Golcü gol atar. Okaka gol atamıyor. Bazen düz düşünmek lazım. Gündemimize geldiğinde gollerini izledim. Gollerini izleyen anlar. Daha sonra bir iki maçına baktım.Elbette bazı özellikleri iyi. Gol pozisyonuna giriyor. Atamıyor. Hakan Şükür'ün gol orucu tuttuğu haftalardaki hali adamın futbol hayatı.30 maça çıkar 90-100 net gol pozisyonuna girer 8-10 atar. Fb Emenike durumu oluşabilir taeaftarla arasında.
    Bak Belhanda konusunda da başından beri farklı düşünüyoruz. Elbette Belhanda'nin iyi özellikleri var. An itibariyle takımı ileri çıkaran tek oyuncu. Dünya kupasında da kötü değildi. Ama adamın kariyerinde 25 metreden golü yok. Var kaleye yuvarlanarak gidiyor. Adamın attığı gol asist ortada.10 numara değil. Hatta alakası yok. Melo'nun istatiğinin üzerine bile çıkamıyor. Transfer hatası.Ama Hamza Hamzaoğlu gibi bakarsan inanılmaz topçu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmander'i de aynı mantıkla yerden yere vuralım o vakit, 10 - 12 golün üzerine çıktığı sezon pek yok çünkü. Bu adamı farklı kılan mücadelesiydi. Okaka adına da Gomis yerine olur demiyorum ama iyi bir tamamlayıcı parça. Çünkü gücü ve mücadelesi kıymetli ve hocanın kalemi.

      Belhanda'nın 25 metreden golü olmayabilir, bu onu kötü kılmaz. Kimsenin yapamadığı farklı özellikleri var, o pozisyonda oynayan isimler için. 10 numara diyen de yok zaten, hala aynı algı. 1 yıl geçti ama değişmiyor.

      Sil
    2. Bir de Hamza Hamzaoğlu gibi bakarsan diyerek insan küçük düşürmeye çalışmaya gerek yok. Adamın kariyerinde 3 kupa var, sende ne var diyen çıkar. Vizyonu dar olabilir, sana göre başarısız olabilir, bunlara saygı duyulur. Ama bu tarz hitap ve ifade biçimlerine olmaz. Biraz daha özen. İyi başladığın eleştiriyi kötü bitirdin.

      Sil
  4. Okaka + niasse olabilir gomis giderse

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir