20 Eylül 2018 Perşembe

Galatasaray'ın Denayer gibi bir potansiyeli arayacağı gerçek


Nereden baksak müthiş bir hikaye. Guardiola her dönem Denayer'e soğuk baktı. Tabii Manchester City'de forma giymek bambaşka şeyler istese de Denayer'in o seviyeye geri dönecek potansiyeli mevcut. Sürekli kiralıyorlardı, bu sefer temelli vazgeçtiler ve Denayer'in ilk Şampiyonlar Ligi maçı Manchester City deplasmanıydı. 2-1'lik şok galibiyet ve Denayer'in iyi oyunu.

Galatasaray'ın Denayer gibi bir potansiyeli arayacağı gerçek. Henüz 23 yaşında ve Lyon da onun adına atılabilecek en iyi adımlardan. Kariyerinin bundan sonrası çok daha keskin şekilde yükselmeye devam edecektir. Bunu Fatih Terim'in Galatasaray'ında da sağlayabilirdi ama gelin görün ki ffp sarmalı.

Celtic dönemi harikaydı. Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi oynatarak seviyesinin yükselmesi beklendi ama kaos içinde kayboldu. Yine de bir bağ yakalandı, kalmak için elinden geleni yaptı ama Premier Lig denilerek Sunderland'a kiralandı. Burada yaşadığı büyük bir düşüş var ve Galatasaray'a 2. kez kiralanışı ondan vazgeçtiklerinin bir bakıma göstergesiydi.

Tudor dönemi ortalama, Fatih Terim döneminde ise müthiş bir performans izledik. Hocanın etkisinin yüksek olduğu bazı isimler var, Denayer de onlardan biri. Eğer sezon başında Fatih Terim'le birlikte o transfer harekatını yönetsek belki Denayer bonservisiyle dahi alınabilirdi. 5-6 milyon avro gibi bir rakam tutardı ve o dönem Maicon'u 7-8 milyon avro aralığına aldık.

Ertesi sezon paranız kalmadı işte, 6.5 milyon avro veremedik ve Lyon'a gitmiş oldu. Lyon, hatta bu seviyenin üzeri herhangi bir takımla gireceğimiz transfer yarışını da kazanırdık. Denayer'in yine Galatasaray diyeceğine emin olsam da o da bir yerde kariyerini düşünmek zorunda. Her sezon kiralık oynuyor ve günü kurtarıyordu. Artık geleceği adına temel atma zamanıydı.

Görüyoruz ki Lyon performansıyla müthiş işler yapacak. Eski Beşiktaş'lı Marcelo'nun partneri ve iyi bir ikili oldular. Marcelo daha sert, geriden oyun kurabilen ama ağır bir stoper. Denayer'in ise hızı ve topla çıkışları fazlasıyla etkili. Yani birbirinde olmayan özelliklere sahipler. Doğru takım, doğru yapı ve doğru partner..

18 yorum:

  1. marcelo lider bir stoper olduğu için onuda yönetiyor, celtic de iyiyken de yanında şu an dünyanın en iyi stoperlerinden biri olan van dijk vardı o da çok iyi bir lider

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'da da Denayer oyun tarzımız itibariyle ön plana çıktı ve gelişim sağladı.

      Sil
  2. Şöyle düşünelim transferi gerçekleşmiş olsa Ozan Kabak ön plana çıkması ileri senelere sarkabilirdi.Bu sene stoper transferinin gerçekleşmemesi artıya dönüştü.Bunun yanında serdar aziz performansı var ve takımın il 11 nde görmek isterim.Asıl merak ettiğim krizin kara dönüştüğü bir ortamda forvet transferinin gerçekleşmemesiyle de aynı doğrultuda Atalay babacan ın rol almasını beklerdim.Ne de olsa hakkından söz edilen gelecek vaat eden bir oyuncu değilmiydi?Tek forvetli bir ortamda garanti maçlarda süre alması gerekmezmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, buradan çıkan hayır da bu. Asamoah gelmedi Nagatomo'yla tanıştık gibi bir durum bu :)

      Sil
  3. Denayer ile röportaj yapma imkanım olsa neden diye sorardım; “21 yaşında yepyeni bir takıma geliyorsun. Kulübün dünya devi seni geliş diye gönderiyor. Maksimum bir senelik macera. Takımın ŞL’de oynaması cazip tarafı. Ama işler umduğun gibi gitmiyor. ŞL fiyasko, UEFA bile olmuyor. Ligde sürekli kaybediyorsunuz. Hocalar birbiri ardına değişiyor ama hüsran kalıcı. Seni 3 farklı mevkide oynatıyorlar. Yanındaki ile uyumun iyi değil. Takım içinde gruplaşma, kavga eksik olmuyor. Hep kayıpla sezon bitiyor. Sen City’e dönüp ‘eğer oynatmayacaksanız beni yeniden cimbom verin’ diyorsun. Hocan olmaz diyor orada gelişemezsin, sen PL de olmalısın. Ama sen diretiyorsun. Transferin son günü son dakikaya kadar GS, kulübünü ikna etsin diye havaalanında bekliyorsun. “ Neden ?”

    YanıtlaSil
  4. Ozan Kabak olsa da bir stoper daha lazım Ahmet Çalık genç ve milli takim havuzunda yer alan bir isim olmasina rağmen ilk 11 oynayabileceği bir takima gitmesi iki taraf icin de en doğrusu olur kanısındayım.

    Gary Cahill vs gelmek istemeyen olmayacak isimlerle vakit kaybetmemek gerekiyor. Stoper bulmak kolay degil fransanin ust seviye kulübü Marcelo Denayer ikilisini oluşturdu.

    Bakalim kim gelecek kimlerle ilgilenecegiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bir stoper daha gerekli ve o isim de fazlasıyla iddialı olmalı.

      Sil
  5. sevgili burak, "devamını oku" olayı sitenin kasmaması açısından çok iyi oldu. bence ana sayfada görülen post sayısını da düşür 40 tane post oluyor siteye girince o da kasıyor. sadece son 5-6 post gözükse yeterli bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. 5-6 post gösteremem maalesef, kenardaki resimlerden vazgeçmem lazım bu durumda. Görüntü kötü oluyor, ben de blogun sağ tarafını çok seviyorum :)

      Sil
  6. Bir önceki sezon maicona verilen para bu adama verilse iş çözülmüş olurdu çoktan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün ortaya çıkan görüntü bu. O gün değildi.

      Sil
  7. Denayer'ibcok severim ama cok ust duzey bir stoper olacağını sanmıyorum. Maçı izledim hatalarını yine tekrarladi. Ama cok kullanisli cabuk bir oyuncu lyonda kalir ama otesine gidemez bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adam o riski alacak, almazsa eğer Denayer olmaz. Hala çok genç, stoper geç olgunlaşır.

      Sil
  8. Umarım ocak ayinda once maicon'u satip sonr stoperi almaya kalkmazlar. Fiyatlar cok yüksek kimse kosa kosa ulkemize de gelmiyor maas vergi avantaji vardi o da azaldı mali durum ve kur sebebiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden alternatifleri belirlemek ve ona göre hareket etmek gerekiyor.

      Sil
  9. Bu arada trabzon maçı bireysel hatalardan cok oyuna tutunamamak trabzonun istegi sertliği ve temposuna karsilik veremedigimiz icin kaybettik. Tudor donemindeki trabzon deplasmanı ile bu yil ki mac bu acidan benzer.

    Bunu aşmanın yolu emre b. melo tarzi gobek kurmaktir. Fernando da degil Ndaiye de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor maçını ölçü görmüyorum, o gün taraftar da dahil olmak üzere herkesin aklı transferde kalmıştı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir