1 Eylül 2018 Cumartesi

Bu yönetim Fatih Hoca'nın gölgesinde daha ne kadar saklanabilir bilmiyorum


Gomis'in ayrılık durumu yeni bir durum değildi. Sezon bittiği günden bu yana konuşuyorduk. B planı üretmeniz yaz aylarının ilk gününden belliydi. Onu da geçtim, Gomis'in varlığında dahi santrafor aranıyordu. Ocak ayında Okaka'yı zorladık, yaz aylarında daha iyi alternatiflere girmek zorundayız. O dönem hamle yapsak bugün bambaşka şeyler konuşuyorduk.

Gomis'le yolların ayrılmasını sorgulamıyorum. Beklenen gelişmeydi ki gittiği gün "bağın koptuğunu" yazdım. Gitmeyecekti bu iş, ayrılık doğal. İyi kötü 6 milyon avro'luk bir bonservis geliri de elde edildi ve 2 milyon avro civarında hareket etme imkanı doğdu. Sizin de yapmanız gereken bir zahmet o pozisyona transfer yapmaktır.

Alanyaspor maçının ardından vurguladınız. Kesinlikle yabancı santrafor alınacak, hatta 2 isim bile olabilir dendi. Fatih Hoca'yı konuşmuyorum bile, aylardır bu isteğini dile getiriyor. İhtiyacı var, bundan daha açık ne olabilir. Neden hocanın işini kolaylaştırmak yerine daha zorlu meydan okumalar yaratıyoruz.

Şampiyonlar Ligi'nde müthiş bir kura çekmişiz, kötü transferler de yapmamışız ama santrafor hamlesi yapmamakla bir çuval inciri berbat etmek üzereyiz. Fatih Hoca'dan çapkadan tavşan, hatta fil çıkarmasını bekleyeceğiz. Yapar mı yapar, ayrı konu. Zaten yaparsa da yine o yapacaktır. Bu yönetim Fatih Hoca'nın gölgesinde daha ne kadar saklanabilir bilmiyorum.

Şu tablo benim için hayal kırıklığı. Bu noktadan itibaren başarı Fatih Hoca'nın, başarısızlık ise yönetimindir. Tablodan Fatih Hoca'yı çıkarın ve yönetimi bir de öyle değerlendirin. Fatih Hoca'nın varlığı sayesinde durumu idare ettiklerini düşünüyorum. Şu tablo skandaldır ve başta ben olmak üzere çoğumuz beklemiyordu. Yazanlar vardı elbette, onların da hakkını yemişim. Adamlar haklı.

Trabzonspor maçıyla birlikte futbola odaklanmaya devam edeceğiz tabii. Başarı için inancım tam, Fatih Hoca'nın varlığı beni rahatlatıyor. İşi zor, bu yepyeni bir orta saha. Geçen sezonun devre arasında yazdıklarımın çok daha üzerine çıkacak bir seviye. Santraforun yok, önünde Şampiyonlar Ligi ve beklenti var. 

37 yorum:

  1. oyuncu satamamak da başarısızlık, Garry özellikle.
    hoca stoperden vazgeçti en azından 2 forvet alın dedi o da olmadı
    ndiaye bedavaya geliyordu 1 hafta geciktirdiler 1 milyon ödeyeceğiz

    maicon satılsa heralde stoper de alamayacaklardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satamamak başarısızlık, alamamak başarısızlık.

      Sil
  2. son defa keyifle Ndiayeyi izleyelim dedik onu da kursağmızda bıarktılar

    YanıtlaSil
  3. Aklım almıyor. Çıldıracak gibi oluyorum. Kafayı yiyorum. Gözlerim doluyor resmen. Bu kadar kötü yönetilmeyi haketmiyoruz. Ne desem boş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelen de böyle, giden böyle, gelecek böyle. Üzücü..

      Sil
  4. Terim'i de ayirmiyorum standart bi td degil ki eleman hic degil baglantilari vs nasil guveniyorsa nasil cenk ergunu gonderiyorsa adam bulmayi da bilecek maddi olanaklar belli. Akhisar borcsuz akhisar Vaz Te yi getirdi Niasse'yi buldu Seleznovy u karabukten aldi yani yeei geldi yasli epl yildizi buldu yeri geldi genc yetenek buldu yeri geldi lig icinden yabanci golcu aldi.

    Butce bahane degil yani. Gormek bulmak ikna etmek beceri biz de bu yok. Carole u 750bin euro gibi komik ucrete satmak mi başarı? Gomisi gol kralini Tosic fiyatina satmak mi?

    Emre Akbaba Omer Bayram Muğdat Galatasaraylı çocuklar belki Turgay Kiran'dan Can Topsakal'dan daha fazla Galatasarayli.

    Galatasaray cok mu ahim sahim top oynuyor seviye cok mu yuksek de oyuncu bulamiyorsun avanak miyiz? Scout ne yapiyor??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout dedin de. Emre Utkucan ve ekibi gerçekten beni de hayal kırıklığına uğrattı bu sezon. Sanki Dembele ve Delaney'i bulan onlar değil. Hiç mi eli yüzü düzgün iki santrafor bulamazlar. Ben bile u20 turnuvalarında iyi gördüğüm Afrika ve Güney Amerika'dan isimler buldum. Patson Daka gibi, İbrahima Niane gibi, Adalberto Penaranda gibi. Ajax, Porto yapıyor biz de bir kez deneyelim ne zarar çıkar. Borç batağına mı gireriz?

      Sil
    2. Hoca ne yapsın, bağlantı nereye kadar. Para sonuçta yönetimden çıkacak, onlar hamleyi yapacak.

      Sil
    3. Aynisini diger baslikta yazdim hocam Cenk Ergün'ü gönderiyorsan orayi Türkce'yi bile zor konusan Albayrakla dolduramazsin, oraya kurumsal yapiyi kaldiracak birkac dil bilen transfer görüsmeyi, finansi bilen adam getireceksin ve aynen dedigin gibi mali yapi sorun degil, CL var markasin zaten nasil bulamazsin.Ayrica Bursa Doumbia'yi aliyordu onu birakti baskasini aldi hepsi de kaliteli son 1 hafta icinde konusuldu sen Galatasaraysin Bursa kadar imkanin yok mu derler adama, Schalke'yi Eren ile mi yenicez imkansiz, bu yönetimin kredisi bitti.

      Sil
  5. CL kurasinda D grubunu gören Baskan ve 2.Baskan neden siritiyorlardi? Çünkü kafalarinda bir planlari yoktu,para da yoktu, Terim gibi bir tecrube vardi nasilsa rezil olmadan devam ederiz diye düşunduler.Farkinda degiller ama tepelerinde artik bir kilic sallanmaya basladi.Taraftar bu saatten sonra Terimin yanindadir sadece.Nerede,ne zaman, nasil konusulacagini ogrenecekler kilic tepelerine indigi zaman..En komigi de ekrana cikip gercekleri hatirlatan taraftara ya bi birakmadiniz agiz tadiyla sevinemedik diye cikismalariydi.Rezil olacaksiniz rezil farkinda degilsiniz.Ne dedik, zincir en zayif halkasi kadar gucludur.Düzgun stoper ve santrafor yok.Neresini konuşsak elimizde kalacak.4-6-0 temeline dayanan kurgularin care olmasini bekleyecegiz.Bu caresizligi yaratanlar tez zamanda kepaze olur umarım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep diyorum. Bu yönetim hocanın gölgesi altında saklanıyor.

      Sil
  6. Herkesin tabloya nereden baktığına bağlı. Tabloya önceki yönetimin yaptığı işlerden bakarsak; yapılan kötü işler neticesinde FFP sorunu göze çarpıyor. Şu anki Fenerbahçe gibi akıllıca küçülmek yerine -ki şu anki Fenerbahçe'nin küçüldüğünü hiç düşünmüyorum- daha büyük maaşlarla daha büyük bonservislerle üstelik ileride getirisi şüpheli olan 30 yaş civarı oyuncular satın alarak daha büyük borçlar altına girdik. Bu da şimdiki yönetimin elini kolunu bağladı ve tablonun oluşmasında büyük rol oynadı.

    Tabloya şu anki yönetimin vasfı noktasından bakarsak. Transfer becerilerini her platformda çok ağır eleştirdim. 2 hafta kala alacağız satacağız açıklamaları yapılmamalı. Bu bağlamda transfer bitiriciliği ve pazarlama konusunda sınıfta kaldılar. Bitiricilik konusunda en gerekli mevkilerimiz olan stoper ve santrafora transfer yapılamadı. Stoper yaz boyunca herkesin düşüncesindeydi ve bir ihtiyaçtı. Santrafor ise özellikle Gomis sonrası büyük ihtiyaçtı ki Fatih Hoca burası için stoperden bile vazgeçti. Ama ikisi de olmadı.

    Pazarlama konusunda ise kanat bolluğu olduğu şu günlerde Feghouli gibi piyasası olan bir oyuncuyu satamadılar. Gomis'i ise güç bela sattılar. Feghouli ve Gomis'ten sonra Belhanda da satılmalıydı ama oraya daha gelemedik bile. 2 ay önce bu 3 oyuncu satılır en az 20 milyon € gelir elde ederiz gereken transferleri rahat rahat yaparız üstüne maaşta da rahatlama olur diyordum. Ama olay hiç öyle olmadı. Sonuç olarak pazarlama ve bitiricilikteki vasat yönetim tablonun şu anki halini almasında büyük rolü olan diğer bir etmen.

    Bu tablo nasıl düzelir? Bir Comolli bularak. Futbol piyasasını iyi bilen, futbolu iyi bilen, alışta, satışta herşeyde tam yetkili bir futbol bilginiyle. Bana göre de o isim Haldun abi yani Haldun Üstünel. Kapalıda az maç izlemedik kendisiyle. Futbolu ve piyasasını çok iyi bilen yetkin biri. Bir transfer bitecekse mutlaka bitirir. Bir oyuncu satılacaksa da mutlaka satar. Fatih Terim'in kafasındaki model yani dinamik, hızlı, mücadeleci oyunculardan kurulu model oluşuncaya kadar varını yoğunu ortaya koyar. Çünkü zamanında İngiltere'de Galatasaray için neler çektiğini sadece yakınları bilir. Umarım ilerleyen zamanlarda tekrar kendisine yönetimde yer alması için teklif yapılır. Anlaşılan o ki onun gibi birine çok ihtiyaç var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sportif direktörlük bir konu olduğuna inanmıyorum. İpler tam anlamıyla hocanın elinde değil. Comolli diyoruz, bence başarılı bir tablosu yok ve bu tarz hareketlerin de ülkede tuttuğunu düşünmüyorum.

      Sil
    2. Peki bu tarz hareketler mi tutuyor, gol kralini gonderip, stoperini evrak yetismedigi icin moralini bozarak geri alip, ileriye Seleznovla dahi görüsüp kimseyi alamadan transferi kapatmak gibi mesela, cok profesyonelce gercekten.

      Sil
    3. Sportif direktörlük konular değil onlar. O iş bilmezliğin tanımı bambaşka. Comolli olağanüstü mü hamleler yaptı mesela. İş yönetimde bitiyor, onlar ne kadar imkan verirse hareket ediliyor. Cenk Ergün geçen sezon sınırsız harcadı, maliyetler ortada.

      Sil
    4. Comolli sadece bir örnek ben kurumsal olmamaktan, olamamaktan her seyin hocaya birakilip, Albayrak'in yaptigi hocamiz her an süpriz yapabilir zihniyetinden bahsediyorum. Dünyanin hicbir yerinde su seviyelerde az üstte yazdigim olaylar pespese tekerrür edemez, büyük skandaldir bunlar birisinin cikip buna bir düzen vermesi gerekiyor yedekte anlasmanin olup olmadigini bilebilecek kapasitede birisinin Gomis'in gidisine onay verebilmesi gerekiyor ve bu da Fatih Hoca degil kesinlikle.

      Sil
    5. Dediğin doğru, keşke yapı senin dediğin gibi oluşsa. Olmuyor ama, Türkiye'de tutmuyor. O işi Fatih Hoca İngilteredeki gibi yapar, emin ol.

      Sil
  7. İlk 2hafta kötü oyuna rağmen kayıpsız geçtik son maçta gövde gösterimiz ve transferlerin adaptasyonu, ndiayenin dönüşü, rüya gibi bir kura... 100000 kişilik stadı dolduracak muhteşem bir sinerji yakalamışız rakipler bu dalganın altında kalmış alabora olmak üzere şu havayı bozuyosun rakipleri psikolojik olarak yarışa dahil ediyorsun böyle bir beceriksizliğin açıklaması yok!
    Cengiz ve yönetiminin tecrübesizliği liyakat sahibi olmamasına bahane değil devre arası transferden ders çıkarıp bu işte yetenekli bir sorumlu kişi ya da birimle devam etmesi gerekirdi. Yetersizliğinin farkında olmayacak kadar yetersiz olmak en büyük tehlike en azından bu dönemden ders almazlarsa ve derhal oyuncu alışverişinde görev dağılımını yeniden yapmazlarsa en sevdiğimiz yönetimin kredisi bu devre arası bitecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapamadığın bir hamle çuval inciri berbat edebiliyor işte..

      Sil
  8. Hocanın mutlaka planı vardı ama yönetimin bu planı devreye sokacak becerisi yokmuş demek.Yönetim çok iyi işler yaptı ama bu yapılmayan santrafor transferi yaptıkları bütün güzel işleri bir anda çöpe attı

    YanıtlaSil
  9. Olaya başka bir açıdan bakmak istiyorum. Muhabirler! X hazır bekliyor dünden razı diye birçok isim attılar ortaya. Yalan haber bu. Ama hiçbiri hesap vermeyecek. Misal stoke forveti diouf hazırdı anında gelecekti. Hani nerede?
    Bu medya adam olmaz. Çünkü hesap soran yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz onlar. Bir de duyumcular türedi, sosyal medyada beklenti yükselten.

      Sil
  10. Galatasaray zaten ne zaman iyi yönetildi ki ? Bir 2011-2014 arası şahlanma dönemi oldu o kadar. Kulüp yabancılara satılmadığı sürece bu böyle devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada dahi iyi yönetim içinde kötü tonla iş var. Bugüne enkaz doğuran.

      Sil
    2. Kesinlikle. Ünal Aysal, 2. döneminde Galatasaray'a büyük zarar vermiştir. Basketbolda biriken borçlar ve ödenmeyen maaşlar, Selçuk, Burak, Tarık gibi adamlara yapılan fahiş sözleşmeler, gereksiz bir sürü oyuncu transfer edilmesi gibi. Sanırım Galatasaray Lisesi'nde bu kulübü iyi yönetebilecek biri yok. Fatih Hoca hem teknik direktör hem de başkan olsa yeridir..

      Sil
  11. Bu saatten sonra Eren, Muğdat, onyekuru sinan gibi isimlere en çok da Eren' e güvenip yola devam edicez artık. Fatih Hoca'ya güvenip sonuna kadar destek olmak zorundayız. Hafta başı modeste ve Cahill Galatasaray'i üst seviyeye çıkarır derken Wagner love â kadar düştük son gün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Derdiyok yeni bir Donk hikayesi yazabilecek mi göreceğiz.

      Sil
    2. Yazamadi ve yazamayacak cok net belli oldu bu, Eren oynayacagina 4 6 0 oynamali bu takim.

      Sil
    3. Öyle de oynayacaktır..

      Sil
  12. Evet zor bir duruma düştük forvet alternatifi anlamında fakat enseyi bu kadar karartmak eldeki herkese de negatifi aşılamak olmuyor mu biraz da olan oldu önümüze bakacağız artık medyanın bayıldığı gs takımına sürekli olumsuz kucuk dusurucu haberleri kovaladigi ortama elimizle malzeme taşımayalim sabredelim iyi düşünelim iyiyi olduralim Eren ve çabası biraz destek görürse işin rengi değişebilir kısaca biraz içimizden sallayalım yönetime bence bu durumu haklı çıkarmıyorum önemli olan takım ve inancımiz saygılarımla selamlıyorum tüm üzülen kardeşlerimi hak da veriyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk etapta bir olumsuzluk olacak. Sonrasında elimizdekilerle neler olur diye düşüneceğiz.

      Sil
  13. Sıradan bir portekiz takımı jackson martinezi kiralıyor biz onu da yapamiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarz hamle yaparsın. Jackson Martinez'in 2 yıldır topa değdiği yok.

      Sil
  14. Yazdıklarına ekleyecek yeni söz kalmadı. Adım adım kaçınılmaz son olan satılmaya gidiyor kulüp. Bundan daha iyi olacağı görüşündeyim. Bu liseci yapı bir virüs gibi kulübü yiyip bitirdi. Transferin son bir haftasına açık ara lig şampiyonuyduk. Psikolojik üstünlüğümüz vardı. Yönetim eşitliği sağladı. İzleyip sonucu göreceğiz. Senin de yazdığın gibi şampiyon olursak Terim'in sayesinde olacak ama cakası Cengiz ve diğer işe yaramazlara kalacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş hocaya bakıyor da gerçekten zor. Allah yardımcısı olsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir