15 Eylül 2018 Cumartesi

Eminim ki Lokomotiv Moskova karşısında da Ozan Kabak'ı izleyeceğiz


Fatih Terim imzası işte. İnandığı genci mutlaka kazanır. Oynanan rakip ya da şartlar ne olursa olsun, formayı vermek gerekirse çekinmez. İlk zamanlarında da bunun örneği var, yakın döneme bakınca da. Kayserispor deplasmanında Gökhan Zan sakat, Servet Çetin cezalı derken Semih Kaya'yı izledik ve hoca döneminde o formayı bir daha bırakmadı mesela. O maçın akabinde Fenerbahçe derbisi vardı, Semih Kaya yine sahadaydı.

Önemli olan da ısrar etmek. Hatalar da olacak elbet, oyunun genetiği hatalar üzerine. Israr edeceksin, Maicon'la hata yapacağıma Ozan Kabak'la yaparım diyebilmek mesele. Kasımpaşa karşısında Donk da stopere geçebilirdi ya da Ahmet Çalık'la devam edebilirdik. Hoca formayı Ozan Kabak'a verdi ve yeni bir kariyer başlangıcını izlemiş olduk. Bugün Maicon da dönebilir ama eminim ki Lokomotiv Moskova karşısında da Ozan Kabak'ı izleyeceğiz.

Kasımpaşa önemli bir rakip ve Trezeguet / Diagne de ligin kıymetli hücumcularından. Trezeguet'i açık alanda tutmak zor ki Sinan Gümüş / Linnes kanadında da özellikle ilk yarıda o alanı buldu. Bizim en büyük sorunlarımızdan biri Mariano / Maicon hattında açık alanda yakalanmaktı. Ozan Kabak bugün orayı müthiş süpürdü ve Trezeguet'e pek bir imkan vermedi. 

Diagne de gücü, bitiriciliği ve teknik özelliğiyle ön plana çıkıyor. Onun karşısında fizik olarak ayakta kalabilmek çok zor. Ozan Kabak bunu da başardı ve hiç sırıtmadı. Penaltı pozisyonunda da hiç hatası yok, o pozisyona nasıl penaltı çalındığının yorumunu size bırakıyorum. İlk maçı ama yılların tecrübesi gibi. 

Fatih Hoca da söyledi. Yeteneği ve özellikle karakteriyle ön plana çıkacak bir isim. Sürati ve tekniği konusunda da gelişime açık. Zaten çok hızlı bir isim sayılmazdı ama fizik olarak güçlenince hızından biraz kaybetti, bu da doğal. Teknik özelliği de var ayrıca, geriden iyi oyun kurabilen, duran top kullanan, sürpriz çıkışları sonrasında şut atabilen bir stoper. Onu farklı kılacak özelliklere sahip. Bundan sonra tek işi çalışmak ve bu formayı bırakmamak..

16 yorum:

  1. Ozanı farklı kılan özelliği ayağının iyi olması, tabi ilk maçlar o riskleri almaması normal. Lokomotif maçında da bence Donk Serdar oynar ama hocaya belli olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha başka özellikleri de var. Topla çıkar, şut zorlar, ceza sahasının orada iyi bitiricidir.

      Sil
  2. Dün akşam maç öncesinden itibaren resmen gurur sevinç hüzün doluyum :) 28 yaşındayım ozan'ı sanki oğlum gibi hissediyorum . İçimden sanki olum bu işleri başarmış gibi geliyor . Allah yolunu bahtını açık etsin . 4 sene sonra dönüp bu yoruma bakalım mutluluktan ağlayalım

    YanıtlaSil
  3. Bu arada ben seyreyle maziye dalıp geçmişe gitmeye çalışan arkadaş :) Blog arşivi diye bi sekme varmış bunu dün ben dedikten sonra mı koydun yoksa vardıydı ben mi görmedim ? eğer benim için koyduysan teşekkür ederim dostum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog arşivi yıllardır var :) Ama biraz daha üst kısma çekebilirim tabii.

      Sil
  4. Milli takım aradı boyunca yapılan yabancı kontenjanı haberlerine de en güzel cevabı vermiş oldu Fatih Hoca... Kulüplerin eğer cesur olup yerli gençlere şans vermeleri halinde 14 yabancı kuralı gençlerin önünde asla engel olarak durmuyor. Yeter ki onlar çalışıp kendilerini geliştirsinler

    YanıtlaSil
  5. Gençlere yönelik olan yazılarını hevesle okuyorum. Bu yazını da aynı şekilde. Ozan Kabak'ı mutlaka Moskova karşısında izleyeceğimizi düşünüyorum. Zamanında Bülent Korkmaz da böyle çıkmıştı. Avrupa maçlarında oynayarak. Ozan böyle böyle büyük tecrübeler kazanarak yeteneğini ispatlayacaktır.

    "Maicon ile hata yapacağımıza Ozan ile yapalım." müthiş bir cümle. Tielemans 17 yaşındayken bize karşı orta sahayı yönetiyordu. Bugün geldiği yeri görüyoruz. Bizim de böyle hamleler yapmamız gerekir. Sadece Ozan için değil Feghouli ile hata yapacağımıza Yunus ile yapalım da olmalı. Bu sene Yunus ile Ozan'ı takıma adapte etsek hem jenerasyonun altın oyuncularını takıma kazandırır hem de bu mevkilerdeki maaş yükünden kurtulmuş oluruz. Dahası Milli Takım'a katkımız olur hem sağ kanat hem de Çağlar'ın yanına stoper kazandırarak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır gençlerin üzerinde duruyorum. Bu jenerasyonların oynayacak duruma gelmesinin ardından 2 yıldır daha da sık yazıyorum. Devam edeceğim buna.

      Sil
  6. Maşallah diyelim sakinliği ve karar verdiği hamle posiyonlari etkileyiciydi üzerine koyarak devam etsin inşallah penaltı yı bize birakmissin hakkıni verelim o vakit deplasmanda bize asla Çalınmaz çalınirsa da tüm sezonu lekeleyici cümleler duyarız ama bakıyorum gazetelerde doğru karar diyen bazı hakem artiklari var ne diyelim iki yüzlülüğün bu kadarına pes eminim hatalı karar derlerdi biz alsak öyle penaltı bu arada iki maçtır akbaba ya yapılan suikast girişimleri de çok manidar kartsız kalan hemde ki eminim ikisi de kırmızı kart denilebilir pozisyonlar samiyende böyle fahiş hatalarla nasılsa rahatsız edilmiyor Mhk ama kadıköyde bunlar yaşandığında bir sonraki maça çıkan rakip dayak yiyebiliyor Fenerbahçe karşısında. Özdeş bey in de gerginlik yaratarak cümlesini özellikle akbaba posiyonunu tekrar izleyerek çok talihsiz buldum penaltı posiyonu için de doğru karar dedi ve hanesine ciddi eksi yazdırdı demek ki bahsettiği kaldiramadiklari tansiyon oyuncularından çok kendisinde mevcut ben öyle anladım 4 sonrası açıklamalarından.

    Feguli ve akbabanin sahada olacağı hücum aklını merak ediyorum ıns şaşırtır bizleri döner takıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penaltı konusunu yazdım aslında. Olmayan bir karar, alakasız yani. Ozan Kabak hiç moral bozmasın.

      Sil
  7. Demekki neymiş genç futbolcu oynatılıyormuş.Yeter ki korkak davranmayın.Çıkıp iki mikrofona yabancı sınırı gelsin diye ağlayanlar sahaya neredeyse full yabancıyla çıkarken Fatih hoca çekinmeden Ozan'ı böylesi bi maçta onbir başlatıyor.Arada baya fark var işte.Türk futboluna bir daha Fatih Terim gibi biri gelmeyecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatılır neden oynatılmasın. Fatih Hoca da bunu kariyeri boyunca göstermiştir.

      Sil
  8. Bence varsayılan stoper ikilisi Ozan-Serdar olmalı, ikisinden birinin yokluğunda da Donk oynasın. Maicon ve Ahmet'ten bir yol olmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir