31 Ağustos 2018 Cuma

Şampiyonlar Ligi'nde "iddia" sahibiyim diyorsanız çekebileceğiniz en iyi kura


Forlan, Reyes ve Ujfalusi transfer paketinin bana yaşattığı heyecan çok büyüktü. Hatta o gün yazdığım yazı da blogun en çok okunanları arasında. Ujfalusi geldi, Forlan ve Reyes için kısmet olmadı. O günden kalma da Forlan'a bir kızgınlığım vardı. Ta ki kura çekimine kadar, kendisi bize Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir ümit verdi.

Kura şansı mühim. Bu arenada da Fatih Hoca'nın kura şansına inanırım. 4. torbadan katıldığımız bir kurada da Lotomotiv Moskova, Porto, Schalke 04 grubu olabilecek en iyi kuralardan. Diğer gruplara baktığımızda da en iyi kuralardan değil de en iyi kura deriz. 

Lokomotiv Moskova ilk torbanın en zayıf takımı. 2. torbaya bakınca da Benfica olmazsa Porto olur isterdiniz. Bu iki takımın arkasına bir de Schalke 04 takılınca iyi bir kura ortaya çıkıyor. İyi bir kuradan kasıt "Şampiyonlar Ligi seviyesi". Bu seviyede "iddia" sahibiyim diyorsanız çekilebilecek en iyi kuralardan.

Biraz da Beşiktaş'ın geçen sezon çektiği kuraya benziyor. Orada 4. torbadan Leipzig'i çekmek büyük şanssızlıktı, burada da diğer takımlar adına bizi çekmek aynı seviyededir. Inter ve Galatasaray 4. torbanın en zorlu takımlarıydı. 4 takımın gücü de birbirine yakın, haliyle her sonuç ortaya çıkabilir. 1. olmanız da sürpriz olmaz ya da bir bakarsınız sonuncu olmuşsunuz.


Lokomotiv Moskova'nın bu sezon Howedes gibi ciddi hamleleri vardı ve Fernandes / Farfan gibi isimleri de takımda tutmayı başardılar. Düzen takımı ve Rusya deplasmanına Kasım ayında gidecek olmak dezavantaj. Porto'da ise pek bir değişim yok, geçtiğimiz sezon Beşiktaş karşısında izlemiştik. Bu ligin önemli ekiplerinden biri. Schalke 04 ise geçtiğimiz sezonun Bundesliga 2.'si. 2. turda onlarla oynadığımız döneme oranla belki futbolcu kaliteleri geride gibi dursa de sistem anlamında en az o seviyedeler. 

Galatasaray'ın son ana kadar iyi bir transfer dönemi geçirdiğine inanıyordum. Önemli isimler aldık, özellikle orta saha noktasında fazlasıyla güçlüyüz. Forvet konusu ise koca bir hayal kırıklığı. Stoper noktası da belki o kadar değil ama sıkıntılı taraflardan biri. Şu kurayı gördükten sonra daha ciddi hareket etmek ve hocanın işini kolaylaştırmak gerekiyordu. Bakalım gün içinde neler olacak.

12 yorum:

  1. Böyle bir kuraya ideal sol ayakli-lider stopersiz, forvetsiz ve sol bek yedeksiz giriyoruz, bu sürec daha ne kadar kötü yönetilebilir bilmiyorum. Herkes sustu yok hocamizin bir plani vardir dedi ama görünen o ki maalesef yoktu ve bunu da görmek istemediler, Fatih Hoca sürekli sapkadan tavsan cikaramaz hele Avrupa'da cok zor, o devirler bitti. Su anki duruma bakilirsa Porto su haliyle bile leblebi gibi gol atar ve elimizdeki forvetlerle Schalke kalesini asmamiz zor sanirim bu kurada bile 3.luk kovalayacagiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi olması halinde muazzam bir yapı olacaktı ve direkt favori olacaktı. Mevcut kadro bu grupta 4. de olabilir, 2.liği de zorlayabilir. Şu an büyük bir bilinmezlik var.

      Sil
  2. Dün yazdığım yoruma schalke dışında uyan bir kura oldu. 3.torbadan Hollanda takımı istiyordum ama schalke de olur. Sonrasında ise hayal kırıklığım oldu. Fikstürü bekledim heyecanla Moskova deplasmanının tarihi için. İlk 2 maçtan biri olacak diye umuyordum ama çok ters zamana denk geldi.Saha ve iklim şartları çok zorlayacak bizi. Fikstürün artısı ise eğer işler son maça kalırsa kapanışı iç sahada yapacak olmamız. Elimizde böyle bir kura avantajı varken, kazanılacak her galibiyet ciddi gelir ve ötesinde gruptan çıkmak çok daga ciddi gelir olacakken kaliteli,fark yaratacak 2 transfer yapmalıyız transfer kapanmadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ajax ya da PSV gelse elbette muazzam olacaktı ama kura öncesi bu grubu bize söyleseler balıklama atlardık :)

      Sil
  3. Her takımın gruptan çıkma şansi var. Kolay olmayacak kesinlikle. kendi sahamızda dominant olmalı ve kesinlikle kaybetmemeliyiz.

    YanıtlaSil
  4. Lokomotif Howedes vs. gibi bizim isteyip alamagimiz adamlara sahip schalke de porto da abubakarlar vs. bizim isteyecegimiz bir dolu adam var en zayif kadro bizde bence ama cok iyi kura. 1 de olabiliriz 4 te.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İç sahada 9 puanı kafadan görmek zorundayız. Kendi işimizi zorlaştırdık, hayırlısı artık.

      Sil
  5. Kimse kusura bakmasin ama Schalke'ye elimizdekilerle gol atmamiz cok zor, gül gibi kuranin icine ettik kendi elimizle.

    YanıtlaSil
  6. İç sahada 3'te 3 yapıp deplasmanda alacağımız ekstra puanlarla lider bile çıkabiliriz gruptan ama yönetimin santrafor konusundaki beceriksizliği beni çok düşündürüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkarız da oluşacak yapıyı görmemiz gerekecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir