29 Ağustos 2018 Çarşamba

Tolga Ciğerci'nin sözleşmesinden bu şartlarda çıkmak önemli bir başarı


Her anlamda enteresan bir karakter. İyi bir futbolcu olduğuna inanıyorum, bu apayrı. Bir yandan da büyük sorunları olduğunu düşünüyorum. Kariyerinin büyük bölümüne sakatlıklar damga vurdu. O da her sakatlığın ardından psikolojik olarak kendini geriye attı gibi. 

Galatasaray'la olan sözleşmesinde "sakat olduğunu ifade ettiği an idmanlara çıkmaz" maddesi vardı. Geçen sezonun son bölümünde sakatım diyerek kadroda dahi yer almadı. Yaz kamp döneminde de aynı bahaneyle yer almadı. Ufak bir parmak sakatlığı bu, doktorların "idmanda yer alabilir" raporuna rağmen.

Hata kendisinde değil, bu maddeyi kabul ederek o sözleşmeyi imzalayanların. Aldığı yıllık 2 milyon avro'luk ücrete girmiyorum bile. Kariyerinde çok büyük işler yoktu ve Galatasaray'da aldığı parayı başka hangi takımda görebilecekti ki. Şöyle diyeyim, 1 milyon avro verilse gelmeyecek miydi ya da kim verecekti. Şimdi ne kadar kazanacağını göreceğiz zaten.

Kötü bir futbolcu değil. Kalitesini de Tudor döneminde gösterdiğine inanıyorum. Sürpriz bir katkısı vardı ve sol açıkta gösterdiği o sürpriz etkiyle şampiyonlukta da pay sahibi. Fatih Hoca'yla daha ileri gitmesi gerekirken gerilemesi sorun bence. Daha iyisi olabilirdi ama çabalamadığını düşünüyorum. Şu ortamı kendisi yarattı. Maalesef ki gün itibariyle bu iyi noktaları hatırlayamıyorum.

An itibariyle sözleşmesi fesih edildi. Ortada büyük bir kazanım var. Bu sezon için sadece 75 bin avro kazandı ve 1.925 milyon avro takımda kalmış oldu. Tolga Ciğerci'ye yine de teşekkür ederim, en azından anlaşmaya yanaştığı için. Kimleri kimleri yıllardır gönderemiyoruz. O ise ücretinin neredeyse hepsini bırakarak takımdan ayrılmış oldu.

Türkiye'de kalır diye düşünüyorum. Anadolu için ciddi talipleri ortaya çıkar, hatta iş de görür. Galatasaray'da olmazdı, kazanılması imkansızdı. Oynamamak için direndi resmen. Fatih Hoca'nın ona kapı açtığına da inanıyorum. O ise bunu zorlamadı ve içinde bulunduğumuz şu anı ortaya çıkardı. Hayırlısı olsun diyelim.

Tarık Çamdal gitmiyor, Tolga Ciğerci için ise orta yol bulundu. Gomis'i de maaşını hesaba katınca ortaya büyük bir boşluk çıktı. Transfer bekliyoruz artık, her noktada imkan oluşmuş halde. Al / sat konusu değil, maaş bütçeleri de bu noktada etken..

11 yorum:

  1. Basari tabi ama tolganin 2 yillik toplam maliyeti 7m euro. Yillik ort. 3.5m euro.

    Biz oyuncu almayalim kiralayalim. Nonda baros vs. Bonservis odeyip fesh ya da sifir bonservisle gonderdiklerimizin yillik ort. maliyetleri cok abuk sabuk rakamlara cikiyor.
    Misal lincoln 2 yil kaldi 11 euro verildi 2 ye satildi ort.yillik maliyet 4.5!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El mahkum bu devir sona erdi artık. Bir kaç sene içinde 5 büyük lig dışındaki liglerin standartlarına iner maliyetler

      Sil
    2. Kiralayalım da onun için doğru bir plan ortaya konulmalı. Bunu göremiyorum.

      Sil
  2. Tudor Udinese den ayrılmasa cüzi bonservis te kazanacaktık şu yok zamanda yönetimin eli daha bir rahatlardı. Fenerbahçe'nin transferlerimizi ufak çaplı sabotaj girişimlerini de düşününce işleri çok zorlaşıyor. Yarın akşam kuradan sonra bir atak daha bekliyoruz ha gayret!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir haber vardı da alırlar mıydı emin değilim.

      Sil
  3. Her ne kadar Galatasaray seviyesinde bi futbolcu olmasa ve takımın en ihtiyaç duyduğu dönemde sakatlığını bahane etse de ayrıca yeni sezon için de Galatasaray'ı kafasında bitirmiş olsa da ücretini bırakması beni şaşırttı açıkçası.Ben oynamam ama sezon sonuna kadar yatıp paramı alırım der diye bekliyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortada bir fedakarlık var gibi görünüyor. Teşekkür etmek lazım.

      Sil
  4. Böylesi bir alacak terki hatırladığım Mancini yspmıştı. Son 15-20 yıl içinde Başka da aklıma gelen örnek yok. Hayırlı ve karlı bir fesih oldu. Olayın detaylarını öğrenmek isterdim. Senin de belirttiğin üzere başka bir takımdan alamayacağı paradan vazgeçti. Sebebini bilemesek de sonuç yönetime artı yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben detayına inmek hiç istemiyorum, önümüze bakalım :)

      Sil
  5. bu işte bir saçmalık var. bu adam aptal mı? acaba açıktan para mı ödendi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yok. Yaşı 26, demek ki güveniyor kendine. Ayrıca sözleşmesinde son yıl. 1 yıl top oynamasa daha da geriye atacaktı. En azından şu an daha garanti bir sözleşme alabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir