19 Eylül 2018 Çarşamba

Garry Rodrigues'in Şampiyonlar Ligi'ndeki sınırlarını merak ediyordum


Garry Rodrigues için ne zaman "tamam artık, bundan fazlası" yoktur desem daha fazlasını görüyorum. Galatasaray'a geldiği gün itibariyle enerji ve patlayıcı özelliği sayesinde en fazla 12. adam olur diye düşünüyordum. Bugün geldiğimiz noktada ise takımın hücum noktasındaki en büyük kozu oldu.

Tudor dönemi mücadelesi ile ön plana çıktı ama sıradan bir görüntüydü. Fatih Hoca sonrası direkt sola geçti ve gol özelliği ortaya çıktı. Devamında bitiriciliği gelişti, onun devamında klas bir kanat oyuncusuna evrildi. Bugün geldiğimiz noktada ise yıldız statüsüne erişmek üzere. Bu gelişimi de 27 - 28 yaşlarında sağladı.

İş hocada bitiyor tabii. Fatih Hoca'nın 4. dönemindeki en büyük özelliği "futbolcu gelişimi". Çoğu futbolcu sınırlarını zorlamaya başladı ve bambaşka seviyelere geldi. Bazı isimler ise silinmiş gibi görünüyor ve silinen isimlerin de "çalışmadığı" için bu konumda olduklarını görüyoruz. Takımda çok doğru örnekler var, onları görüp "bu isim niye kazanılmadı" diyemiyorum.

Günün düzeni içinde Garry Rodrigues'in forvet gibi oynadığını düşünüyorum. Eren Derdiyok rakip ceza sahası içinde bir bitirici değil, en azından öncelikli beklenti bu değil. Orta sahaya mümkün olduğu kadar yakın oynuyor ve ondan beklenen "mücadele". O orta sahaya yaklaştığında da ön alanda boşluklar yaratıyor. 

O boşluğu dolduran isim de Garry Rodrigues. Özellikle de alan açıldığında farkı daha da ortaya çıkar. Kapalı savunma karşısında da var bu arada, tekniği de gelişti. İyi bir bitirici de demeye başladık, sağa çektiği toplarda köşeye müthiş şut bırakıyor. Ayrıca sola kırdığında asist etkisi ortaya çıkıyor ki geçen sezon Gomis bunun ekmeğini bol bol yemişti.

Şampiyonlar Ligi'ndeki sınırlarını merak ediyordum. Şu görüntüde çok daha iyisini yapacağını ve bu ligde de ses getireceğini göstermiş oldu. Burada çok daha fazla açık alan bulacak ve tam onun ortamı. Haliyle de Galatasaray sonrası göstereceği aşamada bize önemli rakamlar kazandırmasını bekliyorum. Buna da mecburuz ve en büyük beklenti Garry Rodrigues özelinde..

20 yorum:

  1. Geçen yaz satamadık şampiyonlar liginde bu performansı devam ederse 20'nin altına gitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bir kumardı. Gelişimi olur muydu muamma gözüyle bakıyordum ama beni inanılmaz yanılttı.

      Sil
    2. Ben çok şaşırmadım aslında. 28, bir futbolcunun en verimli olduğu yaştır.

      Sil
    3. Yine de potansiyel göstermeniz gerekir. Bu noktaya gelebilecek bir ışığı yoktu Garry'nin.

      Sil
  2. Oyuncu iyi çalışmalı ve fiziki yeteneğine elinden geldiğince yukarı çekmeye çalışmalı kısaca istemeli iyi olmayı. Garry'nin bunu istediği çok açık ama bu ortamı ona sağlayan kesinlikle Terim. Oyuncu moral olarak iyi hissettirildiğinde ortaya çıkacak performans bambaşka olabiliyor. İnanın gurur verici bir durum herkes için, inş daha da güzel olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Ortamı hoca sağladı, o da buna mesajı en iyi şekilde verdi. Çok çalıştığını düşünüyorum.

      Sil
  3. Is ahlakı cok iyi. Garry ve Linnes bu acidan fark yaratıyor. Biraz şans işi oyuncu alirken buna cok da dikkat edemiyorsunuz sonuç itibariyle ısmarlama oyuncu yetişmiyor transfer yapmak iyice zorlaştı zaten.

    Paok'tan gelirken Ahmet Ceylan'ı 3.5m eurodan dolayı eleştirmiştim ama doğru oyuncu gelmiş aldığı zam da bonservisi de helâl ettirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunsuz futbolcular, en iyi noktası bu. Yedek kaldıklarında da sorun çıkarmayan isimlerdi. Doğru futbolcular için menajerlerle çalışmak ayıp değil bu arada.

      Sil
    2. Zamanında Onder Turacı icin gidip Lukunku'yu getirmisti de 😊

      Sil
    3. Çok vardır böyle hikaye. Ceylan Çalışkan da doğru menajer diyemem aslında. Tiote'ler de unutulmadı.

      Sil
  4. Maçın sonlarına doğru bir pozisyonda corluka'nın etrafında daire çizdi adeta top sürerken... Çorluka deyip gecmeyelim Hırvatistan defansının oyuncusu yıllardır adam

    YanıtlaSil
  5. bi kez keşke emre, garry, onyekurulu hücum hattını denesek. nasıl olurdu acaba? hepsi de golü koklayan rakip savunmayı yoran oyuncular. keşke bi kez denesek beee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahte 9 düzeni adına biraz ezber ve deneme gerekiyor.

      Sil
  6. Dünkü maçta çok fazla mesaj verdi. İlk dakikadan çıktığı 80 küsur dakikaya kadar ezdi Moskova defansını. Boş alan olmadan, etrafında 2 3 savunmacı varken, kendisine konsantre savunmayı çaresiz bıraktı. Bütün bunları savunmayı dağıtan veya Gomis gibi tedbir alınması gereken biri olmadan yaptı. Bu adamı izlemek keyif. İlk geldiğinde senin yazdığın değerlendirme üzerine videolarını izleyip Bruma'ya yakın bir performans verirse süper demiştim çoğumuz gibi. Bayağı bayağı golcü oldu. Ben Everton GM'i olsam alın Onyekuru sizde kalsın üstüne ne istersiniz derim. Kalan ŞL maçlarında 1 2 maç daha böyle oynarsa Everton olmasa da başla PL takımı bunu söyler. Yazında belirttiğin üzere imparator katkısı yadsınamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Derdiyok'un yarattığı boş alanı o kadar iyi doldurdu ki.

      Sil
  7. Bu adama ilk geldiğinde büyük eleştiri vardı.Ben bu tür futbolcuları çok seviyorum hep de bekledim çünkü onda o ışığı gördüm.İlk geldiği dönem kendini pek gösteremedi belki ama sonraki sezon da yeni transfer gibiydi.Özellikle de Fatih hoca sonrası inanılmaz bi çıkış yakaladı.Özgüveni yükseldi.Eskiden bu kadar şut denemezdi artık sık sık deniyor.Dünkü maçta da sürekli rakip savunma arasındaki boşluklara sızdı.Orta sahamızda 2012 Selçuk İnan'ı gibi biri olsa çok çok daha tehlike yaratır özellikle de lokomotiv gibi ağır takımlara karşı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işığı herkes gördü, ilk Konya deplasmanı müthiş bir patlamaydı. Gelişen süreçte daha fazlası olmaz diye düşünülüyordu sadece. Burada imza Fatih Hocanın.

      Sil
    2. Işığı herkes görmedi.O dönemi çok iyi hatırlıyorum.Çoğu insan ne gerek vardı bu kadar paraya kanat oyuncusu almaya felan demişti.Konya maçında bi anda herkes kral ilan etmişti ama sonrasında adama garryzekalı demişlerdi

      Sil
    3. Çok fazlası beklenmiyordu. Çünkü patlayıcı özelliği dışında bir şey yansıtmadı. O günden bugünü görmek imkansızdı, bu gelişim pek tahmin edilemezdi. Tahmin ettim diyene de pek inanamam :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir