16 Eylül 2018 Pazar

Fatih Hoca da ilk etapta Eren Derdiyok'da ısrarcı


Eren Derdiyok'un önemli bir cv'si var. Basel, Leverkusen ve Hoffenheim gibi takımlarda forma giydi. İsviçre Milli Takım'ında da 60 kez boy gösterdi. Kasımpaşa performansını da yabana atamam. 1 yıl gibi uzun bir sakatlığın ardından dönüşü muhteşemdi ve o performans neticesinde Galatasaray'a transferi gerçekleşti.

Kasımpaşa'nın neredeyse her dönem iyi transferleri var ve o futbolcuları parlatmayı iyi biliyorlar. Donk da bu isimlerden biriydi, Eren Derdiyok'da. Galatasaray'a transferiyle umutlanmıştım ama geçen 2.5 yılda hayal kırıklığı bir performans izliyoruz. Yine de o forma bir şekilde döndü dolaştı ve kendisini buldu. 

Fatih Hoca da ilk etapta Eren Derdiyok'da ısrarcı. Biz her ne kadar 4-6-0 ya da Onyekuru forvete geçebilir gibi yorumlarda bulunsak da Eren Derdiyok'la bir süre daha devam edilecek gibi. Bu bir mesaj da olabilir ya da hocanın bir bildiği var diyeceğiz. Eren Derdiyok bir hedef adam, onu kullanmanın yolu yerden değil, havadan beslemek. Bu da Galatasaray'ın düzenine uyan bir durum değil.

Eren Derdiyok bugün Beşiktaş forması giyse belki daha iyisini yapar. Orada ısrarlı bir kenar ortası arayışı var ve Eren Derdiyok gibi bir isim özellik itibariyle oraya daha çok uyar. Galatasaray ise hızlı, tempolu ve dikine oynamaya çalışıyor. İş bazı noktalarda koş koş oyuna dahi dönüyor ve böyle bir düzende Eren Derdiyok'u kullanmak zor.

Eren Derdiyok'un tutunabilmesinin tek yolu ön alandaki mücadelesi olacak. Geçmiş maçlara nazaran Kasımpaşa karşısında daha çok beğendim. Yetmez tabii, Galatasaray'ın forveti çok daha fazlasını vermeli ama elimizdeki malzeme bu. Haliyle de Eren Derdiyok ne verebilir, günü nasıl kurtarırız diye düşünüyorum.

Ön alanda baskı ve mücadele unsuru olacak. Duvar özelliğini de konuşturması önemli, Galatasaray'ın gol yükü ağırlıklı olarak forvetin arkasında oynayan isimlerde. Garry Rodrigues, Onyekuru ve Emre Akbaba gibi futbolcular gole çok yakın. Eren Derdiyok'un bu isimler için duvar olması ve onları beslemesi gerekiyor.

6 maçta 4 golle başladı. Aslında kötü bir performans değil gibi duruyor ama izlediğimiz maçlara bakınca aradığımızı bulamıyoruz. Yeterince güçlü değil, tam anlamıyla baskı da uygulayamıyor ve top tutabilmek sorun. Kasımpaşa maçının ilk yarısında Eren Derdiyok'a birçok kez uzun oynamak zorunda kaldık. Neyse ki orada hava hakimiyeti yarattı ama takımın bu sefer de boyu çok uzadı.

Kasımpaşa'daki Eren Derdiyok stoperler üzerinden bir anlamda voleybol oynardı ve rakip ceza sahası içinde büyük bir etkisi vardı. O gücünü tekrar yakalayabilirse iyi bir alternatif olacak. Hoca belli ki ısrar etmeye devam edecek, umarım iyi cevap verir. Eren Derdiyok'u kenara aldığımız an oyun tarzı da değişmek durumunda. Belki de ısrar bu yüzdendir..

6 yorum:

  1. havadan da süpüremiyor ki,top tutma zaten yok,top indirme yok, dediğin gibi gücünü tamamen kaybetmiş üflesen düşecek kıvama gelmiş eren,ee bunları yapamayan eren neden oynuyor, kenar orta geldi kasımpaşa maçında ama atamadı, bu adam saha da ne yapıyor anlamış değilim,hoca yarın öbür gün mecbur dönecek onyekuru-garry-emre-feghoulili düzene,bu erene sabretmek niye onu da anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa karşısında yine eski maçlara göre iyiydi.

      Sil
  2. emre-onyekuru-garry-sinan-feghouli hatta muğdat herkes skorer GS de, eren duvar olamıyor o zaman neden oynuyor ne anlamı var oynamasının

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca mesaj mı veriyor bilmiyorum. Orada ısrarla hedef santrafor kullanıyor.

      Sil
  3. Linnes ikinci yarıda güzel bi orta yaptı ve Eren biraz iyi vursa gol oluyordu bomboştu çünkü ama kötü vurdu auta gitti top.Bunu da maçlarda denemiyoruz acaba Eren'in oynayacağı maçlarda özellikle Mariano ve Nagatomo'dan kanat ortaları istense ne olur?Çünkü Eren oyunda olduğu sürece ondan verim almak için onu ceza sahası dışına pek çıkarmayıp kenar ortalarıyla beslememiz gerekiyor çünkü Eren ceza sahası dışına çıktığı zaman iyice kayboluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten o kanat ortalarını yapıyor bu futbolcular. Maalesef Eren Derdiyok gol anında orada değil. Biz daha çok çizgiye inmeyi deniyoruz ya da içeri kat etmeyi. Kanat ve bek profilimiz buna çok uygun. Sürekli orta iyi bir plan değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir