23 Ağustos 2018 Perşembe

Umut Bozok & Galatasaray, önceliğinin Ligue 1'de kalmak olduğuna inanıyorum


Forvet gündemi içinde konuşulacak isimlerden biri de Umut Bozok olacak. Emre Akbaba gibi Galatasaraylılığı ile ön plana çıkan futbolculardan. Hatta Umut Bozok'un bu konudaki etkisi daha büyük diyebilirim. Yanlış anlaşılmasın, sadece Galatasaraylı olması üzerinden transfer düşünülmüyor. Umut Bozok önemli bir potansiyel ve katkısının olacağını düşünüyorum.

Geçtiğimiz sezon Ligue 2'nin gol kralı olmuş ve Nimes'in Ligue 1 yürüyüşünün en önemli isimlerinden biriydi. Transferi konusunda da birçok iddia var ve Marsilya, Lyon gibi takımlar konuşuldu. Nimes'le olan sözleşmesinin iyileştirilmesini bekliyor. İstediğini alamaması halinde kalan günlerde transferi adına bazı gelişmeler olabilir.

Önceliğinin Ligue 1'de kalmak olduğuna inanıyorum. Galatasaraylılığının altını çizsek bile 21 yaşında buraları düşünecek bir isim değil gibi. Galatasaray ve Şampiyonlar Ligi faktörü ilerleyen günlerde farklı gelişmeler yaratabilir mi bilmiyorum. Potansiyeli olan bir forvet ve tam da kendisini kanıtlamaya başladığı dönemler.

Şu noktada Umut Bozok'a alternatif gözüyle bakmak lazım. Gomis'in yerini dolduracak bir isim değil. X iyi forvetin yanında gelebilecek ve Eren Derdiyok'un yerini almasını beklediğim bir futbolcu. Hareketli, bitirici ve teknik özelliği de barındıran bir forvet. Statik oynamıyor ve gole çok yakın.

Enes Ünal kadar konuşulmasa da Umut Bozok'un da önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. İlerleyen dönemde bunu kanıtlayacağı günler olacak. Milli Takım adına da iyi bir isim ama şu günlerde Lucescu'nun gazabına uğramış durumda. Bu tarzda önemli gençler var, yeter ki kullanmasını bilelim ve değer gösterelim.

Galatasaray'ın alacağı aksiyonu görmek lazım. Gomis sonrası 2 forvet transferini olmazsa olmaz görüyorum. Gomis'in varlığında dahi bir forvet gerekiyordu ve bu isim Umut Bozok olabilirdi. Gomis sonrası asıl hedef başka olacak ve o ismin alternatifi olarak yine konuşabiliriz. Forvet yolunda stoperden dahi vazgeçmiş durumdayız..

4 yorum:

  1. Fegholi kaldığı için para yok zaten. kiralık anca alabiliriz oyuncu. Welbeck işi yattı ki Bruma'ya yöneldik. Onyekuru forvet düşünülüp onun yerine kanat tercih ettik sanki. 2.hızlı forvet Onyekuru oldu yani. Gomis yerine de Modeste ya da Okaka gelir herhalde.

    Kanatlar Garry Bruma
    Forvet Okaka Onyekuru Eren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'ya yönelmedik, nereden çıktı. 50 tane kanat var zaten..

      Sil
  2. Nimes yüksek bonservis ister.Gomis'ten gelecek paranın zaten yarısından fazlası Emre transferi için gidecek.Modeste geldi diyorlar o serbest statüde.Gomis transferinden gelen para da stopere gider diye düşünüyorum.Bu durumda bonservis veremeyiz Umut için.Hoca zaten santrafor istiyordu ve üstüne Gomis gitti bu noktada da elde santrafor kalmadı Eren'i saymıyorum çünkü.2 santrafor lazım.Modeste gelirse ve Umut'u da bi şekilde kiralayabilirsek pek sıkıntı çekmeyiz ama Umut'u kiralama ihtimalini bile zor görüyorum ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşme sorunu var sanırım, istediğini de alamadığı için ayrılık durumu oluştu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir