8 Eylül 2018 Cumartesi

Adalet konusuna girersek için içinden çıkamaz, Lucescu da elimizde kalır


Milli Takım adına pozitif konuşmaya son 20 dakika itibariyle başlıyoruz. Mehmet Topal'ın yerine Yunus Mallı'nın oyuna girmesi ve Oğuzhan Özyakup'un da 8 numaraya geçmesiyle. Taşlar böylelikle yerine oturuyor ama geç kalıyoruz. Kendi sahamızda, böylesine yetenekli bir hücum rotasyonu da varken Mehmet Topal / Okay Yokuşlu'lu çift defansif orta saha düzenine anlam veremiyorum.

Bugün Fenerbahçe taraftarı da Mehmet Topal, Şener Özbayraklı ve Hasan Ali Kaldırım'ı kadroda gördüğünde isyan ediyor. Hatta bu yüzden Mehmet Topal kenara alındı ama Milli Takım'da vazgeçilmez bir isim. Bu defansif orta sahanın arasına Yusuf Yazıcı'yı attığımızda da doğal olarak kayboluyor. Çünkü yalnız, kim destek olabilir ki.

Kanatlarımızdan biri Hakan Çalhanoğlu, diğeri Cengiz Ünder. Sol taraf "oyun kurucu" özellikli ve savunmaya yardımı sıfır. Hasan Ali Kaldırım'ın da o kanadı domine edecek durumu yok. Hakan Çalhanoğlu sürekli ortaya kaydı, 10 numara gibi oynamaya çalıştı. Haliyle de ilk yarıda bir şey üretemedik ve bu defansif yapıya rağmen sürekli pozisyon verdik.

İlk yarıyı 1-1 bitirmek büyük şans. Zaten o yapıda golü ancak duran topla bulabilirdik ve Serdar Aziz müthiş bitirdi. Sakatlığı ise şanssızlık, zaten risk almaya niyeti olmayan Lucescu kolaya kaçtı. Serdar Aziz / Kaan Ayhan değişikliği yerine Mehmet Topal'ı stopere çekmek tercih olmalıydı. Kazanmak istediğimizi düşünüyorum ama aynı yapıyla devam ediyoruz.

Dzyuba müthiş bir forvet. Yüzü dönük iyi bitirici, sırtı dönük iyi bir duvar. Stoperleri tek başına ezdi ki top bizim kalemize çok rahat ulaştı. Ne zaman ki biraz hücum dedik ve geç de olsa Oğuzhan Özyakup / Yunus Mallı gibi hamleler geldi, o vakit iyi bir şeylerden söz edebildik. Son 20 dakikada oyunu rakip yarı sahaya yıktık, orada topu tuttuk ve pozisyonları bulmaya başladık. 

Hakan Çalhanoğlu bitiriciliği evde bırakmış. 3 net gol pozisyonu var. Yunus Mallı orada topu iyi tuttu, Oğzhan Özyakup'un da dikine pasları etkiliydi. Havadan oynadığımızda ezildik, kanat ortalarının pek bir anlamı yok. Şener Özbayraklı 2. yarıda etkili oldu gibi görünse de kalite olarak sınırlı kalıyor, yetmiyor. Topu yere indirip, rakip ceza sahası çevresinde kısa paslar bize pozisyonları getirdi ama golü bulamadık.

Lucescu'yla zor. Bunu ilk geldiği günden bu yana yazıyoruz. Aynı mazeretler, asla değişmez. Yabancı sınırı, şu kadar takımdan Milli Takım kuruyorum ya da gençler kendi takımlarında oynayamıyor mazeretleri. Ayrıca adaletten de bir o kadar uzak. Uluslar Kupası'nın statüsünden bir şey anlamadım. En azından Avrupa Şampiyonası elemeleri adına yeni başlangıcı yapalım ve bu işi iyi yapacağına inandığım Aykut Kocaman'a dönelim. Milli Takım sonuç odaklı olmalı, bu tarz elemeler ya da şampiyonalarda da sonuca ne kadar gittiğiniz önemli..

4 yorum:

  1. Kocaman geldiğinde başarılı olur ama milli takım araları daha da çekilmez olur

    YanıtlaSil
  2. Sürekli kadrodan dem vurulsa da o ben iyi bir kadromuzun olduğunu düşünüyorum. Fakat ülkeyi ve takımı sahiplenen bir teknik adam yok başta ne yazık ki. Sürekli Olumsuz konuşarak insanları ümitsizliğe sürükleyen ve milli takımdan soğutan bir teknik direktör lucescu.
    Mesela forvet rotasyonumuz cenk tosun enes ünal' dan oluşuyor. Gayet kaliteli bir rotasyon. Merkez orta saha defansif orta saha oyun kurucu mevkilerinde bir sürü oyuncu sayıyoruz. Çağlar ve Serdar stoper hattı ise gayet elit bir defans hattı. Anadoluda da yerli stoper olarak iyi performanslar gösteren oyuncular var. Kaan ise iyi bir sağ bek. Caner iyiyse bu ülkenin birinci sol bekidir ve mutlaka oynamalidir. Cengiz under harici sağlam bir kanat oyuncumuz yok gibi görünebilir ama bunu da Emre Akbaba'yi kanada çekerek çözebiliriz. Tek sorununuz sorunu çözmek yerine sorun yaratan bir teknik direktöre sahip olmamız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de iyi ve genç bir kadromuz var. Geleceğimizi iyi görsem de büyük bir teknik direktör sorunu var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir