17 Ağustos 2018 Cuma

Seyreyle maziyi #44; Forlan ve Reyes de Galatasaray'a imza atmış olsaydı?


Bu konsept için yazacak çok konu olsa da bir türlü zaman ayarlayamıyorum. Seyreyle maziye'nin de ilk konusu Ünal Aysal'ın Atletico Madrid'e yaptığı transfer operasyonuydu. Göreve geldiğinin hemen ertesi bu üç futbolcu için Atletico Madrid ile anlaşmış ama sadece Ujfalusi Galatasaray'a imza atmıştı. Şunu düşünelim, Forlan ve Reyes de Galatasaray'a imza atmış olsa aynı başarılar gelir miydi?

Yazının linkini bırakarak başlayalım;

Vizyon kokan bir hareketti. Bu 3 ismin paket halinde transfer edilmesi uzun bir süre konuşulurdu da. O dönem için Diego Forlan büyük bir yıldızdı. Reyes'in de Avrupa futbolunda hatırı sayılır bir yeri olduğunu söylemek lazım. Ujfalusi ise bu transfer harekatının zayıf halkası gibi görünse de Galatasaray performansını hala arıyoruz.

Reyes'le başlayalım. Sol / sağ kanat ve forvet gibi oynayabiliyordu. Sezon içinde de 4-4-2'ye döndüğümüzü düşünürsek onu rahatlıkla forvet gibi izleyebilirdik. Arda Turan'ın Atletico Madrid transferi sonrası bir anda açıkta kalmıştık, çünkü beklemiyorduk. Riera da biraz panik haliyle yapılan bir hamleydi. O gün Reyes takımda olmuş olsa elimiz daha güçlü olurdu ve Riera transfer edilmezdi. Riera'nın ertesi sezon sol bek performansını düşününce belki de hayırlı olmuştur demek lazım.

Forlan ise yıldız transferiydi. O sezon Galatasaray yerine Inter'e imza atmış ve kariyeri yüksek bir hızla inişe geçmişti. Galatasaray'a gelmesi halinde ise iyi iş çıkartacağını ve kariyerini uzatacağını düşünüyorum. Bu tarz forvetlerin ülkemizdeki yeniden doğuşlarına sıklıkla şahit olduk. Fatih Hoca'nın elindeki Forlan'ı görmek isterdim.

O günlerde Elmander yeni transfer olmuştu ve Baros da takımdaydı. Forlan'ın transferi halinde Baros'un takımdan ayrılacağını düşünüyorum. Yalnız şöyle bir şey olurdu, ligin 2. yarısındaki Necati Ateş etkisini görmeyebilirdik. Belki yine transfer olurdu ama rotasyonda Forlan'ı yedeklerdi. Tarz anlamında benzer özellikleri var, ikisi de oyun kurucu özellikli forvetler. Bu anlamda hocanın kalemi iki futbolcu.

Pozitif veya negatif anlamda çok fazla bir şey değişeceğini düşünmüyorum. Bu tarz konularda "hayırlısı" demek lazım. O sezon oynanan 4-4-2'nin keyfi bambaşkaydı. Forlan ve Reyes gibi isimlerle de o oyun oynanmaya devam ederdi. 4-4-2 içinde de müthiş işler yapabileceğini düşündüğüm isimler. Hadi Reyes'i de bir kenara bırakalım, Forlan'ı izlemek isterdim. Gerçi ertesi sezon Drogba ve Sneijder ile bambaşka bir seviyeyi gördük..

4 yorum:

  1. 2012-2013 sezonundaki kadro daha üst seviyeydi ama 2011-2012 kadrosu daha iyi top oynamıştı. Üstelik oldukça mütevazi harcamalarla meydana getirilmişti. O sezon birçok transfer soru işaretiydi aslında. Melo için yılın bidonu, Engin için mental olarak sorunlu, Ujfalusi için emeklilik yaşına geldi falan deniliyordu. Ama Fatih hoca makine gibi takım yaratmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş'ta da bu var mesela. Sosa ve Mario Gomez'li kadronun verdiği keyif onlar açısından farklı.

      Sil
  2. Bir sezona yayilmis olan en iyi performansıydı Galatasaray'ın o performans. Colin Kazım bile çok iyi oynuyordu devre arası takımdan ayrılana kadar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir