28 Ağustos 2018 Salı

Transferler dahilinde düşündüğüm bazı noktalar gerçekleşmeye başladı


Elbette bundan sonrasını görmek lazım. Bir maç üzerinden konuşmak için erken de olabilir. Yine de "transferler" dahilinde düşündüğüm noktalar gerçekleşmeye başladı. Emre Akbaba'nın gelişi ile birlikte Belhanda'nın Fernando'nun yanında direkt 8 yazılması gibi. 

Bu da yaratıcılık noktasında Belhanda'nın üzerinden büyük yük aldı. Fernando / Donk orta sahasıyla oynarken hücum sadece size bakıyor. Savunma mı hücum mu derken de hatalar peşi sıra geliyor. Kimse Belhanda'nın savunma özelliğini eleştirmedi ama hücum tarafında yapılan basit hatalar tepki aldı.

Gol / asist, özellikle de gol noktasında eleştirdik. Rakip ceza sahası içine çok girmiyor, şut atmıyor gibi eleştiriler doğal olarak geldi. Bu adam 8 numara, 10 değil, bunu tekrar etmek lazım. Önüne de eleştirildiği işleri yapacak bir isim gerekiyordu. Emre Akbaba bunları yapıyor işte, gol, yaratıcılık ya da şut.

Bir de tempo konusu var. O noktada da Badou Ndiaye ister istemez tüm parçaları yerine oturtuyor. Onun gelişiyle Belhanda kendisini daha da hücuma odaklayabilir, arkasında savunma yükünü de hafifletecek bir isim bulacak. Emre Akbaba'yı da sağ tarafta bekliyorum.

Geçen sezon böyle bir derinlik yoktu. Badou Ndiaye'nin gidişi, Fernando'nun sakatlığı, Donk kazanımı ama eksik kalan futbolcu profilleri. Alternatif üretmek gerekiyordu, geçen sezon yaşanan en büyük sorun buydu. Bugün ise alternatifli bir kadro sahibiyiz, özellikle de orta saha noktasında.

Belhanda'nın performansının çok daha yükseleceğini düşünüyorum. Şu an olmayabilir ama yükseliş sonrası ülkenin en iyi 8 numarası da olur. Vazgeçmemek gerekiyordu ki hoca da ısrarla takımda tuttu ve şans veriyor. Daha da iyisi olacaktır..

10 yorum:

  1. Bu adam çok istikrarsız bir maç iyi oynasa haftaya kötü oynuyor. Umarım haftaya TS deplasmanında da iyi oynar ve beni yanıltır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yapı farklı, şimdi sıfırdan değerlendirme yapmak durumundayız.

      Sil
  2. Amrabat sonrası Faslıları hiç sevemedim. Belhandayı da sevemedim. Keşke sevebilsem...

    Benim kafamda Fernando-Ndiaye önlerinde de 10 numara Akbaba düşüncesi var. Kanatlarda da Onyekuru ve dönmesi halinde Rodrigues. İleri uçta da yeni transfer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amrabat'ın bir suçu yok, bence kötü de değildi performansı. Ona verilen bonservis kendisinin suçu değil. Ki sevip sevmemen de mühim değil :)

      Sil
  3. Futboldan anlamayan Belhandayi elestirir. Net olan budur. Evet dort dörtlük bir orta saha mı? Tabi ki değil. Ancak modric, kross gibi bir performans sergilese zaten şuan bu takimda olmazdı. Bu sezon Terim tarafından sans verilirse ve bu orta saha rotasyonu bozulmazsa siz o zaman görün Belhanda'yı. Eleştirenler ne diyecek bu kez merak içindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olması gereken yapının her fırsatta altını çiziyordum ve o durum nihayet oluştu. Bundan sonrasına objektif gözle bakmaları gerekiyor.

      Sil
    2. Ben de bu yorumlara kafayı takıyorum. Örneğin ben Belhanda'yı beğenmiyorum ve eminim ki futbolu senden iyi biliyorum.1 maç iyi oynadı ya bi durun heyecanlanmayın! İyi oynadığı maç da erken kopmuş bir maç. Eğer takımda cezalı ve sakat olmazsa özellikle CL'de Fatih Terim onu ilk 11'de oynatmayacaktır. Madem olması gereken yapı oluştu Belhanda için, bekleyelim görelim zor maçlardaki performansını.

      Sil
    3. Bunu zaman gösterir, bekleyip göreceğiz.

      Sil
  4. kardeş yanlış anlama ama twitter'daki sinan yılmaz'dan okuduklarını burada yazı olarak yazıyorsun. emre akbaba'nın sağ önde oynamasını ilk o söyledi yazdı kaç defa. bari adamın düşüncesini onayladın de ki o da değinmişti vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan'la 7-8 yıldır tanışırım ve aşırı samimiyimdir. Her gün konuştuğumuz, tartıştığımız konular. Bence yanlış adama yazdın :) o da zaten burayı okuyor. aynı görüşe sahibiz ki bunu çoğunlukta yazıyor. o 4-4-2 için dedi bunu, ben 4-3-3, 4-2-3-1 gibi. 4-4-2 örneğini vermedim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir