26 Eylül 2018 Çarşamba

Fernando'nun bu görüntüsüyle deplasmanlar handikap olmaya devam eder


Müthiş bir kalite ve bana sorarsanız kendi pozisyonunda ülkenin en iyisi. Tecrübesi, lider özelliği, soğukkanlılığı ve sertliğiyle geçtiğimiz sezonun en iyi isimlerinden. Galatasaray'ın sigortası, hatta olmazsa olmazı desek dahi yeri. Sıkıntı ise geçen sezon yaşadığı sakatlık. Daha önemlisi geçen sezon yaşadığı sakatlığın ardından bir türlü geri dönememesi.

Geçtiğimiz sezonun 2. yarısında gösterdiği performansı çoğu noktada mazur görebiliriz. Önemli bir sakatlıktan dönmesi ve zorunluluktan 8 numara gibi oynamaya çalışması onu zorlamıştı. Yine de iyi kötü o görevin altından kalkmış ve geri dönüşü kazanılan şampiyonlukta önemli olmuştu.

En zirve halinde ne yapabileceğini iyi biliyoruz. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında da bunu izlemiştik. En önemli kozumuz Fernando / Badou Ndiaye derken birinin sakatlığı, birinin takımdan ayrılışı derken büyük bir handikap yaşamıştık. Fernando savunmanın, Badou ise temponun sigortası. Badou Ndiaye'nin geri dönüşü ve bu ikilinin tekrar bir araya gelmesi beni heyecanlandırıyordu.

Sıkıntı Fernando'nun kötü görüntüsü. Sakatlığının üzerinden çok zaman geçti ve hazırlık kampı da yaşadı ama görüntüsü çok ürkek değil mi. Fazla risk almıyor, mücadelelerde eskisi kadar güçlü kalamıyor ve oyundan çabuk düşer oldu. Sorumluluk almamasına, liderlik göstermemesine girmiyorum bile. Ondan beklenti çok daha büyük ama pasif hareket ediyor.

Melo kıyası yapmam, bambaşka iki tarz. Melo'nun hücum tarafı çok daha güçlüydü. Pas, teknik ya da topla çıkışları noktasında bambaşka bir isim. Fernando ise daha soğukkanlı, işin savunma kısmında güçlü kalmasını beklediğimiz bir isim. Müthiş bir pasör diyemem ama çok kötü bir ayağı da yok. En azından savunmadan top çıkarma noktasında beklentimiz var.

Donk / Fernando orta sahasında hücum tarafı fazla kısır kalıyordu. Badou Ndiaye'yle birlikte tempo kazandık, Belhanda / Emre Akbaba'yla da pas tarafını çözeriz diye düşünürken Fernando'nun düşüşü tüm düzeni çökertti. Bu durumun daha fazla konuşulması gerekiyor ama Fernando kredi sahibi. Oysa bugünün en önemli meselelerinden biri bu.

Bazı futbolcuları parayla satın alamazsınız, Fernando da bunlardan biri. Ama bu görüntüsüyle de deplasmanlar handikap olmaya devam eder. Bir an önce toparlamalı ve takım da onunla birlikte ayağa kalkmalı. Geçen sezonun saha içerisindeki liderini arıyoruz. Brezilyalılardan kaynaklı gelen bir sıkıntı mı var bilmiyorum. Mariano ve Maicon için de görüntü hiç iç açıcı değil..

10 yorum:

  1. donk formayı alır yakında çünkü orta saha da çok yumuşak kalıyor ikili mücadelelere hiç girmiyor artık,açıkçası sezon sonu fatih hoca medel gibi pırpır bir dos istiyebilir çünkü onun tarzı biliyorsun ki, suat kaya misali okan buruk misali bir dos ister bence hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok korkak ve sorumluluktan uzak hareket ediyor Fernando.

      Sil
  2. aslında sakatlanmadan önce de özellikle büyük maçlarda fernando yine aynı görüntüyü veriyordu açıkçası bilemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando tam bir sigorta. Savunma ve sertlik olarak bunu verir ama şu an bunu da kaybetmiş durumda.

      Sil
  3. Sene sonu iyi paraya araplara satabilirsek ucuza imbula alinabilir çaptan dustu baya imbula.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Imbula gelse dahi Fernando yerine değil Badou yerine olur.

      Sil
  4. fernando'yu hepimizin beğendiği dönemde bile sürekli stoperlerin içine giriyordu. siniyordu. artık tamamen overrated biri olduğunu düşünüyorum.
    aklı olan porto galibiyetine ev araba bassın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperlerin içine girmek durumunda bırakılıyordu, geriden oyun kuramıyoruz davasına.

      Sil
  5. Takımda çok Brezilyalı bulundurmak bazen sıkıntı yaratsa dahi bence bu üç isim gayet karakterli futbolcular yani o yönden sorun olmaz diye düşünüyorum ama Fernando formayı kaptırdı bence.Hoca bazı futbolculara verdiğimiz şansı azaltacağız demişti ve burda bahsettiği isimlerin Sinan ve Fernando olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lucescu Shakhtar'da 10 - 12 Brezilyalıyla oynadı yıllarca. Bence burada konu karakterde yatıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir