14 Eylül 2018 Cuma

Galatasaray 4-1 Kasımpaşa, yeni bir Fatih Terim imzası


Ozan Kabak be kardeşim. Karşısında sınav verdiği isimler de Trezeguet ve Diagne gibi hücumcular. Bu futbolcuların da maç boyu istedikleri açık alanları bulduklarını söyleyelim. Özellikle ilk yarıda Linnes / Sinan Gümüş kanadında Trezeguet'in büyük boş alanlar bulduğunu gördük. Her seferinde o kademede Ozan Kabak vardı. Diagne de çok güçlü bir fizik, Ozan Kabak onun da karşısında ayakta kaldı.

Galatasaray'ın sorunu 0-0'ı oynamak. Organize olmak, orada kalabilmek büyük sorun. Burada forvet büyük etmen. Ayrıca kanatlarımız da daha çok açık alanda iş bitirebilecek isimler. Etkili olmaları için ya açık alan bulacaklar, ya da duvar olabilecek bir forvet gerekecek. Biz ise ilk yarı boyunca Eren Derdiyok'a attığımız uzun toplar dışında koş koş oyunu oynamaya çalıştık. 

Alanyaspor maçı da böyleydi. 1-0'ı bulduktan sonra o coşkuyla farkı bulmak kolay oluyor. Rakip biraz daha risk aldığında açılan o alanı iyi değerlendiriyoruz. Garry Rodrigues geçen sezonunu hatırlayınca farka koştuk. Şu son tercihler biraz daha doğru oynansa fark daha da büyür. 3'e 1, 4'e 1 gibi pozisyonlarda verilen kararların hepsi hatalı. 

Badou Ndiaye efekti mühim. Süpürücülüğü bir yana, dripling özelliğiyle hücumu zorladığında delici bir takım oluyoruz. Garry Rodrigues'e yaptığı asist tam olarak onun imzasıydı. Etrafını da büyütüyor, ben Donk'un da böylelikle iyi bir maç çıkardığını düşünüyorum. Yarın işin içine Fernando girdiğinde yapı çok daha sağlamlaşacak. 

0-0'ı oynamayı çözmeliyiz. İç sahada taraftarın da etkisiyle rekor kırmamız olası ama deplasmanlar zor bir hal alabilir. Tabii bugün Emre Akbaba'nın da gününde olmadığını eklemek lazım. İlk yarıda organizasyonu tek başına onun üzerine yıktığımızda çok zorlandı. 2. yarıda da açık alanda biraz daha isabetli oynamasını beklerdim. Gerçi yönlendirici olmaktan öte iyi bir bitirici. Organizasyonu paylaşması adına Feghouli'yi beklesem de hoca onu ısındırmadı bile.

Topla oynamak mesele değil, iş organizasyonda bitiyor. Yeni hücum setleri gelişmeli, koş koş oynayarak herkesi yenemeyiz. Trabzonspor deplasmanı buna örnek, şok etkisinden çıkamadık bile. Ankaragücü karşısında ise kalite konuştu. Alanyaspor maçının ilk yarısı da zorluydu, Kasımpaşa karşısında da buna benzer bir maç oldu. Geçen sezona göre bambaşka bir oyun oynanacak.

Eren Derdiyok biraz daha çalışkandı, çok kötü bulmadım ama yetmiyor. Diagne'yi izledik, hem iyi bir bitirici, hem fizik olarak güçlü, hem de teknik özelliği var. Eren Derdiyok'un mücadelesini özverili olsa da çok tutulmuyor. Bitirici eksiği yok, tek iş hava topları. Uzun oynamanın da bize bir artısı yok. En azından koş koş durumu devam edecekse öne Onyekuru atılabilir. Ya da Emre Akbaba'yı sahte 9 gibi kullanıp etrafını beslemesini bekleriz. Garry Rodrigues ve Onyekuru'nun gol özelliği çok yüksek.

En önemli artılardan biri savunma kalitesinin yükselecek olması. Fernando işin içine girecek ve Ozan Kabak / Serdar Aziz ikilisinin verdiği ilk sınav iyiydi. Ciddiye alınması gereken bir takıma karşı oynadık, tekrar altını çiziyorum. Nagatomo'nun çok önemli iş çıkardığını düşünüyorum, yarın Mariano da devreye girdiğinde kademesinde olacak bir Ozan Kabak var. Mariano / Maicon hattı özellikle açık alan verdiğimizde yok gibi bir şeydi.

27 yorum:

  1. Linnes savunmada Mariano'dan daha iyi hucumda da ortalarinin hepsi bakarakti turkiye ligi sertligine iyice alisti linnes. Mariano'dan daha konsantre oynuyor.

    Skoru almisken degisiklik icin fazlaca bekledik. Bir de iceride skoru bulmuşsun Muğdat neden oynatilmaz... Yunus da onemli ama kisa vadede Muğdat'in kazanılması daha onemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'nun farkı teknik özelliğinde yatıyor. Linnes daha mücadeleci, belki daha tempolu ama vereceği bir yerde kalır. Linnes doğru plan içinde önemli bir sağ bek. Molde'yi beğenirsiniz beğenmezsiniz ama bir plan dahilinde oynuyordu, Linnes de farklılık göstermişti. Fatih Hoca'nın düzeninde de Linnes'in bu performansı hiç sürpriz olmadı.

      Sil
  2. eksiklere rağmen yendik, başkası gelse onu da yeneriz ama resmen iç saha takımı olduk. bu çok rahatsız edici. haftaya gene korku filmi. böyle gitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genele yayılmalı bu coşku, orada net haklısın.

      Sil
  3. ozan kabak solak değil miydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ayaklı. Transfermakt yüzünden böyle bir bilgi kirliliği doğdu.

      Sil
  4. Fatih Terim cesareti bir kez daha gösterdi kendini. Lige süper giren bir takıma karşı üstelik bir hafta önce 4 farklı yenilmişken bu kadar rotasyona anca Terim teşebbüs edebilir. Bir kez daha cesur karar aldı ve haklı çıktı. Maçın hikayesi; Muslera güven verdi, Ozan sadece bizleri değil sanırım tüm Türk futbolseverleri heyecanlandırdı, Rodriguez müthişti, Eren için de umarım gol doping etkisi yapar da daha iyi olur. Ozan beklediğimden iyi oynadı. Çok olgun, çok güven vericiydi. Çok büyük bir stoper olabilir. Umarım saha içinde çalıştırma yanında saha dışında da yalnız bırakmayız. Gökhan Zan Beinsporda kişiliği hakkında güzel şeyler söyledi. İnşallah hoca Acun, Rıdvan, Arda vb işe yaramaz, GS düşmanı boş adamlardan korur bu delikanlıyı. Son yıllarda Florya’da yeşeren ne varsa üşüştü bu parazitler. 0-0 için yazdıkların 10 numara tespit. Golü bulana kadar çok açık veriyoruz. Hakemin varda izlemesine rağmen penaltı kararında ısrar etmesi bende şok etkisi yarattı. İzleyip de bu hatayı nasıl yaptı, anlayamadım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon içinde de Ozan Kabak gibi bir ismin varlığı hocanın asıl imzası oldu.

      Sil
  5. o kadar 4-6-0 falan dedik ama fatih hoca santraforlu düzenden vazgeçicek gibi görünmüyor :) bi de emre akbabayı son 2 maç doğru kullanamadık diye düşünüyorum. orta sahada kaybolup gidiyor. kale çizgisine yakın hücuma yönelik kanat veya on numarada daha iyi oynardı bence. sürekli golü koklardık. vardır terimin bi bildiği diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu etapta vazgeçmez ama işin evrildiği nokta illa 4-6-0 olacak.

      Sil
  6. zeka tamam teknik tamam ama emre akbaba fizik açıdan yetersiz. bazen fiziği düşündüklerine yetmiyor. milli yorgunluk elbet vardır ama ona güvenip 4-6-0 oynanmaz.

    YanıtlaSil
  7. Forvetsiz olarak lig liderini farklı yenmek güzeldi bence. Ama esas önemli olan hem Galatasaray hem de Türk futbolu Semih Kaya gibi yeni bir genç yetenek daha kazandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak'ın yetenek eşiğinin çok daha yukarıda olduğunu söyleyebilirim.

      Sil
  8. Herkese bir şekilde anlam verebilirken sinan in her maça 11 başlamasına hicbir mana bulamıyorum henüz

    YanıtlaSil
  9. Sanırım Feghouli gözden çıkarıldı... Kendisi de instagram ve Twitter profillerinden Galatasaray yazılarını, fotoğraflarını vs kaldırdı hep....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle görünüyor. Kazanılabilir diye düşünürken dün ısınmaya dahi gitmedi.

      Sil
    2. Dün 0-0 devam ederken ısınmaya ilk o ve henry gitti. Goller gelince hoca başka değişiklik yaptı. Yoksa onu ve henry i alacaktı.

      Sil
    3. Doğrudur o zaman, teşekkür ederim.

      Sil
    4. Iyi olmus baska turlu gitmez Feghouli ve Belhanda. West Ham ve Valencia'dan ayrılışı da sıkıntılıydı.

      Sil
  10. Ozan ligin en formda forvetine karşı çok iyi bi performans koydu ortaya.Ayrıca Linnes'in kademesine de çok girdi.Hoca bence avrupa maçını düşündüğü için değil trabzonspor maçında delik deşik edildiği için Mariano'yu yedek bıraktı çünkü Linnes'in defansif yönü daha iyi.Ancak Linnes de kötü oynadı ve tüm iş Ozan'a kaldı ve Ozan muazzam bi performans gösterdi.Arenada skoru bulunca rahat oynuyoruz ama skoru bulmak önemli.Alanya maçında kontrayla skoru bulduk devre bitti.Kasımpaşa maçında karambol golüyle öne geçtik.Donk - Ndiaye ikilisi yaratıcılık konusunda sıkıntılı olsa da Ndiaye'nin yaptığı asist muhteşemdi.Şimdi sırada Lokomotiv maçı var.Umarım aynı hırsla o maçtan da alnımızın akıyla çıkarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da mümkün. Trezeguet'in bire birleri güçlü, Mariano zor durumda kalabilirdi. Ama o noktada Mariano'nun arkasını toplamak lazım. Maicon o işi geçen sezon da yapamıyordu, Elia performansını hatırlarsın.

      Sil
    2. Donk ve Fernando'nun birlikte yer aldığı bir 11 e dizilis bulmak lazim. Donk'tan stoper olmaz. Iyi yaptigi şeyleri stoperde yapamaz mahrum kalirsin. Hem son adam oynamaya müsait degil oyun yapısı. Fernando dan 8 numara cikmaz.

      Ndiyeyi terim farkli kullanacak desekte tudordan farki yok. donk yada fernando nun onunde oynarsa mecburen koca göbeği kapatmak icin batista gibi her yere bilincli bilincsiz kosmak durumunda kaliyor.

      Aslinda donk fernando yanyana cift onlibero oynar biraz denemek lazım. Ndiye onlerinde forvet arkasi emre akbaba ic gibi oynayabilir. Diger kanatta hizli bir garry veya onyekuru.

      Sil
    3. Orta sahada bu ikili bir arada imkansız. Donk'un bu durumda ciddi anlamda Pogba gibi hücum performansı vermesi lazım.

      Sil
  11. emreyi 2.forvet olarak oynatmadığımız sürece verim almak zor malesef,feghouli oynamak zorunda,2.yarı da o saçma sapan duran top golünü bulmasak bence işimiz baya zordu çünkü hoca da değişiklik yapmamıştı oyunun gidişatını değiştirmek için,serdarın ters vuruşu gol olsa maç bitmişti orada çünkü muhtemelen o panikle hoca kim varsa kim yoksa alırdı oyuna işler daha da kötüye giderdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönlendirici değil bitirici olmalı, bunu hep söylüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir