4 Ağustos 2018 Cumartesi

Samuel Eto'o & Galatasaray, ne zaman bitti desem bir şekilde ayağa kalkıyor


Samuel Eto'o nun Konyaspor'la olan sözleşmesi "aldığı yüksek ücret" itibariyle fesih edildi. Haliyle de tüm Türkiye adına transfer söylentileri başlar ve adının geçmediği takım kalmaz. Doğal olarak forvet arayan ama transfer için bonservis vermekten kaçınan Galatasaray için de mutlaka konuşulur. En azından bu tarz haberlerin yazılacağını göreceksiniz.

Eto'o için ne zaman bitti desem bir şekilde ayağa kalkıyor. Antalyaspor'a transfer olduğu dönemde hiç umudum yoktu ve para için orada olacağını düşünüyordum. Elbette para için gelecekti de gösterdiği aidiyeti hiç beklemiyordum. Oynadığı dönemde Antalyaspor'un lider futbolcusu oldu, her dönem farkını ortaya koydu.

Konyaspor'a transfer olduğunda da takımın ligde kalmasının en önemli unsurlarındandı. Yaşı fark etmiyor, bu adamın bitmeyen bir kalitesi var ve "kalite baki" diyeceğimiz isimlerin Türkiye'de neredeyse istisnasız iş gördüğünü izliyoruz. Eto'o da bu isimlerin başında gelmekte. Hatta bu örneğin temel taşlarından biri.

Geçen yıllarda da Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye transferi konuşulmuştu. Hatta bu takımlara çok yaklaşmış ama dönemin Antalyaspor Başkanı kendisini bırakmamıştı. Antalyaspor performansı onun adına bir anlamda "meydan okuma" oldu. Benim de beklemediğim buydu işte, Türkiye için muazzam bir aidiyet bu.

Günümüze gelelim. 37 yaşına geldi ve kulüpsüz. Yukarıda da yazdım, adının geçmediği Türk takımı kalmayacaktır. Belki Galatasaray için yazıyorum ama bazı Fenerbahçeli arkadaşlar da kendi takımları adına böyle düşünüyor. Çoğunluğun aklında "acaba 1 yıllık sözleşme ve makul ücrete nasıl olur" sorusu var. Alternatif aranıyor, bir yandan da bonservis verilmek istenmiyor.

Eto'o nun hem Türkiye kariyeri, hem baki kalan kalitesi, hem de tecrübesi kıymetli. Yaşı itibariyle elbette güç anlamında düşüş yaşadı. Eskisi kadar hızlı değil, saha içinde çok daha fazla ekonomik olmak durumunda. O bunu daha "10 numara" gibi oynayarak çözmeye çalışıyor. En ileri uçtaki isim olmaktan öte bir oyun kurucu gibi. Oyun aklıyla da bu işi iyi yapmakta.

Alternatifleri bilmiyorum. Kesin olan forvet ihtiyacı ve maddi anlamda yaşadığımız sorunlar. Bu iş de son güne kadar sarkacak gibi görünüyor. Son 2-3 gün kalsa eminim ki hemen hemen herkes Eto'o ya tav olabilirdi. Bugün itibariyle diğer alternatifleri düşünelim diye konuşuyoruz. Fatih Hoca'nın düşüncesi önemli burada ve onu da kestiremiyorum..

10 yorum:

  1. Bonservis yok ligi biliyor ve tek atımlık vurma ihtimali çok yüksek bir silah bu sefer 3 büyüklerden biri olur ama kim alır bilemem. Yıllar sonra bir de şampiyonlar liginde görünmek isterse galatasaray daha önde olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstersek gelir, orası net. İstemeli miyiz ben o noktadayım.

      Sil
  2. Valla 1 yillik sozlesme ve max1m ucretle gelirse gelmesini isterim. Ama masaya oturup konusulacak
    Bak eto burda yedeksin sartlar bu geleceksen gel. Ofansif ortasahadaki skorer oyuncu eksikligini kapatabilir. Ama 1mden fazla maas vermeme sartiyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şartlarda da geleceğini zannetmiyorum. Katılıyorum yorumuna bu arada.

      Sil
  3. hemen hemen aynı yaştaki ibrahimoviç'e hala daha gözüm kapalı evet derim. ama etoo konusunda şüphelerim var. santraforda hala daha genç ve yetenekli isimlerden yana olunması tarafındayım. moussa dembele'yi bulan emre utkucan ve ekibinin eminim elinde bu tarz santraforlar mevcuttur. sanırım ffp bu elimizi kolumuzu bağladığından transferleri yapılamamakta...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o taraftayım ama bir yandan da ekonomik şartlar zorluyor. Son günü bekleyeceğim..

      Sil
  4. Bizim ligde gol vurus kalitesi cok onemli Demba Ba sirf bu özelligiyle sakatken bile is yapti, Etoo su an bile daha da iyi isler yapacaktir, emekli olmadan bizde forma giymesini isterim, umarim gelir.

    YanıtlaSil
  5. Haberi görür görmez aklıma geldi.Büyük ihtimalle önerilmiştir de bize.Hatta yalnız bize değil ligdeki her takıma önerilmiştir.Burda istediği ücreti veren takım bulamazsa son kez vurgun yapmak için Katar veya Çin gibi ülkelere gider bence.Bize gelip gelmemesi konusunda ise kararsızım.Büyük tecrübe tamam ama iyi ücret ister ve yedek kalmayı sorun edebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursaspor'la anlaştığı söyleniyor. Türkiye'den ayrılacağını zannetmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir