15 Ağustos 2018 Çarşamba

Serdar Taşçı & Galatasaray, sakatlık geçmişinin büyük kurbanı


Sakatlık geçmişinin büyük kurbanı. Geriye dönüp baktığımızda hiç de fena olmayan bir kariyeri olsa da çok daha fazlası olabilirdi. Belki forma şansı bulamadı ama Almanya Milli Takım'ıyla Dünya Kupası kaldırmış bir isim. O takım içinde olması da büyük meseleydi ve kalitesini gösteren en önemli unsurlardan biri. 2010 yılıydı tabii, bugün ise bambaşka.

Hala iyi bir kalitesi olduğunu düşünüyorum ama eski potansiyeline oranla 31 yaşında yaşadığı şu düşüşte hayal kırıklığı. Son olarak Spartak Moskova forması giydi ve an itibariyle serbest bir futbolcu. Başakşehir'le adı ciddi şekilde anılsa da o transfer gerçekleşmedi. Transferin son virajına girdiğimiz şu zamanlarda da mutlaka takımlarımız için anılmaya devam edecek.

Geçtiğimiz sezon 22 maça çıkmış. Bunlardan 5'i Şampiyonlar Ligi, 2'si de Avrupa Ligi maçları. Yine sakatlıklarla ön plana çıktı ve kaçırdığı önemli maçlar var. Kariyerinin özeti de bu, sakatlıklarla kaynaklı Serdar Taşçı'ya güvenmek çok zor. 1.5 sezon önce Bayern Münih'in onu kiraladığı bir dönem de olmuştu. Fırsat her şekilde önüne gelmeye devam ediyor. Bu da tecrübesiyle alakalı.

Serdar Taşçı lider bir stoperdir. Geriden iyi oyun kurabilen, ağır olmayan, çok sert / agresif olmayan ama daha teknik özellikleriyle ön plana çıkar. Bu özellikleri özellikle büyük takımlar adına değerli olsa da işe Galatasaray açısından baktığımda aradığımız özellikler değil.

Lider bir stoper aradığımız doğru olsa da geriden oyun kurma noktasında sorun yaşamıyoruz. Fatih Hoca'nın olmazsa olmazı hızlı ve atlet stoperler. Maicon'un da ayrılacağını düşünmediğim için bu yönde bir hamle yapmazdım. Denayer gibi bir ihtimali zorlamak çok daha önemli. Tabii iş son güne kalır, bizim de hamle şansımız kalmazsa başka şeyler konuşuruz.

Sakatlık sorunu büyük. Serdar Taşçı'ya güvenip yola çıkmak imkansız. Zaten sağlıklı kalabilse bambaşka bir kariyer onu bekliyor olurdu. Bundesliga'nın en iyi stoperlerinden biriydi, Rusya'da da hiç fena olmayan bir kariyeri oldu, hatta bitti dediğimiz zamanda dahi Bayern Münih denedi. Henüz 31 yaşında, mutlaka iyi bir transfere imza atacaktır..

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir