15 Ağustos 2018 Çarşamba

Serbest futbolcu piyasasının yerli ayağında da ışık yok


Yazmış olmak için yazıyorum. Gün itibariyle serbest statüdeki yabancıları yazmıştım, bir de yerlilere bakalım. Yabancılar içinde Galatasaray'a fayda sağlayabilecek pek bir isim bulamamıştım. Yerliler adına durum daha da vahim. Süper Lig için 1-2 hamle çıkar belki de hedef dahilinde hareket eden takımlar adına zor.

Erdem Şen 
Olcan Adın 
Eren Albayrak 
Volkan Şen 
Zeki Yavru 
Mehmet Güven 
Jem Karacan 
Sabri Sarıoğlu 
Sercan Sararer 
Sercan Yıldırım 
Hamit Altıntop 
Serdar Kurtuluş 
Eray İşcan 
Cenk Gönen 
Halil Altıntop

Hamit Altıntop'un futbola devam edip etmeyeceği belli değil. Bıraktığını da açıklamadı ama Ocak ayından bu yana boşta. Cenk Gönen'in de Eskişehirspor'la anlaştığı söyleniyordu. O da serbest düşenlerden. Daha dün Galatasaray'daydı, sonra La Liga'da Malaga forması giydi ve gün itibariyle PTT 1.Lig. Milli Takım kalecisiydi, bugün istenmeyen adam oldu.

Jem Karacan'ı da hatırlarsınız, nereden nereye. Sercan Sararer'i de Türkiye'ye gelmek istememesiyle hatırlıyorum. Milli Takım'da Abdullah Avcı'nın prenslerinden biriydi ama Türkiye'ye transfer ihtimalini düşünmedi bile. Zaten orada kaldı, bir daha o seviyeye yaklaşamadı bile. Gün itibariyle o da boşta.

Galatasaray'ın yerli bir sol bek ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Carole'nin gidişi kesin görünüyor ve bu listede de Olcan Adın, Eren Albayrak gibi isimler var. Yetmez tabii, Galatasaray'ın ağırlığını kaldırabilecekleri günler geride kaldı. Eren Albayrak bu ligin önde gelen sol beklerinden biri olsa da Başakşehir sonrası düşüşe geçti. Olcan Adın'ı da Akhisar'da bıraktık.

Volkan Şen ise istisnasız her sezon başında serbest statüye düşer oldu. Sakatlığı ve istikrarı ile alakalı kimse güvenemiyor tabii. Sabri Sarıoğlu da futbola devam etmeyecek gibi, bu yönde bir çabası yok. Bu arada Mehmet Güven'i Anadolu için iyi bir alternatif olarak görüyorum. Oyunun her iki yönünü oynar, bence istikrarlı da bir isim.

10 yorum:

  1. Eren Albayrak form tutarsa Fatih Hoca Carole'ün vereceginden fazlasini rahatlikla alir ondan, bana göre uygun fiyata denenebilecek bir oyuncu. Listenin gerisi ise gercekten Super Lig seviyesinde degil, Cenk nasil Malaga'ya gitti onu zaten hic anlamadim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutamıyor işte, son yılları hayal kırıklığıyla geçti. Cenk Gönen'in menajeri Ahmet Bulut, haliyle kapılar açılıyor.

      Sil
    2. Hocam bir de dikkatimi cekti bu listenin büyük cogunlugu Galatasaray'da oynamis isimler acaba bu bizim zamaninda cok kötü bir yapilanmaya ve transfer politikasina sahip oldugumuzu mu gösteriyor yoksa Galatasaray'da tutunamayan isimlerin yeterince saygi görmedigini mi?

      Sil
    3. Bence kötü yapılanmanın da payı var. Sabri Sarıoğlu haricinde tabii.

      Sil
    4. Latovlevici de hala kulüp bulamamis ornegin, o kadar da kötü degildi Karabukspor performansi ile cogu Anadolu takiminda oynayabilirdi ama bizden gidince ciddi anlamda bir düsüs algisi oluyor.

      Sil
    5. Sakatlığı da yok diye biliyorum. Şaşırtıcı geliyor.

      Sil
  2. Hamit sezon başı bizim teknik ekibe katılacak deniyordu

    YanıtlaSil
  3. Hoca yedek sol bek istediğini söyledi.Eren her ne kadar Galatasaray seviyesinde olmasa bile eğer daha iyi bir alternatif bulunmazsa o alınır diye düşünüyorum.Kesmez bizi tabi ama Nagatomo'nun olası yokluğunda o bölgeyi çok da düşünmeyiz yani idare eder diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşünmüyorum, transferi gerçekleşmeyecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir