15 Eylül 2018 Cumartesi

Badou Ndiaye gol de atacak, asistleri de böyle gelecek


Fatih Hoca göreve geldiğinde 2 isim beklentimi daha da yükseltmiştim. Badou Ndiaye ve Garry Rodrigues'in aşama kaydedeceğinden emindim. Garry Rodrigues'i izledik, bambaşka bir seviyeye geldi. Takım içinde mücadele unsuruydu, Fatih Hoca sonrasında ise neredeyse yıldız kanat oldu. Emin olun ki Badou Ndiaye'nin gelişimi de farklı olmayacaktı.

Stoke City'e önemli rakama gitti (takımda kalsa yaz dönemi daha da büyük rakama giderdi), öyle ya da böyle bir süreç gelişti. Tudor'un Badou Ndiaye'yi kısıtladığını düşünüyordum. 10 liralık malzemeden 4 liralık katkı demem bundan. Bu adam tempo unsuru, savunma aksiyonu için büyük bir enerji ama farklılığı dripling özelliğiyle. Tudor ise orta sahaya çaktı ve hareket alanı vermedi.

Badou Ndiaye'nin iplerini salmak zorundasınız. Bu adam hücumu mümkün olduğunca zorlamalı. Sırtı dönük topla dönüşü ve dripling yapması rakibin bütün dengesini altüst ediyor. Temposuna girmiyorum bile. Tempo konusu da geçen sezon yaşadığımız en büyük sorundu. Şimdi orta saha büyük bir enerji kazanmış oldu ve etrafındaki herkesi iyi gösterecek.

Donk'u beğendim, nedeni Badou Ndiaye'ydi. Yarın Fernando işin içine girecek ve kalite daha da yükselecek. Bunun da nedeni Badou Ndiaye olacak. Keşke bu tarzda bir isim daha bulsak ve kenara atabilsek. Badou Ndiaye olmadığında da yaşanacak sorun aynı oranda büyük olur. Bu tarzda 2. bir ismimiz yok çünkü. Şu takımın olmazsa olmaz 3 isminden biri diyeyim.

Sadece bunlar da değil. Ateşi, heyecanı da fark ettiriyor. Onunla daha coşkuluyuz. Fatih Hoca'nın da çok sevdiği bir tarz. Gelecek haftalarda daha da üzerine koyacaktır ve bu işten Stoke City kazanır. Olası bir Badou Ndiaye satışından çok daha büyük rakamlar kazanmaları olası. Galatasaray'a kiralık olarak göndermeleri yaptıkları en iyi işlerden biri.

İpini salacaksın, bu kadar basit konu. Badou Ndiaye gol de atacak, asistleri de böyle gelecek. Garry Rodrigues'e attırdığı gol imzasıydı. Tudor dönemi bunu göremezdik, çünkü oraya gitmesi yasaktı. Fatih Hoca döneminde ise bu pasları daha çok deneyecek, bol bol şut atacak, rakip ceza sahasının içine de girecek..

6 yorum:

  1. Belhanda dönerse daha da faydalı olur Ndiaye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Yaratıcılık yükünü üzerinden atar.

      Sil
  2. Matuidi, Marchisio, Vidal... Bu adamlardan hicbir eksiği yok N'diaye'nin...

    YanıtlaSil
  3. Ndiaye'nin top kontrolü vasat. Bu tip seyler düzelmez. Ama yapabileceği bir sey var daha sakin telaşsız oynamak. Bu is Terim'e düşüyor. N'diaye kendini ispatlamak mecburiyetinde degil artik Osmanlidan da biliyoruz tarzini yeteneklerini. Batista gibi oynamasına gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekniği de çok aşırı iyi değil ama o dediklerin olsa bugün 50 milyon'dan açılan piyasası olurdu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir